WayteQ (WinCE) naprave - mnenja, izkušnje in pomoč

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.476
839
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Citat:
Uporabnik bpangr pravi:
Hvala. A bo mogoče kdo dodal še kaj glede višinomera? Sicer ni panike in se da tudi s tem preživet, ampak ko vidim, da ste strokovnjaki....
zmaga.gif
.

podatki o višini niso stvar dejanskega softwera, saj te informacije navigacija pridobiva od satelitov, na katere pa žal nimamo vpliva.

bpangr

Pripravnik
7. jan 2013
57
0
6
Ko raziskujem moj Wayteq, sem prišel do te funcije. Kaj lahko počnem s tem? Kako uporabiti?
1678677-IMG_4322(Kopiraj).JPG

Priponke

• 1678677-IMG_4322(Kopiraj).JPG
    1678677-IMG_4322(Kopiraj).JPG
    49,5 KB · Ogledi: 239

heckler

Pripravnik
3. feb 2011
106
0
16
Novo mesto
Dejansko gre za različne vrste tipkovnic oziroma razporeda tipk na njej. Mi v SLO največkrat uporabljamo "QWERTZ", tako kot v Nemčij, v GB pa QWERTY. AZERTY je pa Francoska. To je dejansko razpored prvih 6 tipk v prvi vrsti. Morda več o tem na http://en.wikipedia.org/wiki/AZERTY. Izbereš pač tisto ki ti ustreza za tipkanje.

Nazadnje urejeno:

bpangr

Pripravnik
7. jan 2013
57
0
6
OK. Samo, ko grem navzdol, mi pokaže še naprej. in tako še navzdol kup možnosti za spremembo jezika....za kaj?
1679165-IMG_4325(Kopiraj).JPG

Priponke

• 1679165-IMG_4325(Kopiraj).JPG
    1679165-IMG_4325(Kopiraj).JPG
    51,7 KB · Ogledi: 250
Nazadnje urejeno:

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Ne dela se norca le raziskuje kaj vse omogoča in strah ga je probat, da nebi kaj pokvaril
wink-1.gif

Zato sem mu pa napisal, da naj probava, če bo pa kje zaštekalo in ne bo znal nazaj, pa mu bomo že priskočili na pomoč
nahrung002.gif

Zadnjič je tudi meni nehote uspelo nastavit na neke kvake, da sem potem po spominu stiskal na gumbe in komaj prilezel nazaj v čitljiv jezik
smile-1.gif

bpangr

Pripravnik
7. jan 2013
57
0
6
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Oprosti, ampak meni se zdi, da se delaš norca iz nas!!!
bonk.gif

Če ti je že Popotnik povedal, da si pri tem izbereš jezik je to to...

Oprosti, ampak mi je zelo žal, če si dobil tak občutek. V bistvu je to, da pač raziskujem napravo in ker sem iz tistih časov, ko smo imeli v šoli od računalnikov samo računala na kuglice (ne vem, če sploh veš, kako to izgleda...), sem pri teh napravah raje previden...in sem hvaležen za vsako pomoč.

Nazadnje urejeno:

majce25

Zelenc'
17. jan 2013
5
0
1
Imam napravo x850,nalozen program IGO8,in nalozene mape IGO new europe maps & pois! Na napravi se zaslon sploh ne odziva na dotik in ne odpre niti mape niti programa.Prej je pa ta isti program deloval dokler nisem skusala mape zamenjat.Me zanima kaj bi lahko bil problem?!!Hvala za pomoc!

Lp

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.476
839
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
aha ok, verjetno je samo narobe skalibriran zaslon - to je tisti križec, ki se ti pojavi na sredini ekrana in najbrž nisi vedela točno kaj z njim počet, zato imaš sedaj totalno razštelan zaslon.. Probaj nekako zadet ikono HIŠKE (default), ki ti bo postavil napravo nazaj na tovarniške nastavitve! Če to ne bo pomagalo, poglej če lahko vsaj po kakšnem naključju zadeneš oz klikneš na ikono, da se ti odpre kalibracija zaslona:

dddddd.png

če ti uspe, potem samo drži s prstom na sredini križca, dokler se le ta ne prestavi v naslednji kot, potem izpustiš prst in spet zadržiš, da gre v naslednji kot in tako naprej do konca..tako se nastavitve shranijo in zadeva je rešena. Če tega procesa ne boš mogla izpeljat, potem je edina rešitev ponovna inštalacija firmwera preko SD kartice. O tem pa več kasneje, če ti ne bo uspelo.

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.476
839
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Preko ikone "Nav path" poišči mapo iGO8, v kateri je .exe datoteka nato shrani. Tako pokažeš napravi, kje se nahaja navigacijski program, ki ga potem zaganjaš na ikoni GPS. Če te povezave ni, se program ne more zagnat, kot si že sama opazila..

majce25

Zelenc'
17. jan 2013
5
0
1
Najlepse hvala za odgovore uspelo mi je!!!Kaksna mapa bi bila najboljsa za dat gor,ker tisto ki jo jaz imam ne vidi dolocene drzave ceprav v folderju pise da so ampak vidi samo glavne ceste?!

Lp