Uporabljate neposodobljen brskalnik. Ta ali druga spletna stran morda ne bo prikazana pravilno. Posodobite brskalnik ali uporabite alternativni brskalnik.
Ko je zunaj mraz in se ti ne da ven, doma je pa dolgčas, se greš igrat s fotoaparatom. Mejduš, nekaj deset posnetkov in uro ali dve, ter polna dnevna soba mleka, da sploh kaj uspe, če uspe.
Elena, kot je bilo že omenjeno, gre za fotografijo z daljšim časom (15-20sek za objavljeno fotko), le to sem pa dosegel s filtrom hoya ND 400 + slikanje v raw, za ohranitev več detajlov za kasnejšo obdelavo. Bilo bi lahko bolje, če bi počakal malo, da se sonce skrije, vendar nisem bil sam in sem zelo na hitro potegnil ven stojalo, filter in naredil kar sem naredil
Vzameš npr. namizno luč (z navojem za klasično žarnico) in jo po potrebi prirediš, da imaš prazno grlo z navojem obrnjeno navzgor, žarnici previdno odstraniš steklo (najbolj je z večjimi kleščami stisniti na stičišču navoja in stekla) in jo naviješ na luč. Foto postaviš na stativ, izostriš, zakleneš izostritev (ali izostriš že na začetku ročno), nastaviš na rafalno fotografiranje (priporočam daljinsko proženje), pritisneš sprožilce, nato še prižgeš luč. Par sekund in vse je mimo
tole je bilo slikano sredi dneva, polarizator + nd110, fotkic sem postavil na ruzak, ker stenderja se mi ne da s sabo nosit, pa se da dobit tudi 25 sec..vec kot f16 ponavadi nocem zapirati blende na micro43
tale je pa 50sec, samo nd110, tudi sredi dneva slikano
Camera Maker: Canon
Camera Model: Canon EOS 7D
Lens: 17-50mm
Image Date: 2011-06-04 22:43:43 +0200
Focal Length: 17.0mm
Aperture: f/2.8
Exposure Time: 270.000 s
ISO equiv: 1000
Exposure Bias: none
Metering Mode: Center Weight
White Balance: Auto
Flash Fired: No (enforced)
GPS Coordinate: undefined, undefined
Software: Adobe Photoshop CS5 Macintosh
Haha. je 270 sekund, ker nisem imel sprožilca s sabo, pa sem dal trdno na stojalo, prislonil ob ograjo balkona, dal na BULB, stisnil gumb in čakal brez premika precej časa. Če bi imel sprožilec bi dal nižji ISO pa daljši čas.
male rdeče pikice se res vidijo, ampak se jih da v postprodukciji lepo ven dobit, vsaj meni so šle ven. je pa res, da je treba imet fotko v rawu, ja ...
Ta stran uporablja piškotke, ki vam pomagajo prilagoditi vsebino in funkcionalnosti ter obdržati prijavo, če ste registrirani.
Z nadaljnjo uporabo tega spletnega mesta soglašate z našimi piškotki.