Windows 7 - prenovljeni grafični vmesnik

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Odisej pravi:
p.s.: a ni logika particij nekak taka, da C: dobi najmanjši disk, oziroma, da jih vedno da po velikosti ne glede na fizični priklop diskov?
Ni logike
wink-1.gif

Edino od Viste dalje je sistemski (MS mu pravi "boot") disk vedno "C:".

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
sedaj sem inštaliral win7 na mojega eee-ja (Celeron 900MHz, 512MB RAM) in stvar glede na specifikacije račinalnika deluje zelo solidno. Verzija je sicer modificirana (odstranjene odvečne komponente zaradi majhnega diska).

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Preiskusil Win7 ampak vidim, da je isti šit kot Vista.

Tako, da bom še vsaj ene pet let na XPjih.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Razen podobnega GUIa je Windows 7 precej boljši od Viste... Preizkušeno v praksi. Uporabljam pa Ultimate RC x64 verzijo... Sem po malo več skaknja tudi čitalec prstnih odtisov usposobil...

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Preiskusite še novi Virtualni PC, ki dela samo v Win7. Zraven dobite še XP virtualni stroj. Ta novi virtualec popolnoma podpira tudi USB, čeprav se je Microsoft pridušal, da tega ne bo virtualno nikoli podprl, ker da obstajajo odlične rešitve USB to TCP/IP.

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
sm res ej. Mene je vista res motila, win 7 mi pa delajo super, čist brez problemov. XPji so zame zgodovina.

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
KSZ

Če sem zadnjič prav prebral (malo se mi je mudilo) so na zdnet napisali, da je zadnji RC od W7 samo 5% hitrejši od Viste. Tako da bo zgleda vse skupaj skoraj isti šmorn, čeprav smo vi mislili drugače.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Win7 je odzivnejši, kar se pa na standardnih testih ne pozna. Poenostavljeno povedano v visti lahko vsaka aplikacija zaklene renderiranje na grafični kartici. V sedemki so pa prepisali kodo, da lahko vsaka aplikacija renderira neodvisno od drugih. To ima za posledico veliko večjo odzivnost, ki se jo pa ne da izmeriti z benchmarkom. Več o tem tukaj .

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Citat:
Uporabnik badguy777 pravi:
Citat:
Uporabnik fikus pravi:
Preiskusil Win7 ampak vidim, da je isti šit kot Vista.

Tako, da bom še vsaj ene pet let na XPjih.

hysterical-1.gif

In kaj te moti na visti? Kaj ti ne dela?

Pri Visti me moti vse, nisem našel niti ene prednosti pred XPji.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Razen podobnega GUIa je Windows 7 precej boljši od Viste... Preizkušeno v praksi. Uporabljam pa Ultimate RC x64 verzijo... Sem po malo več skaknja tudi čitalec prstnih odtisov usposobil...

GUI je bistven za navadnega uporabnika.

Sam tudi pri Win7 nisem našel kakšne posebne izboljšave pred XPji.

Ima recimo takojšen predogled datotek, kar je posrečeno.
Grafična podoba mi je pa ravno tako glupa kot pri Visti, enako raziskovalec,...

Po enotedenskem testiranju se nanj nikakor nisem mogel navaditi in na računalniku imam že naložen dobri stari Win XP pro. in očitno ga bom imel še tam do leta 2015 ko ga bom verjetno zamenjal z Win10 ali še raje s kakšnim odličnim brezplačnim programom.

Dokler novi OS ne prinese kaj novega uporabnega ne samo celo zmešnjavo, toliko časa bom še na XPjih.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
A mi nekdo pove katero verzijo moram iskati ?

Ce mi bo pa kdo pomagal z linkom na PM, ne bom nič jezen, ali pa vsaj točen opis fajla
grin1.gif

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Pismu, sem mislil da je že finalna verzija zunaj k ste toliko strani razpisali
smile-1.gif

Nebi rad neki nalagal...pa potem cez neki casa spet , tako da bom še malo počakal na polno verzijo, hvala pa vseeen za asistenco
smirk-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik doto pravi:
Win7 je odzivnejši, kar se pa na standardnih testih ne pozna. Poenostavljeno povedano v visti lahko vsaka aplikacija zaklene renderiranje na grafični kartici. V sedemki so pa prepisali kodo, da lahko vsaka aplikacija renderira neodvisno od drugih. To ima za posledico veliko večjo odzivnost, ki se jo pa ne da izmeriti z benchmarkom. Več o tem tukaj .
Če se ne da izmeriti, ne obstaja.
Itak da se da izmeriti. Samo nekdo mora zmigati rit in ustrezen benchmark napisat.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Ne bi se igral z dual bootom... Windows 7 ti popravijo boot sektor in zadeve se ne rešiš brez telovadbe... Včasih so obstajali razni boot managerji, ki so se namestili na začetek diska (prva particija) in potem od tam vse hendlali... So znali tudi particije skrivati, vsaki boot particii ob uporabi črko C pripisati...