Za fotografe, amaterske, profesionalce III

Raven

Voodoo
25. jul 2007
749
0
16
42
tega imam tudi sam, pa se mi ne zdi baš ne ki efektov.. mam feeling, da ima instagram več - razen če obstaja kakšna caka, da se jih lahko še zlovda dol..?

pek007

Majstr
8. maj 2007
1.159
341
83
39
jah, jaz sem kar na android market napisal camera pa inštaliral prvih 20 :D drugače pa en je camera360... k je efektan :p recim :D

lp

pek007

Majstr
8. maj 2007
1.159
341
83
39
pol je fxcamera.

drugače pa ti lahko knjige pošljem... ena ima 16mb... druga pa 60mb... če mi daš mail.. lahko tud zs... pa si poglej...

lp

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
jst imam pixlr o matic, ker lahko že narejeno fotko uvoziš pa se igraš.
torej najprej fotkaš z primarnim fotičem, pol pa odpreš ta app in se igraš z efekti.

obstaja še en hud app, sam se ne spomnem imena:(

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
za iPhone kot Android obstaja aplikacija RetroCamera in moram reči, da je nadomestila mojo primarno kamero, že prej na Androidu, zdaj še na iPhonu.
smile-1.gif

meni je res top!!
smile-1.gif

Retro Camera by Urbian, Inc

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Da se malo vrnemo k prikazanim fotografijam, verjetno bi tema o posnetkih iz mobilcev lahko bila samostojna
wink-1.gif

Citat:
Uporabnik jgfd pravi: Ce smo pri panormah, 3 dopustniške. Dobrodišli komentarji, pripombe,predlogi

Prva, torej Velika planina je čudovita, v velikosti, ki si jo objavil prehodov skoraj ni videti, čeprav jih tisti, ki ve kaj iskati najde
wink-1.gif

Druga je primerna za družinski album, objava pa bi verjetno naletela na kritiko. Pa ne zaradi sestave, čeprav se tudi ta opazi. Problem je v vigneti, centralni kompoziciji itd.
Tretja je verjetno posneta v enem kosu, torej ne gre za sestavo, uporabljen objektiv pa bi lahko bil 'fish' (morda Samyang 8?), razen seveda, če most ni res tako ukrivljen. Če se motim, potem je daleč najbolje sestavljena od vseh treh.

Ne vem, če si želel to izvedeti, takole pač jaz vidim prikazano.

LP

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Pa še ena moja, nekoliko drugačna:

Vzlet

vzlet.jpg

Tri serije hitrih posnetkov, A55+Tamron 18-250, ISO100, F8, 1/640, oblikovano v programu PhotoScape.

Alioth

Pripravnik
8. avg 2007
469
7
18
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Tretja je verjetno posneta v enem kosu, torej ne gre za sestavo, uporabljen objektiv pa bi lahko bil 'fish' (morda Samyang 8?), razen seveda, če most ni res tako ukrivljen. Če se motim, potem je daleč najbolje sestavljena od vseh treh.
LP

Pa ravno tretja je najslabše sestavljena. Ni problema pri nivojih modrine na nebu, ograja na mostu pa je prelomljena.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Hvala, za popravek, Alioth!
Očitno sem ta detajl spregledal.
Kar pa ne pomeni spremembe mojega mnenja, da je za moje oko sestava še vedno najboljša od vseh treh.
Le pri določitvi objektiva sem popolnoma zgrešil.

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Misliš za postprodukcijo? Ker sam posnetek v bistvu ni nič posebnega, dobro je imeti stativ, potem pa lahko uporabiš bodisi bracketing v fotoaparatu bodisi sam delaš različne ekspozicije. Dejansko več ekspozicij kot narediš, bolj "risankast" videz bo imela fotografija. Pretiravanje včasih paše, vendar z mero okusa.

Pa še en video o postprodukciji (samo osnove, ostalo pa si poišči na youtubu itd...): http://cnettv.cnet.com/create-hdr-image-photoshop-cs5/9742-1_53-50088705.html

TheBizz

Pripravnik
7. mar 2011
578
0
16
Igranje z novo pridobitvijo (bliskavica Nikon SB-700), ko človek ne more spat, potem ti pa pozno zvečer cela soba diši po kavi
aplauz.gif

lp