Z kakšnim razlogom te lahko policaj ustavi.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.042
1.262
113
42
Pred 3 tedni sm prodal petko in od takrat me niso ustavil prej pa vsak dan 2x. Diskriminacija samo zaradi kakšnega avta vozim? Ali kako. Če me preverijo itak ne najdejo nič.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
oni se spravljajo na nedolžne ljudi prave barabe ala stardeci in njemu podobni pa lahko "dirkajo " po svoje!

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.394
231
63
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Pred 3 tedni sm prodal petko in od takrat me niso ustavil prej pa vsak dan 2x. Diskriminacija samo zaradi kakšnega avta vozim? Ali kako. Če me preverijo itak ne najdejo nič.

Klasika - tudi sam sem bil z R5GTT na tapeti. Sedaj (z istim motorjem, kot v R5GTT) v Twingotu me še niso niti ustavili, pa je minilo že 32 mesecev od predelave...
shocked-1.gif

LP,

Milan

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
mene pa je*ejo skoz od tvingota do bmw - ja nisem opazil nobene razlike!

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.042
1.262
113
42
Citat:
Uporabnik kripo pravi:
mogoče te pa ustavljajo zaradi tvoje vožnje in ne zaradi avta, ki ga voziš
smirk-1.gif

Nope. Vozim hitro ko vem da me nebodo ustavl:D Drgač je renault 5 gtturbo je pa kr glasna (original) . Ustavil so me tud do 3x na noč. Pa sem vedno počas vozil. Enkrat so čakal da sem se usedu v avto. Kr naenkrat sem vidu 2 avta za mano se luči pržgejo pa vidm policaji in me ustavjo. Seveda ni blo nič ampak zakaj nikoli ne ustavja tazga z m3 ali pa z A8 in podobne?

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
m3 ne dobijo če proba on pobegnit v a8 pa je lahko kak bosanc ki ne zna slovensko pa so spet v riti!
hysterical-1.gif

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.345
765
113
To je slabost policije pri nas: ustavljajo brez pravega razloga. Mogoče potem med pregledom še kaj najde, da bi pa prave probleme preganjali pa ne (izgovori pa potem sledeči: kaj morem njemu, bo potem grozil meni in moji družini... sem premalo plačan za to...).

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
replika na .. ustavijo brez pravega razloga ..

Veš, NIHČE ni vseveden. Tudi .. še posebej
grin1.gif
pa policisti ne. Večina stvari se odkrije "po naključju". Pri takšni "brez razloga" preverki, lahko postane voznik nervozen itd in potem se izkaže, da ima doma v kleti razkosanih 5 ljudi .. mal pretiravam, ampak tko gre.

Četudi ti nič ne najdejo .. hej, kje pa piše, da morajo ustaviti samo zato, da te kaznujejo?
ne-ne-1.gif
Smisel policije je tudi v tem, da so v kontaktu z občani. Če te ustavijo, preverijo dokumente in rečejo : "Prijetno in varno vožnjo še naprej!" se mi zdi ne samo lepa gesta ampak tudi lep primer tega, da ne delajo vsi na norme in da jim je še kaj bolj pomembnega, kot pa kaznovanje.

Kdo izmed vas bi poklical policijo, če bi mu maček šel na drevo in se grdo drl? Jah, verjetno nihče. Kvečjemu bi se še našel kdo, ki bi ga s puško kaj hitro pospravil. To, v civiliziranem svetu bi to bil idealen primer za policista. In tudi je. Pride do občanov, se z njimi pogovori, naredi jim uslugo, občani vidijo, da so jim policisti tudi v pomoč (ne samo organ represije) ...

Pa še replika na drugi del tvojega posta ...
Minister bi MORAL stati za svojimi možmi .. naš Mate je pa idealen primer zgrešenega šefa. Karkoli bi policist naredil, bi moral stati za njim in potem s fer komisijo notranje ukrepati proti policistu, ki j enpr. prekoračil pooblastila ali pa kako drugače zaj... In cel sistem je narejen tako, da se lovijo sitne ribice, velikih pa nihče ne more/upa/drzne povohati. Ampak še najmanj je kriv tu policist, ki za boro plačo vsak dan nosi na prodaj svojo "glavo". Če malo spremljate tematiko o slovenski policiji (jaz pač vem še malo več) boste kaj hitro ugotovili, da so skoraj vsi nezadovoljni in da si želijo drugačnih razmer. Od zgoraj jih jeb... šefi, od spodaj pa občani in imamo to kar imamo. Navaden slovenček (ki pa je zgolj v uniformi in se samo po tem razlikuje od tebe in mene) pa naj to prenaša. ... mah, mal sem že zalutal s teme ..
redface-1.gif

Nazadnje urejeno:

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Heeeeej ti poba, a nis ti meni reku, da tebe polcaji nikol ne ustavijo in da naj bi to bil dokaz, da zakon ne deluje. In to kar 3x na noč so tebe ustavili? In pol praviš, da policija ne ustavlja?
Kaj je zdaj to?

RedBaron

Zelenc'
6. jun 2008
19
0
1
Policaj ne rabi nobenega posebnega razloga, da te lahko ustavi!

Starejši avti so pač bolj na udaru (ali pa izstopajoči - kake hude predelave), ker je potencialno več možnosti, da odkrije kakšno tehnično pomankljivost - zdaj pa, to si lahko razlagaš kot skrb za varnost, ali pa zgolj izpolnjevanje norme...

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.345
765
113
Citat:
Uporabnik kripo pravi:
replika na .. ustavijo brez pravega razloga ..

Veš, NIHČE ni vseveden. Tudi .. še posebej
grin1.gif
pa policisti ne. Večina stvari se odkrije "po naključju". Pri takšni "brez razloga" preverki, lahko postane voznik nervozen itd in potem se izkaže, da ima doma v kleti razkosanih 5 ljudi .. mal pretiravam, ampak tko gre.

Četudi ti nič ne najdejo .. hej, kje pa piše, da morajo ustaviti samo zato, da te kaznujejo?
ne-ne-1.gif
Smisel policije je tudi v tem, da so v kontaktu z občani. Če te ustavijo, preverijo dokumente in rečejo : "Prijetno in varno vožnjo še naprej!" se mi zdi ne samo lepa gesta ampak tudi lep primer tega, da ne delajo vsi na norme in da jim je še kaj bolj pomembnega, kot pa kaznovanje.

Kdo izmed vas bi poklical policijo, če bi mu maček šel na drevo in se grdo drl? Jah, verjetno nihče. Kvečjemu bi se še našel kdo, ki bi ga s puško kaj hitro pospravil. To, v civiliziranem svetu bi to bil idealen primer za policista. In tudi je. Pride do občanov, se z njimi pogovori, naredi jim uslugo, občani vidijo, da so jim policisti tudi v pomoč (ne samo organ represije) ...

Pa še replika na drugi del tvojega posta ...
Minister bi MORAL stati za svojimi možmi .. naš Mate je pa idealen primer zgrešenega šefa. Karkoli bi policist naredil, bi moral stati za njim in potem s fer komisijo notranje ukrepati proti policistu, ki j enpr. prekoračil pooblastila ali pa kako drugače zaj... In cel sistem je narejen tako, da se lovijo sitne ribice, velikih pa nihče ne more/upa/drzne povohati. Ampak še najmanj je kriv tu policist, ki za boro plačo vsak dan nosi na prodaj svojo "glavo". Če malo spremljate tematiko o slovenski policiji (jaz pač vem še malo več) boste kaj hitro ugotovili, da so skoraj vsi nezadovoljni in da si želijo drugačnih razmer. Od zgoraj jih jeb... šefi, od spodaj pa občani in imamo to kar imamo. Navaden slovenček (ki pa je zgolj v uniformi in se samo po tem razlikuje od tebe in mene) pa naj to prenaša. ... mah, mal sem že zalutal s teme ..
redface-1.gif
Jaz stika s policijo ne rabim. Niti z gasilci. Mogoče na gasilski veselici, to je pa tudi vse. Policaj naj bi te ustavil takrat, ko narediš kaj narobe. In te zato kaznoval, mogoče samo opozoril. Ter se zahvalil in želel nadaljno srečno vožnjo. Pika. Kaj ku*** mora preverjati in preverjati...

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
O zakonskih podlagah bo več povedal kdo drug.

Je pa res, da pri nas to spada pod preventivo oz. rutinski nadzor. Spomnim se, da sem pred ohoho leti govoril s starejšim policistom, bogato okrancljanim z epoletami. Dejal je, da se rutinskega ustavljanja NE GREDO VEČ. Izjema so akcije in "rizične" lokacije (okrog bifejev ponoči). Tega pogovora se vedno spomnim, ko policisti ustavljajo, zahtevajo dokumente in vpogled v obvezno opremo, potem pa "srečno". In se samo kislo nasmehnem...

Strinjam se, da se precej stvari odkrije po naključju. Ampak po tej logiki bi lahko naključno prihajali v stanovanja, ustavljali naključne mimoidoče in pregledovali njihove torbe itd. Za primer: v ZDA te policist ne bo ustavil brez razloga.

B.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Zakon ej. Ko te bo tebe policist 3x v eni noči ustavil in ti dal pihat brez razloga (res, da je bilo za Martinovo) in boš zato izgubil skoraj pol ure brez veze, boš morda drugače razmišljal.
V ZDA je full dobro narejeno: dokler ne narediš prekrška lahko voziš pijan kot mina. Ko pa narediš prekršek te pa začopatijo (se mi zdi, da v veliko večjem odstotku kršitev kot pa pri nas). In take policiste rabim jaz, ne pa, da me potegnejo ven in tam masira z obvezno in mi gre npr. štet žarnice. Vmes pa 500m naprej se dejansko delajo prekrški, kateri so nevarni.

Ice

Pripravnik
17. avg 2007
816
19
18
jŠkoda, ker imamo kao tako strokoven kader v policiji da mi gre na kozlanje. Prejšnji teden pridem na kongresni trg da bom parkiral avto, in se malo vozim okoli, seveda sem si odpel pas, ker pri 10 km|h se mi pa res ne more nič zgoditi, nakar se najde ena kokoška in seveda kazen 120€
crazy1.gif
Okey da se vozim 60 na uro ali pa da prehitevam polne črte, križišča, neupoštevam rdeče luči nerečem, ampak da pa dobiš kazen pri taki hitrosti pa še parkirišče sem iskal, bi pa najraj ministra, ter ostale mrhovinarje obesil za jajca, pa bi potem pel k siiničke.

RedBaron

Zelenc'
6. jun 2008
19
0
1
Citat:
Uporabnik Ice pravi:
jŠkoda, ker imamo kao tako strokoven kader v policiji da mi gre na kozlanje. Prejšnji teden pridem na kongresni trg da bom parkiral avto, in se malo vozim okoli, seveda sem si odpel pas, ker pri 10 km|h se mi pa res ne more nič zgoditi, nakar se najde ena kokoška in seveda kazen 120€
crazy1.gif
Okey da se vozim 60 na uro ali pa da prehitevam polne črte, križišča, neupoštevam rdeče luči nerečem, ampak da pa dobiš kazen pri taki hitrosti pa še parkirišče sem iskal, bi pa najraj ministra, ter ostale mrhovinarje obesil za jajca, pa bi potem pel k siiničke.

Med vožnjo moraš biti privezan, pa ni važno a voziš 10, al pa 200 na uro! - Tu nimaš tehtnega izgovora!

Parking bi prav tako našel, privezan al pa ne
smirk-1.gif