Windows 7 - prenovljeni grafični vmesnik

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
em... pol pa ne vem...

na compu z xp mam prek virtual boxa še ene xpje pa visto in zdej še win 7... medtem ko na teh vb xpjih dela vse, na visti in win 7 ni ne zvoka in ne mreže...

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Hm, jst sem dal sedmico na svojega laptopa (acer aspire serije 5020), pa je šlo skoraj vse... malo je bla problematična wifi kartica, ker sem iskal driver za tisti gumb k vklaplja/izklaplja to reč, dva dni, ko budalo
rolleyes-1.gif

Lp

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
VirtualBox emulira neke prastare zvočne in mrežne, za katere se je MS mogoče odločil, da se jih ne podpira več.
Isti problem z VMWare.

Probaj v nastavitvah VirtualBox-a najti tip mrežne kartice in spremeni na Intel..nekaj.
Prav tako za zvočno.

Nazadnje urejeno:

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Na prastarem Athlonu XP 2400+, 512MB, Radeon 9600XT je delovalo skoraj vse že po instalaciji. Edino z gonilniki za matično sem imel nekaj problemov, pa sem na koncu uredil. Za Lexmarkov printer sem instaliral Vistine gonilnike in čisto lepo delujejo, prav tako delujejo Vistini gonilniki za Audigy 2 ZS.

laser

Pripravnik
9. okt 2007
442
3
18
Imam naložen windows 7 build 7100 na ASUS P5K plati in mi deluje čisto vredu. Našel je vse gonilnike tako da ni blo potrebno nikjer nič iskat.

Nazadnje urejeno:

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
Citat:
Uporabnik stein pravi:
VirtualBox emulira neke prastare zvočne in mrežne, za katere se je MS mogoče odločil, da se jih ne podpira več.
Isti problem z VMWare.

Probaj v nastavitvah VirtualBox-a najti tip mrežne kartice in spremeni na Intel..nekaj.
Prav tako za zvočno.
Car!
Mrežno je pol kuj pogruntal, za zvočno se je pa še neki puntal. A je vseeno sam našel pravi driver na netu in ga zloadal, jaz sem moral le install kliknit in je tut zvok tu!!!
Zvezdice padajo!

PS: Tale post je napisan z Win7
smile-1.gif

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
ksz

Imam tudi sam naloženo to zadevo in sem prijetno presenečen, delujejo resnično hitreje in stabilnejše od Viste.
zmaga.gif

akiva

Pripravnik
21. jul 2007
209
0
16
ksz

Citat:
Watch the calendar. The RC will expire on June 1, 2010. Starting on March 1, 2010, your PC will begin shutting down every two hours . Windows will notify you two weeks before the bi-hourly shutdowns start. To avoid interruption, you’ll need to install a non-expired version of Windows before March 1, 2010. You’ll also need to install the programs and data that you want to use.

hysterical-1.gif

Tony_Soprano

Alter Mafia
7. jun 2008
1.405
0
36
Pa tudi na vse strani negre (npr msg plus stran ne naloži) pa je vseeno s katerim brskalnikom sem...

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Če imate Visto in IE8, potem butasti download manager dovoli download samo na zunanji ali mrežni disk
evil.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
Jap, piše da je treba upgrajd instalirat. Upgrajd sem instaliral delalo pa vseeno ni.

Ni se mi dalo igrat.

Nazadnje urejeno:

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Stoprocentno se da. Disk mora biti bootable, prazen, na njem moraš meti inštalacijo, bootaš iz boot menija. Moral boš modificirat boot.ini, če boš mel več kot eno particijo oz. če imaš več diskov v računalniku. Nazadnje boš pa še moral disk prepričat (ta inštalacijski), da bo od inštalacije sam zahteval črko pogona, drugače se ti zmeraj usede na C: po neki bedni logiki. V tem primeru rabiš inštalacijo winsov, s katero lahko prideš dvakrat v txt install in fdisk, da se ti črke pogona ustrezno razvrstijo.

Jaz sem na netbooka vrgel preko SLC ključka, v 15 minutah sem dal skoz text install, fdisk, GUI install, vse do prvega logina. Proti inštalaciji z optičnega medija je to svetlobna leta naprej.

W7 ne poznam, govorim iz XP izkušenj, ampak brez komplikacij ne bo šlo. Rabil boš tudi nek tool, ki bo inštalacijo z navadnega medija znal ustrezno prepisat na disk, naredil boot fajle in folderje pa MBR na disku bo treba popravit.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Aha... no sej če bi blo preprosto bi se mi še dalo, tak pa nimam niti časa niti volje, da bi se en popoldan kregal s kompom, kako pa kaj, pa če bo sploh,... Hvala za idejo, kako sploh gre to
smile-1.gif

Bom očitno čez vikend moral od nekje odšraufat eno dvd enoto
grin1.gif

p.s.: a ni logika particij nekak taka, da C: dobi najmanjši disk, oziroma, da jih vedno da po velikosti ne glede na fizični priklop diskov?

Lp

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
On zbrka pogone v fdisku, ko si še čisto na začetku inštalacije, delaš particije in določiš, kam naj se winsi inštalirajo. Če nimaš ključka nastavljenega na svojo črko, se bo predstavil kot C: (po pravem bi moral biti A: ali B:), vse ostale particije, ki jih boš delal, pa bodo od D: naprej.

Po moje bi z visto in win7 bilo drugače, ker ta dva že podpirata odstranljive pogone med inštalacijo. Recimo za SATA/RAID driver lahko daš USB ključek, disketa ni več potrebna, če inštaliraš z CD/DVD-ja. Po moje ravno to pretvarjanje na drug medij z*ebe celotno inštalacijo. V kolikor ne najdeš primernega guida ali nekega verodostojnega podatka na kakem forumu/strani, je seveda brezveze cajt zapravljat.

Boš videl, da bo čez dva meseca zunaj že tool, ki avtomatizira celoten postopek za visto in win7. Tako kot je to ponavadi.
wink-1.gif