Windows 10

zakon

Guru
16. maj 2008
8.772
816
113
toti Maribor
Ne vem no. Jaz sem probal inštalirat preko DVD-ja in me je med postopkom vprašal za ključ. Vpisal sem tistega, kiga imam na prenosniku, ampak je javilo, da ključ ni veljaven. Skratka clean install brez predhodne nadgranje, ki mimogrede meni še zdaj ne gre enostavno ni možno windowsa legalno aktivirat.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Med nadgradnjo se obstoječi ključ prevede v ključ za Win10. Seveda je zato neuspešna aktivacija s ključem za win 7 ali 8.

zakon

Guru
16. maj 2008
8.772
816
113
toti Maribor
Samo,če daš clean install od kod bo potem vzel ključ. Particijo namreč izbriše. Ne vem kaj bi se zgodilo, če bi pustil ključ prazen med inštalacijo. Povsod pravijo, da je prvo potrebno narediti upgrade in šele potem clean install.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Ko napraviš upgrade, gres v nastavitve in napraviš Factory reset. To ti je clean install, ključ ti avtomatsko pobere iz upgrada.

dune

Fizikalc
26. maj 2014
1.432
39
48
Po upgradeu se moraš prijaviti z microsoft računom. Če se ne si ne more zapomniti, da ti pripada licenca. Potem bi pa naj šel tudi clean install.

zakon

Guru
16. maj 2008
8.772
816
113
toti Maribor
Preko Windows update in preko MediaCreationToolx64. Saj sva z @snecerjem pisala dosti o najinih težavah nekaj postov nazaj.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.291
2.406
113
Jaz sem uspešno nagradil dva prenosnika. Eden je imel s pašnikov pobrano Win8.1 Enterprise volume license verzijo. Ta sploh ni dobila nikoli možnosti rezervacije Win10. Se je pa dalo namestiti preko USB ključka, a bi izgubil vse programe, kar mi ni dišalo. Obstaja en hack, ki tudi na Win8.1 Enterprise verziji z USB ključkom ohrani vse podatke in tudi vse programe. V registryju se zamenja nameščeno verzijo, jaz sem namesto Enterprise ibral Proffesional, nato mi je nadgradnja is USB ključka dovolila ohraniti tudi programe. Po upgradeu se aktivacije sicer ne izvede, a za to obstaja zdravilo.

Drugi prenosnik je imel Win 7 Ultimate in ta je dobil rezervacijo. Odločil sem se počakati, da bo upgrade na voljo sam, ko bo bo. Včeraj je bil ta dan in je upgrade se izvedele BP.

Verjamem pa, da če bi forsiral in upgrade delal preden bi bil zame na voljo s tistimi fintami, bi lahko šlo tudi kaj narobe.. Po mojem morata oba malo več povedati, ali sta uporabljala katero od bližnjic, da sta prej prišla do upgrade-a ali ne.

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Na prenosniku je upgrade na Windows 10 uspel brez vprašanj in brez težav. Odkljukal sem, da nič ne pošilja Microsoftu
crazy1.gif
(naivnež). Desktop bom še naprej pustil na 8.1.

Mirko

Fizikalc
24. jul 2007
1.055
71
48
Na pašniku dobiš Destroy Windows Spying, ki naj bi zadevo z vohunjenjem MS-ja porihtal. Zraven je pa še super opcija, ki ti odstrani te brezvezne MS programe kot so xbox, people, news, sport, builder 3d, onedrive, itd.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.291
2.406
113
Pa res verjameš, da ta program ne vnese kakšno drugo bolj škodljivo kodo? Mislim, to da ti izklopi onedrive je pa res supe rfunkcija. NOT. Za vse, ki imamo Windows Phone, boljšega pripomočka skoraj ni.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.981
6.994
113
Eh...eni pač paničarijo, pomoje tudi nimajo nobenih kartic od trgovec, ipd, pa nakupujejo tudi vedno z gotovino, le-to pa osebno dvigujejo na banki.

Mirko

Fizikalc
24. jul 2007
1.055
71
48
Saj lahko obkljukaš kaj hočeš odstranit. Onedrive (vsaj kar sem ga kratek čas uporabljal) ni vreden piškavega oreha napram dropbox-u, google drive-u. WP telefona nimam, niti ga nima 99% ljudi. VirusTotal zaenkrat pravi, da ta program ni neki hud bavbav.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.291
2.406
113
Jaz ga pa imam in par 10mio ljudi tudi in mislim, da je boljše kot dropbox. Če drugega ne, je (bil) bolj poceni.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.629
355
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
prvo w7, potem upgrade na w10, potem "rest this PC" in imaš "frišne windows 10".
Še eno vprašanje: šel bom na Win 10, vendar bom prej naredil img Win 7. Za vsak slučaj, če mi ne bo ok, da grem enostavno nazaj.
Bom potem lahko čez recimo pol leta še enkrat upgrade-al brezplačno ali ne? Oz. ali je licenca vezana na MS račun in se samo z njim prijavim in bo zadeva delovala?