Za neprilagodljive balkance

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.198
16.480
113
in pa konec koncev - vse se da, če se hoče. ampak nekateri enostavno nočejo...

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
. V neki oh in sploh zahojeni ZDA (kaj pa oni vedo o demokraciji) je spanscina postal drug jezika pa nihce iz tega dela tragedije. Cele crti govorijo kitajsko..... in?
crazy1.gif
So najmocnejsa drzava na planetu.
Mogoče res, ampak zadolženi so več ko so vredni in po takih se ni zdravo vzgledovat.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik gretzky pravi:
Načeloma je normalno, da se naučiš jezika države v kateri živiš..

Normalno je za civilizirane ljudi, za one od dole pač ne.

Citat:
Uporabnik gretzky pravi:
Ne zagovarjam Jugosov, ampak človek, ki od 7-18 dela na gradbišču, se bolj težko nauči "slovenštine", saj so obkroženi s svojimi ljudmi.

Tataprata.

Stric je šel s trebuhom za kruhom v Nemčijo in zanj najvažnejša stvar, ki jo je vzel s sabo je bil slovar. Delal je skupaj z Jugosi v železarni od zore do mraka, ampak se je vseeno naučil jezika in prišel do državne službe.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Zakaj sam ne lapaš po čefursko, če je to nekaj najbolj sprejemljivega oz. normalnega v Sloveniji?

ghibli

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
18. sep 2007
2.132
1
38
Citat:
Uporabnik gretzky pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Pa tudi ce spremenis ime in priimek (kot so nekateri morali)
Kdo, kdaj, kje?
Kako to izgleda? Iz Irfan Ređepi v Franc Kastelic?

Mirza Ališiæ v Miran Ališič
grims-1.gif

ghibli

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
18. sep 2007
2.132
1
38
pa ni to kitajščina jbte
slovenščine sem se naučil v cca pol leta
na začetku so me hebali "naglasaki" ker v Istri imamo malo drugačno(lepšo :-D ) izgovorjavo včasih istih besed

kar se tiče gradbenikov, fužinarjov itn
un zidar bauštelar itak druzga na gradbišču ne rabi ko pride domov u Fužine kje ga čaka Fata, mali Mujo in Senadica
spet po svoje...

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik ghibli pravi:
slovenščine sem se naučil v cca pol leta

No vidiš, da se da.

Citat:
Uporabnik ghibli pravi:
kar se tiče gradbenikov, fužinarjov itn
un zidar bauštelar itak druzga na gradbišču ne rabi ko pride domov u Fužine kje ga čaka Fata, mali Mujo in Senadica
spet po svoje...

Dobro, recimo pri zdravniku nimajo nekih težav s sporazumevanjem.
evil.gif

Sem jih imel pa že jaz z bosansko zdravnico, ki je tu že 30 let.

Zanimivo, da z rusko pa ne, pa je bila takrat komaj 2 leti v Sloveniji.

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik softi pravi:
Sranje. Tok tezk jezik v treh letih.

A vecina slovecev se ne nauci anglescine v 10.
Iq problem???

Večina Slovencev - ki se jo uči - govori angleško zelo dobro.

Malo zamenjaj okolje softi, zemoti na građevini niso reprezentativna skupina.
grin1.gif

HotSatan

Pripravnik
12. feb 2011
666
0
16
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
seveda.. lahko pride do nesporazuma na podlagi katerega je lahko stranka konkretno oškodovana, jaz pa popolnoma nič

Kul. Kdo si potem ti, da boš strankam določal, kateri rizik lahko sprejme, katerega pa ne? In kaj te sploh srbi, če zate ni nekih negativnih posledic?

Citat:
Uporabnik Matey pravi:
takšna je pač realnost
roza.gif

Točn tko, ampak ti je žal nisi sposoben sprejeti, zato si edini, ki jamra na forumu. Jugosa, ki jamra, da mu Matey ni hotel zrihtat zavarovanja v srbščini, namreč nisem zasledil nobenega.

Citat:
Uporabnik Matey pravi:
tolmača se pa špilam že pol življenja in imam počasi tega dovolj.

Če imaš dovolj, lahko takoj nehaš. Nihče te ne sili, da rihtaš zavarovanja ljudem, ki ne znajo slovensko. Takoj se bo našel nekdo, ki bo to pripravljen početi, ti boš ostal načelen enforcer slovenskega jezika, pa bodo vsi srečni.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu

Citat:
Sem jih imel pa že jaz z bosansko zdravnico, ki je tu že 30 let.

Zanimivo, da z rusko pa ne, pa je bila takrat komaj 2 leti v Sloveniji.
Vsaka ukrajinska kelnerca se nauči v pol leta več, kot eni zdravniki v desetletjih . -to je dejstvo , .....osebno mislim ,da je vzrok, ker se eni trudijo prilagajat, eni pa, enostavno iz prezira do Slovencev nočejo, drugega razloga jst ne najdem.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik motoristic pravi:
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Zakaj sam ne lapaš po čefursko, če je to nekaj najbolj sprejemljivega oz. normalnega v Sloveniji?

Čefurski jezik ne obstaja, a si toliko zahojen, da tega ne veš?

Dokler bodo čefurčki po zidovih kracali bosna in poleg risali CCCC, je zame vse čefurščina.
priden.gif

Da ne omenjamo slik na FB s tremi prsti in bosansko/hrvaško zastavo v ozadju.
bonk.gif

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Seveda so problem le "balkanski jeziki" ,ker ce Miladin/Mujo naroci kruh v maternjem jezik je to drzavni problem in tragedija. Ce mora pa Mojca o prodaji kruha porocati Hansu v nemscini je pa to povsem ok
crazy1.gif

jabolka & hruške.

ne, povsem ista stvar je....

Samo da izdrkavanje pri Evropejcih ni mozno ,ker so nadrejeni...... Balkanci so pa "podrejeni" in je izdrkavanje mozno. Princip je pa popolnoma isti. Ce se ze gremo po pravilih bi morala uporabjati samo in le slovenski jezik pri Mujotu in Hansu. Sedaj pri pri Mujotu morala ,ker je pac 0. Hans je pa veliki sefe in MORA uporabljati tudi tuj jezik v Sloveniji ce tujec tako rece.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik patriot pravi:

Za mene osebno je lazje, ce bi cel dan krampal bi verjetno uporabljal kak drug jezik ce bi bilo tako lazje. V zasebne komunikacije pa skoraj vedno uporabljam materni jezik.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Thrivial pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:
Sranje. Tok tezk jezik v treh letih.

A vecina slovecev se ne nauci anglescine v 10.
Iq problem???

Večina Slovencev - ki se jo uči - govori angleško zelo dobro.

Malo zamenjaj okolje softi, zemoti na građevini niso reprezentativna skupina.
grin1.gif

V bistvu ne... Vecina Slovencev govori anglesko slabo ,ker se nacin zelo razlikuje. Angleski jezik je precej mehkejsi jezik in imajo Balkanci pri anglescini lazji prehod. Pri nemscini pa tezji.

V SLO javnem zivljenju bos opazil da je dobro (v bistvu celo zadostno) znanje angleskega jezika rariteta. iVan, Borut, itd, ...Pa govorimo o "intelektualcih" ,ki so hodili v solo vsaj 16 let. Vecina hodi precej manj
smirk-1.gif

tony

Guru
23. jul 2007
9.797
1.573
113
Bluziš. Kje pa piše, da je Borut za vzor vsemu narodu?

Vsa mularija, ki je šolo dala čez v samostojni državi (ko vsaj znanje tujega jezika že po defaultu ni bilo neželjeno) zna angleško zelo dobro. Pravzaprav v primerjavi s povprečnim ne-anglo evropejcem hudičevo dobro.
smirk-1.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Čigav problem pa je bil, ko je meni paket dostavila oseba, ki je govorila v 'srbohrvaščini'...šlo pa je za slovennsko dostavno družbo, kajpak. Se bom moral naučiti kitajsko? Saj model ni bil nič kriv, verjetno bi morali pa delodajalca orenk udariti po žepu? Aja, razen če je tip sicer znal slovensko, pa nalašč ni hotel govoriti?

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik patriot pravi:

Za mene osebno je lazje, ce bi cel dan krampal bi verjetno uporabljal kak drug jezik ce bi bilo tako lazje. V zasebne komunikacije pa skoraj vedno uporabljam materni jezik.

albanščino?
confused-1.gif