hja, klinc, glej ... takle mamo. verjemi, mene kot avtorja in precejšnjega perfekcionista me tile watermarki res motijo, ampak ... raje to, kot da nekdo speezdi fotko.
je pa res, da sem šel konkretno čez procese watermarkanja, kaj in kako, da se fotografija sama najmanj moti - in iskreno, tale je še najmanj moteča ...
delam še za en angleški plesni portal, kjer sem si komaj izboril 50% transparentnost watermarkov na fotkah, ker so zahtevali netransparentnega ...
tole na mojih fotkah je pa trenutno 92% transparentnost, se pravi mi ne ostane več veliko, je pa res, da sem v Lightroomu zgruntal sledeče, če bi kdo želel dober efektiven watermark. namreč, Lightroom omogoča predvsem enostavne watermarke, kar pa se da malce izkoristit in dobiš lahko že zelo zanimiv watermark. no, da se dat not tudi svojo lastno image, pa imaš tisto potem na fotkah, ampak jaz imam raje takšen watermark. skratka, da je watermark "lepši" ima LR možnost senčenja. se pravi pod belo barvo pride še senčenje, ki pa se ga da zamaknit. sam ga zamaknem toliko, da pride senca pod beli del napisa in posledično dobiš WM, ki se vidi tako na belih kot na temnih področjih ...
še ena anekdota:
že kaki dve leti nazaj so mi z bloga sunili fotografijo (že takrat sem se igral s temi sencami) in jo objavili na neki spletni strani (ne bom zdaj kdo in kje) - zretuširano tako, da se WM praktično ni videl. sam sem to videl, se z ukradeno retuširano fotko poigral in pokazale so se ravno te sence. poslal na uredništvo in dobil 100€ ... ravno rabil sem novo CF kartico ...