Citat:
Uporabnik Matey pravi:
patriot, ti očitno ne razumeš situacije....balkanci ne potrebujejo znati slovensko, saj jih "vsi" razumejo, m£adina je pa še bolj žešæa ko priæaju po njihovo. srbija!
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
miljonkrat predebatirana tema... slovenštine ne rabi za lopatanje, to je res. jo pa potem, gre v trgovino...ko gre k zdravniku...ko pride k meni, da mu zavarujem avto in mogoče še stanovanje. potem pa obstaja že riziko, da mu zaradi komunikacijskih težav naredim slabo zavarovanje.... ah sej nima veze, za lopatanje ne potrebuje znati slovensko![]()
Kdo, kdaj, kje?Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Pa tudi ce spremenis ime in priimek (kot so nekateri morali)
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Potrebuje ali ne.... To je NJEGOV problem in ne tvoj.... Zaradi tega ima lahko ON probleme.
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Potrebuje ali ne.... To je NJEGOV problem in ne tvoj.... Zaradi tega ima lahko ON probleme.
dobro, napredujemo...torej to JE problem.
in zakaj bi se pa jaz vtaknil v priimek? pa tudi približno ne iščem izgovorov za nestrpnost, tega ni v moji naravi, vem pa za razliko od nekaterih, kaj se spodobi. in popolnoma razumem, da se nekateri lažje kaj naučijo, nekateri pa težje (seveda veliko vpliva na to krog ljudi, v katerem se giblješ, kot je napisal gretzky)ampak vsi se lahko naučijo, problem pa je, če si človek tega ne želi....ini če bi jaz šel v tujino in se tam zaposlil, se družil z drugimi tam živečimi slovenci, bi se vseeno naučil jezik države, v kateri živim in mi nudi vse.
Citat:
Uporabnik gretzky pravi:
Kdo, kdaj, kje?Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Kako to izgleda? Iz Irfan Ređepi v Franc Kastelic?
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
ko pride k meni, da mu zavarujem avto in mogoče še stanovanje. potem pa obstaja že riziko, da mu zaradi komunikacijskih težav naredim slabo zavarovanje....
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik gretzky pravi:
Kdo, kdaj, kje?Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Kako to izgleda? Iz Irfan Ređepi v Franc Kastelic?
DA. Poleg veliko znanih primerov je se vec "anonimusov ,ki zaradi moronov morajo spremeniti ime in/ali priimek da nimajo problemov v zivljenju. Znanec (Slovenec) je imel malce nenavaden priimek in ga moral spremeniti v "standardnega",ker je imel zaradi tega stalno probleme. Pa komaj sestavi kak stavek v balkanskih jezikih.
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Seveda so problem le "balkanski jeziki" ,ker ce Miladin/Mujo naroci kruh v maternjem jezik je to drzavni problem in tragedija. Ce mora pa Mojca o prodaji kruha porocati Hansu v nemscini je pa to povsem ok![]()