Jaz sem uspešno nagradil dva prenosnika. Eden je imel s pašnikov pobrano Win8.1 Enterprise volume license verzijo. Ta sploh ni dobila nikoli možnosti rezervacije Win10. Se je pa dalo namestiti preko USB ključka, a bi izgubil vse programe, kar mi ni dišalo. Obstaja en hack, ki tudi na Win8.1 Enterprise verziji z USB ključkom ohrani vse podatke in tudi vse programe. V registryju se zamenja nameščeno verzijo, jaz sem namesto Enterprise ibral Proffesional, nato mi je nadgradnja is USB ključka dovolila ohraniti tudi programe. Po upgradeu se aktivacije sicer ne izvede, a za to obstaja zdravilo.
Drugi prenosnik je imel Win 7 Ultimate in ta je dobil rezervacijo. Odločil sem se počakati, da bo upgrade na voljo sam, ko bo bo. Včeraj je bil ta dan in je upgrade se izvedele BP.
Verjamem pa, da če bi forsiral in upgrade delal preden bi bil zame na voljo s tistimi fintami, bi lahko šlo tudi kaj narobe.. Po mojem morata oba malo več povedati, ali sta uporabljala katero od bližnjic, da sta prej prišla do upgrade-a ali ne.