Z kakšnim razlogom te lahko policaj ustavi.

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Ni res. Mal je pretiraval, ker je videl da si pijan in potem te je hotel prestrašiti. Za take zadeve ne dajejo kazni. Še vedno je bolje, da prespiš v avtu na toplem, kot pa da vinjen voziš.

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik kripo pravi:

Ni mi jasno, zakaj bi župan smel vozit pijan mi pa ne?

Nihče ne sme voziti pijan .. a sem omenil, da je bil na kolesu? No, na kolesu je bil. Poanta je ta, da je včasih bagatelni prekršek manj vreden kot pa kazen in vse kar sledi .. zato pa imajo policisti diskrecijsko pravico (to še vedno ne pomeni, da lahko kaznujejo ali pa ne, ampak da smejo izbrati posledice, ki so "na voljo" za nek prekršek) .. to je isto kot kraja šibične škatljice ... (grr, kako dam svoje besede izven tega modrega kvadratka? grr)

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik kripo pravi:
Če je ustavil nizozemca .. jah, kje pa naj ga?
confused-1.gif
To delajo vsepovsod po svetu. Tudi na AC v ZDA, s katerimi se tu primerjamo. In da, včasih se zgodi nesreča. Pa ne zaradi policista, ki nekoga ustavi. Gre za nepazljivost/malomarnost/neprimerno itrost drugih udeležencev v prometu. Se ne strinjaš? In prav je, da ga je ustavil. Če bi to naredil na kakšem počivališču, bi bilo še bolje.

Goljufij ne prenesem. In se tudi tu strinjam s tabo, da se jih ne sme požreti. Prijave (kolikor so pač uspešne - ampak o tem kdaj drugič) morajo biti in s tem se "usmerja" delo policistov. Zato pisat pritožbe, fantje
grin1.gif
Tudi s tem se izboljša delo policistov.

A kje bi ustavil nizitemca? 10 km naprej na počivališču, bi bil primerno mesto.
Recimo da jaz ustavim na odstavnem pasu, pa me policaj hoče kaznovati, me prav zanima, kolk bo policaj upošteval ta tvoj izgovor, da se bi se nesreča zgodila zaradi nepazljivost/malomarnost/neprimerno itrost drugih udeležencev v prometu. Grem stavit da ne in bi mi gladko napisal kazen. je pa tako ustavljanje nevarno, poglej nesrečo Lj-Šentjakob, in pri Grosuplju je bla podobna se mi zdi.
Policaj je imel tri možnosti. 1- da se pelje še 10km za nizozemcem, ga preusmeri na počivališče in tam obravnava. 2.pusti na miru in ne ustavi (ni ogrožanja ostalih in ni denarja) 3. ustavi na odstavnem pasu, kasira in hkrati ogroža ostale udeležence.
Policaj se je odločil za tretjo, najbolj donosno in najmanj varno opcijo.

Goljufij se ne bi smele požreti, ti pa povem da so prijave povsem nekoristne. Policija pač ščiti svoje in na odgovor pritožbi samo zapiše, da je policaj postopal po zakonu, če ta odgovor seveda pričakaš. In če napišeš pritožbo, bo odbita, ti pa namesto polovička plačaš celo kazen. Sem se enkrat pritožil, ko mi je policaj napisal neko kazen po členu, ki ni imel veze z mojim prekrškom, seveda je blo dražje od prekrška, ki sem ga res naredu. Policaji bi morali al mojo pritožbo ugodno rešit in prekršek zbrisat, ali pa me poslat k sodniku za prekrške. Pritožbe mi niso obravnavali, vsaj ne da bi vedel, (odgovora nisem dobil) samo denar so mi odtegnili od plače. To je goljufija, prvo policaja, ki mi je napisal napačno kazen, potem pa še policije, ko je pritožbo vrgla v koš, in mi pobrala keš. To ni napaka, napako se prizna in popravi, kar so naredili na policiji je goljufija. Pol pa še policaji mislijo, da bi morali imet zaupanje v policijo haha. Pa to še zdaleč ni edina policajska goljufija iz moje vozniške prakse.
Nič pritožbe fantje, s pritožbo se ne doseže nič, samo plača dvojno, oziroma štirojno, če računaš znesek brez goljufije.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.042
1.262
113
42
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Heeeeej ti poba, a nis ti meni reku, da tebe polcaji nikol ne ustavijo in da naj bi to bil dokaz, da zakon ne deluje. In to kar 3x na noč so tebe ustavili? In pol praviš, da policija ne ustavlja?
Kaj je zdaj to?

Ustavla me sam ne zaradi prevelike hitrosti, Prekrška nisem plaču že 3 leta.

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
ksz ..

Vsi dojemate policijo kot organ represije (kaznovanje). Pa je več kot to. Vsaj morala bi biti. Če gre policist po ulici in vas malo ustavi, pa se o čemerkoli pogovorita, bi to moralo biti povsem običajno. Seveda naša družba (tako občasni kot policisti) temu še ni dorasla. Policija ni tu samo zato, da nas kaznuje (čeprav zgleda tako), ampak bi morala biti predvsem servis ala from the people for the people . Kaznovanje bi moralo biti predvsem skrajna možnost, vse ostalo pa prej.

Primer:
V neki ulici mularija razgraja. Policija pride in jih kaznuje. Kakorkoli pač že.
Veliko bolje bi bilo, da bi se vsake toliko policist, ki bi se sprehajal po ulici, malo pogovarjal z ljudmi, ti bi mu zaupali in se z njim pogovarjali. Zaupali bi mu, kaj jim ni všeč, kaj se dogaja in potem bi ta policist vsake toliko stopil do teh mladeničev, se z njimi pogovarjal, mogoče celo poznal po imenih in z nekim "odnosom" preprečil, da bi ti razgrajali. Zdaj pa .. koliko je to verjetno, da se bo to zgodilo pri nas? Temu nista dorasla ne ena ne druga stran (občani, policisti) ...

Popravite me, če razmišljam napačno ..

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Napačno razmišljaš.
Policaj ni socialna delavka, psihološka služba ali vzgojiteljica iz vrtca.
Policaj pomaga, kadar se zgodi izreden dogodek (nesreča, gneča na cesti, razne prireditve, težave itd...)
Kadar pa nekdo krši red in disciplino pa je samo od policajeve dobre volje ter presoje in od reakcije kršitelja odvisno, kako se bo zaplet odvijal.
Tako je tudi prav. Je pa tud policaj samo človek.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik kripo pravi:
Vsi dojemate policijo kot organ represije (kaznovanje). Pa je več kot to. Vsaj morala bi biti. Če gre policist po ulici in vas malo ustavi, pa se o čemerkoli pogovorita, bi to moralo biti povsem običajno. Seveda naša družba (tako občasni kot policisti) temu še ni dorasla. Policija ni tu samo zato, da nas kaznuje (čeprav zgleda tako), ampak bi morala biti predvsem servis ala from the people for the people . Kaznovanje bi moralo biti predvsem skrajna možnost, vse ostalo pa prej.
Razmišljaš pravilno, ampak do tega je še daleč, pravzaprav smo z vsakim dnem vse dlje. Pred 20 + leti je bilo sodelovanje med občani in policijo precej boljše kot danes. Da pa danes sodelovanja skoraj ni je kriva izključno policija z svojim odnosom do prebivalstva.
Kaj delajo policaji. Pobirajo denar za povsem nepomembne prekrške, naprimer kaznujejo tiste ki se peljejo 70 tam, kje bi se lahko povsem varno 90, omejitev pa 50. Zato, ker imajo nalogo da kasirajo In kasirajo na množici malih prekrškarjev, večjih in pa hujših kriminalcev se pa ne upajo lotit.

In misliš da en dan me bo policaj jebal za en brezvezni prekršek, ali pa me v želji po zaslužku (beri izpolnjeni normi) celo skušal ogoljufati, drug dan pa misli imet z mano en dober odnos? haha, ne gre to tako. In pravzaprav ni videt, da bo bolje, kvečjemu slabše. Državi se gre predvsem za denar, in ne za našo varnost. In dokler bo na prekrških in nesrečah dobro služila, ne bo imela interesa, da bi zmanjšala njihovo število.

Policija je danes samo represiven organ. Preventivno ne deluje, ker se ji represija bolj splača. Saj lopovi ne kradejo njim, ampak nam. Policija nima nič od tega, če ulovi enga kriminalca, pravzaprav ima z njim samo stroške. Več pokasira od enga, ki se je pozabil pripet.
Kaznovanje z denarno kaznijo je za policijo prva možnost, vse ostalo je kasneje. V prometu sedaj praktično ni drugih kot denarnih kazni. (odvzem izpita je samo upanje, da te bodo dobili brez in ponovno pokasirali). Včasih so bile . Policisti opomine izrekajo samo tistim, za katere vedo, da jim država kazni ne bo mogla izterjat , romom npr. in kriminalcem, ki nimajo dohodkov pred dursa .
Kazni denarne so pa vse hujše. Kakšen je pa rezultat višjih kazni in novega cestnega zakona, bi si pa lahko prebrali v statisiki na strani policije, če policaji teh podatkov ne bi od maja dalje skrivali.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.042
1.262
113
42
Se popolnoma strinjam z Synthom. Mamilašov se ne upajo dotaknt, avtov višjega razreda nikoli ne ustavjo in podobne fore.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.345
765
113
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Tipičen primer nedoraslega mlečnozobega mlekocedočega od ust Homo Balcanicusa....
Pozdravljen, premalo plačan miličar...

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Tu nimaš prav. Avte višje klase zadnje čase kar precej ustavljajo. Delajo preverke, da ni slučajno ukraden. Kar dostikrat vidim kje za cesto kakšnega BMW z odprtim pokrovom motorja in policaja, ki preverja številke.

Mogoče nimaš teh izkušenj, ampak kar delajo to.

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Tipičen primer nedoraslega mlečnozobega mlekocedočega od ust Homo Balcanicusa....
Pozdravljen, premalo plačan miličar...

Fanta, lahko obdržimo tole diskutiranje na nekem nivoju brez medsebojnega obračunavanja?
smirk-1.gif

@synthman: da se naredijo korenite spremembe, bo potrebno še dosti časa
frown-1.gif

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.042
1.262
113
42
Kripo sm tud zadnič vidu ja kr kriminalist pa ena patrulja pa so ful serijske gledal. Sam [censored] ker pri nas mamilaši itak majo dost dnara da si kupjo avto...

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik kripo pravi:
@synthman: da se naredijo korenite spremembe, bo potrebno še dosti časa
frown-1.gif

Da se naredijo spremembe bo potrebno dosti časa, vendar sedaj se od cilja še oddaljujemo. In dvomim, da bo po volitvah kaj bistveno drugače, saj vsaki vladi ustreza, da jim policaji polnijo denarnico. Vladajoči eliti tako levi kot desni tako stanje ustreza, zato dvomim, da mislijo kaj spremenit v dobro vseh nas. Bolj nas bodo ustrahovali, manj pravic nam bodo pustili, bolj nas bodo nadzorovali, več kaznovali..... lažje bodo z nami manipulirali.

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Pri Bohincu in Anželju (kolikor je pač bil) so se vsaj pokazali interesi, da bi se kaj naredilo. Oba sta tudi izobražena človeka, ki mislita s svojo glavo. Pogorevc in Romšek ter Mate so drug kaliber. Da bo jasno, meni je vseeno iz katere stranke je kdo (!), samo da se konstruktivno dela. Tudi Šrot je iz SLS, ki ni moja stranka, pa je naredil ogromno za Celje, svaka mu čast. V glavnem, na mesto je potrebno postaviti nekoga, ki ni zgolj policist, ampak je razgleden človek. In tudi nio potrebno, da sta si direktor in minister kot rit in srajca. Še bolje je, če si kdaj nasprotujeta, ne pa da potem to javno izvajata in se drug drugega dajata.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
hm, jaz se dobil opomin zaradi neprižganih luči, pa nism ne rom ne kriminalc...
Jest se pa vozim s prižganimi. Najbrž bo potem to vzrok, da meni vedno izrečejo kazen, nikoli pa opomina.