Za fotografe, amaterske, profesionalce III

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Mene tudi motijo.
smile-1.gif

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
hja, klinc, glej ... takle mamo. verjemi, mene kot avtorja in precejšnjega perfekcionista me tile watermarki res motijo, ampak ... raje to, kot da nekdo speezdi fotko.

je pa res, da sem šel konkretno čez procese watermarkanja, kaj in kako, da se fotografija sama najmanj moti - in iskreno, tale je še najmanj moteča ...
wink-1.gif

delam še za en angleški plesni portal, kjer sem si komaj izboril 50% transparentnost watermarkov na fotkah, ker so zahtevali netransparentnega ...
wink-1.gif

tole na mojih fotkah je pa trenutno 92% transparentnost, se pravi mi ne ostane več veliko, je pa res, da sem v Lightroomu zgruntal sledeče, če bi kdo želel dober efektiven watermark. namreč, Lightroom omogoča predvsem enostavne watermarke, kar pa se da malce izkoristit in dobiš lahko že zelo zanimiv watermark. no, da se dat not tudi svojo lastno image, pa imaš tisto potem na fotkah, ampak jaz imam raje takšen watermark. skratka, da je watermark "lepši" ima LR možnost senčenja. se pravi pod belo barvo pride še senčenje, ki pa se ga da zamaknit. sam ga zamaknem toliko, da pride senca pod beli del napisa in posledično dobiš WM, ki se vidi tako na belih kot na temnih področjih ...
wink-1.gif

še ena anekdota:

že kaki dve leti nazaj so mi z bloga sunili fotografijo (že takrat sem se igral s temi sencami) in jo objavili na neki spletni strani (ne bom zdaj kdo in kje) - zretuširano tako, da se WM praktično ni videl. sam sem to videl, se z ukradeno retuširano fotko poigral in pokazale so se ravno te sence. poslal na uredništvo in dobil 100€ ... ravno rabil sem novo CF kartico ...
evil.gif

Raven

Voodoo
25. jul 2007
749
0
16
42
Dej, ko imaš ravno čas, se ti da narediti en turtorial tega watermarka..?
smile-1.gif

Meni se dopade in ni baš neki moteč..

alfist555

Fizikalc
4. okt 2007
1.823
1
38
Ne ne narobe si razumel...to imajo nikon trakce, ker jim je nerodno canon okol vlacit
cheer.gif

LP

Nazadnje urejeno:

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Sama fovšija vas je. Odkrit Canonaš to prizna, ostali se pa na torte zgovarjate
evil.gif

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Dejstva, dejstva. Sej se bo mogoče Dizzy kaj oglasil na to temo, če že meni ne verjameš :p

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
Dejstva, dejstva. Sej se bo mogoče Dizzy kaj oglasil na to temo, če že meni ne verjameš :p

a me je en klical?
grin1.gif

Nikon D3s je do tega trenutka najboljši fotoaparat, ki sem ga imel v rokah. predvsem zato, ker je fotoaparat polnega formata in predvsem zato, ker sem z njim lahko na 25.600 ISO delal stvari, katere nisem mislil da so možne. na tej nastavitvi pa šumel toliko, kot recimo moj 5 let stari 1Ds mark II na 1000ISO...
wink-1.gif
ne bom nikoli pozabil, ko sem prišel prvič na eno večjih plesnih tekem na svetu in začel fotkat, s sabo sem imel Nikon D3s - vsi ostali so bili primorani fotografirati z bliskavicami, sam pa sem enostavno dal na 10000ISO in delal brez skrbi, fotografije pa z izjemnimi barvami in brez šuma. ne bi nikoli verjel, če ne bi sam tega doživel.

letos sem bil celo pripravljen narediti preskok, z Nikonom bil v konkretnih pogovorih, pa mi jo je na koncu zagodla banka, ki ni hotela "dokapitalizirati" mojega podviga ...

po eni strani še dobro, ker se zna narediti, da dobim v bližnji prihodnosti ali službeno Nikon opremo (no, to bomo videli nekje marca prihodnje leto) oz. ... Canonovo novo zver, ki je končno, vsaj po specifikacijah, nekaj takega, kar je D3s, če ne morda še kak korak dlje ... ampak kaj je največja razlika med D3s in Canon 1Dx - prvega lahko dejansko uporabljaš in veš da je TOP, drugega pa lahko samo čakaš in upaš, da bo top ...
wink-1.gif

WhiteCell

Fizikalc
18. avg 2007
1.930
1
38
42
Kranj
Obišči stran
V pričo mene sta 2 D3ske odpovedale...go figure why.... aja ne meni...

lej sej tole se gremo lahko v nedogled hehe... brez veze..meni je pač canon...drugemu nikon...

Nazadnje urejeno:

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
no, meni sta dva Canon 1D mark IIN v rokah umrla ...
frown-1.gif
da ne govorim o tem, da mi šef posodi 1D mark III ob 1Ds-u za en večji koncert, in 1D mark III nisem mogel uporabljat.

1D mark IV, vem za dva, ki se jima je sfrtajčkalo med akcijo ...

to se dogaja na vseh koncih, konec koncev je vse skupaj samo elektronika ...

ampak, za to kar sam delam, je trenutno na trgu edino D3s, s katerim lahko delam vse tisto, kar si želim ... to pa je neuporaba flasha tudi v najbolj nemogočih razmerah ...