Z kakšnim razlogom te lahko policaj ustavi.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik RedBaron pravi:
Med vožnjo moraš biti privezan, pa ni važno a voziš 10, al pa 200 na uro! - Tu nimaš tehtnega izgovora!
(to je sicer bilo v filmu)
Tipka se usede v avto v parkirni hiši, pozna ura. Ker je pila, se odloči, da ne bo vozila ampak bo tam prespala.
Da ni mraz vklopi gretje (zraven seveda tudi motor).
Naslednji dan dobi kazen za vožnjo v pijanem stanju.

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Uf, moj apriljubljena primerjava: SLO : ZDA ...

Me veseli, da razmišljate v pravi smeri! Škoda, da slovenski minister za notranje zadeve in direktor policije ne
frown-1.gif

V ZDA imajo v skupnost usmerjeno policijo .. bolje preventiva kot kurativa na kratko ... Pri nas je ravno obratno. Že kar nekaj let se zavzemamo za spremembo mišljenja, pa se ne dajo. Zatiskajo si oči, kader jim pa uhaja, mnenje slovencev o policiji upada itd itd, vodilni pa si zatiskajo oči in pravijo, da je vse OK.

Zakaj vam je tako zelo hudo narobe, če vaa naš policist ustavi in povpraša po dokumentih? Da to naredi, mora imeti razlog, seveda, in vas ne sme ustaviti (beri: zahtevati dokumente) kar tako, da boste vedeli za naslendjič. Lahko je to Martinovo (povečana možnost vinjenih voznikov na cesti), bližina nekega lokala (ker se tam redno kurčijo mladi junci z noži), itd itd. Z vami se bodo malo pogovorili in šli naprej. Nič slabega ni v tem. Lahko pa bi vi bili družba nekih razgretežev, ki komaj čaka, da bodo naredili razgred in so jih slučajno policisti povprašali in ugotovijo na kaj se pripravljajo tile prepotentneži in preprečijo kakšnen pretep/smrt.

Ni vse tako črno, kot mislite. In ko vas naslednjič ustavi policist .. ne boste verjeli, kaj dela prijaznost. Mogoče vam bo še vedno napisal kazen (ste si jo morda pač zaslužili), bo pa korektno opravil svoje delo .. kot ga vi v pisarni in za okenci, na gradbišču ali kjerkoli že delate .. in bo naslednjega mogoče spustil mimo brez kazni, ampak z opozorilom .. No, zdaj si pa predstavljajte, da ste ta naslednji VI!
wink-1.gif

@ stein:
grin1.gif
No, tole je pri nas zelo mogoče, v ZDA pa manj.

P.S. A veste kakšna je razlika med nemškim in slovenskim policajem? .................... Je ni! Glupost nema granica!
aplauz.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
V ZDA imajo v skupnost usmerjeno policijo .. bolje preventiva kot kurativa na kratko ...
V ZDA nisem še slišal, da bi nekoga ustavili zaradi kontrole. Tudi sam tega nisem doživel.
V SLO je to non-stop na repertoarju. Torej po tem je naša policija med top policijami.

Zakaj? Zato, ker nisem nič narobe naredil. Če bi bilo vse POŠTIMANO, torej da nihče ne bi norel, vozil pijan, izsiljeval, itd. potem bi pogojno prežvečil kontrole prometa. Ampak ne, oni se butnejo delat kontrolo prometa, kot rečeno, 500m naprej pa izsiljujejo, vozijo prehitro, v rdečo, itd... Ampak ne, lažje je delat kontrolo prometa. Hebeno (IN NEVARNO ZA NJIH) je loviti čefurjad v starih bimerjah, itd... Lažje delat KONTROLO.

Zdaj kaj bolj jasno, zakaj mi gredo kontrole na k...?

Da ne govorimo o tem, da se radi ''osredotočajo'' na določene tipe avtomobilov. S prvim avtom sem bil NON-STOP ''kontroliran''. Trenutna kanta je očitno ''nevidna'' (pač familienwagn), sem šel s cabriom, evo je bilo potrebno KONTROLIRAT me. Največja fora je pa v tem, da sem s cabriom vozil občutno previdneje in počasneje. Poleg tega si pa preberi še malce komentarje določenih ljudi s tega foruma. Kako so v določenih avtomobilih vedno ''kontrolirani''. Se spomnim tudi par let nazaj, ko je en črnec tožil londonsko poiicijo, ker ni minil dan, da ga niso ''kontrolirali''. In ja, tožbo je dobil, vključno z mastno odškodnino. Čeprav to bolj paše v diskriminacijo kot v to temo.

Toliko o ''kontroliranju'' s strani slovenskih policistov. Najprej naj naredijo RED na cesti, potem pa naj kontrolirajo. Pa nediskiminatorno.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik kripo pravi:

P.S. A veste kakšna je razlika med nemškim in slovenskim policajem? .................... Je ni! Glupost nema granica!
aplauz.gif
Veš kakšna je razlika med ameriškim, nemškim in slovenskim policajem?

Ameriški potrebuje 15 min da pride na kraj kaznivega dejanja, nemški 10 min, naši so pa že kar tam.

testni_voznik

Pripravnik
21. jul 2007
880
0
16
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Pred 3 tedni sm prodal petko in od takrat me niso ustavil prej pa vsak dan 2x. Diskriminacija samo zaradi kakšnega avta vozim? Ali kako. Če me preverijo itak ne najdejo nič.

Sej če te v avtu je še OK, ko te začnejo lokalci ustavljat ko greš peš...to so šele veselice...

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik RedBaron pravi:
Med vožnjo moraš biti privezan, pa ni važno a voziš 10, al pa 200 na uro! - Tu nimaš tehtnega izgovora!
(to je sicer bilo v filmu)
Tipka se usede v avto v parkirni hiši, pozna ura. Ker je pila, se odloči, da ne bo vozila ampak bo tam prespala.
Da ni mraz vklopi gretje (zraven seveda tudi motor).
Naslednji dan dobi kazen za vožnjo v pijanem stanju.
Tudi pri nas bi fasala kazen za vožnjo v pijanem stanju. No bi ji dali prej pihat.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.211
1.383
113
Citat:
Uporabnik Ice pravi:
jŠkoda, ker imamo kao tako strokoven kader v policiji da mi gre na kozlanje. Prejšnji teden pridem na kongresni trg da bom parkiral avto, in se malo vozim okoli, seveda sem si odpel pas, ker pri 10 km|h se mi pa res ne more nič zgoditi, nakar se najde ena kokoška in seveda kazen 120€
crazy1.gif
Okey da se vozim 60 na uro ali pa da prehitevam polne črte, križišča, neupoštevam rdeče luči nerečem, ampak da pa dobiš kazen pri taki hitrosti pa še parkirišče sem iskal, bi pa najraj ministra, ter ostale mrhovinarje obesil za jajca, pa bi potem pel k siiničke.

En kolega je imel bližnje srečanje glave z vetrobranskim steklom in ga sesu, hitrost je bila strašljivih 10km/h.
Če se ti voziš 10km/h na uro in pri tem doživiš prometno poleg pa se še lahko zadržiš v sedežu, si vsekakor neko nadnaravno bitje.

timecop

Fizikalc
22. jul 2007
1.312
0
36
Saj so po Sloveniji vozili tisto napravico, ko so prikazovali kakšna je sila trka pri 11kmh. Določeni forumovci se pa po kozlarijah sodeč, ki jih strešajo po forumu, z betico kar naprej v vetrobran zaletavajo.
wink-1.gif

timecop

Fizikalc
22. jul 2007
1.312
0
36
Citat:
Uporabnik Ice pravi:
in se malo vozim okoli, seveda sem si odpel pas, ker pri 10 km|h se mi pa res ne more nič zgoditi, nakar se najde ena kokoška in seveda kazen 120€
crazy1.gif
Okey da se vozim 60 na uro ali pa da prehitevam polne črte, križišča, neupoštevam rdeče luči nerečem, ampak da pa dobiš kazen pri taki hitrosti pa še parkirišče sem iskal,
Od kdaj pa je uporaba pasu pogojena s hitrostjo in namenom vožnje?

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Citat:
Uporabnik Ice pravi:
jŠkoda, ker imamo kao tako strokoven kader v policiji da mi gre na kozlanje. Prejšnji teden pridem na kongresni trg da bom parkiral avto, in se malo vozim okoli, seveda sem si odpel pas, ker pri 10 km|h se mi pa res ne more nič zgoditi, nakar se najde ena kokoška in seveda kazen 120€
crazy1.gif
Okey da se vozim 60 na uro ali pa da prehitevam polne črte, križišča, neupoštevam rdeče luči nerečem, ampak da pa dobiš kazen pri taki hitrosti pa še parkirišče sem iskal, bi pa najraj ministra, ter ostale mrhovinarje obesil za jajca, pa bi potem pel k siiničke.

En kolega je imel bližnje srečanje glave z vetrobranskim steklom in ga sesu, hitrost je bila strašljivih 10km/h.
Če se ti voziš 10km/h na uro in pri tem doživiš prometno poleg pa se še lahko zadržiš v sedežu, si vsekakor neko nadnaravno bitje.

Ljudje so se že tudi ubili na domačem dvorišču. 10 na uro z glavo v šipo. Tudi airbag je hitro usoden.

smith

Pripravnik
18. avg 2007
445
0
16
Citat:
Uporabnik ziggy pravi:

Ljudje so se že tudi ubili na domačem dvorišču. 10 na uro z glavo v šipo. Tudi airbag je hitro usoden.

ma neeeee, za nekatere so zmer policisti krivi, pa špijonaža države in ostali krivci teorij zarote
hysterical-1.gif

Nazadnje urejeno:

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
V ZDA je full dobro narejeno: dokler ne narediš prekrška lahko voziš pijan kot mina.
Ni res (preverjeno). Tam imajo traffic control. In ponavadi zaprejo celotno smer ene ceste in vsakega dajo na črto hodit, dokumente preverijo itd...

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
ksz ..

Nekdo je omenil, da so naši že tam (ameri, nemci, naši, razlika..). Reakcijski čas v bistvu sploh ni pomemben
ne-ne-1.gif
sicer pa res ni.

Toliko primerjate našo policijo z ameriško. Ja, tam imajpo dosti stvari narejenih bolj ekot pri nas, se strinjam. Ampak navajajte dejstva, ne predpostavke iz filmov itd. Tudi sam sem pristaš ameriške miselnosti in usmerjenosti policiji, ampak mi smo na ravni balkana. Ne samo policisti. Mi vsi! Glejte, v ZDA se policijske postaje finnacirajo po svoje! Tam lahko župan mesta kupi PP vozni park. Pa kupi komandirju en avto, pa še 6 ostalim policistom. Zakaj? Zato, da jih bodo varovali v sodobnih, sposobnih, hitrih avtih. Pri nas kot prvo to ni mogoče. Kot drugo je to utopija, kot tretje .. no, lahko naštejem 3213213 razlogov, zakaj to pri nas ne gre. In kaj naredi župan, ko ga policist ustavi? V ZDA plača kazen in se policistu ZAHVALI!! Zakaj? Ker skrbi za varnost v cestnem prometu! Kaj bi se zgodilo pri nas? Že po defoltu bi župan pričakoval, da ga spusti, policist bi se valda usral, ker če bi mu napisal kazen, bi ga komadir itd zjebal in pol imamo to, kar imamo. Kislo župo.

Nihče ni popoln. Seveda policisti delajo napake, da. Kdo jih ne? Pri njih so le boljopazne, kot pa pri ostalih poklicih.

Tisti napravi, ki drvi z 11km na uro se reče Zaletavček. Zanimiva stvar. Takih naprav j eše kar nekaj. Mal pogooglajte za fotkami. Se marsikaj najde
wink-1.gif

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Da dobiš takšno kazen moraš biti aktivno udeležen v cestne mrometu. Če spiš pri prižganem motorju v garaži, to n ešteje in v takem primeru ne bi dobila kazni. Tudi pri nas ne
tongue-1.gif

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Citat:
Uporabnik testni_voznik pravi:
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Pred 3 tedni sm prodal petko in od takrat me niso ustavil prej pa vsak dan 2x. Diskriminacija samo zaradi kakšnega avta vozim? Ali kako. Če me preverijo itak ne najdejo nič.

Sej če te v avtu je še OK, ko te začnejo lokalci ustavljat ko greš peš...to so šele veselice...

Se strinjam s tabo. Tu gre za idiotizem prve klase. Ampak spet .. navadni policisti niso nič krivi. Z vrha dobijo ukaz, d amorajo preverjati pešce. Al pa kolesarje. Al pa voznike kakršnekoli. In jih morajo. Pa če jim postaja pove, da pri njih nimajo na nek dan ali pa uro, v kateri bi morali preverjati voznike, nobenega voznika, to morajo delati! Neumnost.
Se je zgosilo, da so pač dobili ukaz, da morajo preverjati alkoholiziranost voznikov in edini "voznik", ki se je v tistem od vrha policije določenem času pripeljal mimo, je bil župan. Bog je hotel, da je bil malce vinjen. In so ga morali "štrafat
smirk-1.gif
Za posledico so bili kar nekajmesečni slabi odnosi med policijo in občino. Je bilo vredno? No way! Ampak dokler bo vrh naše policije vojaški in brez svojih .. kako se že reče .. hm .. aja! MOŽGANOV bo pač tko kot je. Žal.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik kripo pravi:
Nekdo je omenil, da so naši že tam (ameri, nemci, naši, razlika..). Reakcijski čas v bistvu sploh ni pomemben....

A si ti policaj, da nisi razumel mojega štosa?

Citat:
Uporabnik kripo pravi:
Glejte, v ZDA se policijske postaje finnacirajo po svoje! Tam lahko župan mesta kupi PP vozni park. Pa kupi komandirju en avto, pa še 6 ostalim policistom. Zakaj? Zato, da jih bodo varovali v sodobnih, sposobnih, hitrih avtih. Pri nas kot prvo to ni mogoče. Kot drugo je to utopija, kot tretje .. no, lahko naštejem 3213213 razlogov, zakaj to pri nas ne gre.

Gre to tud pri nas. Vem, da je v naši občini pred leti župan kupil policajem radarje. Seveda iz občinskega denarja, ne iz svojega.

Citat:
Uporabnik kripo pravi:
In kaj naredi župan, ko ga policist ustavi? V ZDA plača kazen in se policistu ZAHVALI!! Zakaj? Ker skrbi za varnost v cestnem prometu! Kaj bi se zgodilo pri nas? Že po defoltu bi župan pričakoval, da ga spusti, policist bi se valda usral, ker če bi mu napisal kazen, bi ga komadir itd zjebal in pol imamo to, kar imamo. Kislo župo.

Razlika je predvsem v tem, da ameriški policist skrbi za varnost, naš pa samo za proračun, za varnost mu ni mar. In fajn kaznuje za čisto nepomembne prekrške, ki ne vplivajo na prometno varnost.
ravno danes sem videl, kako je policaj ustavil nizozemskega voznika s prikolico na odstavnem pasu na avtocesti. najbrž ni vedel, da mora kupit vinjeto. Nesreča LJ-Šentjakob dokazuje, da je to smrtno nevarno, ampak policaju se je mudilo pokasirat, predno bi un ušel v drug revir, da spravlja v nevarnost še druge mu ni blo mar.

Citat:
Uporabnik kripo pravi:
Nihče ni popoln. Seveda policisti delajo napake, da. Kdo jih ne? Pri njih so le boljopazne, kot pa pri ostalih poklicih.

Napake bi jim že oprostili, saj se dajo popravit. Goljufij jim pa ne moremo. In pri kaznovanju policaji kar pogosto zavestno goljufajo, ti povem iz lastnih izkušenj.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik kripo pravi:
Se strinjam s tabo. Tu gre za idiotizem prve klase. Ampak spet .. navadni policisti niso nič krivi. Z vrha dobijo ukaz, d amorajo preverjati pešce. Al pa kolesarje. Al pa voznike kakršnekoli. In jih morajo. Pa če jim postaja pove, da pri njih nimajo na nek dan ali pa uro, v kateri bi morali preverjati voznike, nobenega voznika, to morajo delati! Neumnost.
Se je zgosilo, da so pač dobili ukaz, da morajo preverjati alkoholiziranost voznikov in edini "voznik", ki se je v tistem od vrha policije določenem času pripeljal mimo, je bil župan. Bog je hotel, da je bil malce vinjen. In so ga morali "štrafat
smirk-1.gif
Za posledico so bili kar nekajmesečni slabi odnosi med policijo in občino. Je bilo vredno? No way! Ampak dokler bo vrh naše policije vojaški in brez svojih .. kako se že reče .. hm .. aja! MOŽGANOV bo pač tko kot je. Žal.
Ja policisti nič krivi lol. in ko dobijo ukaz, da morajo tolk pokasirati, pač kasirajo.

Ni mi jasno, zakaj bi župan smel vozit pijan mi pa ne?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik kripo pravi:
Da dobiš takšno kazen moraš biti aktivno udeležen v cestne mrometu. Če spiš pri prižganem motorju v garaži, to n ešteje in v takem primeru ne bi dobila kazni. Tudi pri nas ne
tongue-1.gif
Pojma nimaš.
Pri nas bi dobila kazen, ne samo s prižganim motorjem, ampak že če bi dala samo kontakt.
Me je podučil policaj, ko me je dobil pijanega. Da če bom samo dal ključ v volan, da bo smatral, da sem hotel ponovno pijan vozit avto in me bo priprl.

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
wink-1.gif

Tole glede radarjev mi je pa sumljivo. Pri nas to ne gre. No, vsaj naj ne bi šlo. Če gre po novem, super!

Če je ustavil nizozemca .. jah, kje pa naj ga?
confused-1.gif
To delajo vsepovsod po svetu. Tudi na AC v ZDA, s katerimi se tu primerjamo. In da, včasih se zgodi nesreča. Pa ne zaradi policista, ki nekoga ustavi. Gre za nepazljivost/malomarnost/neprimerno itrost drugih udeležencev v prometu. Se ne strinjaš? In prav je, da ga je ustavil. Če bi to naredil na kakšem počivališču, bi bilo še bolje.

Goljufij ne prenesem. In se tudi tu strinjam s tabo, da se jih ne sme požreti. Prijave (kolikor so pač uspešne - ampak o tem kdaj drugič) morajo biti in s tem se "usmerja" delo policistov. Zato pisat pritožbe, fantje
grin1.gif
Tudi s tem se izboljša delo policistov.