WayteQ (WinCE) naprave - mnenja, izkušnje in pomoč

mirkop

Pripravnik
13. mar 2008
103
0
16
Sporočam da mi je uspelo uredit z FM Transmiterjem, in sicer z novo verzijo programa in po navodilih uporabnika Twister87.

Hvala Janchu in Twisterju87 :)

bpangr

Pripravnik
7. jan 2013
57
0
6
Moj Wayteq mi kaže poi točke tudi, če imam izkljopljene vse opcije v Nastavitve zemljevida-Oznake krajev
confused-1.gif
. Ali je to OK, oz kaj imam narobe nastavljeno?
1700724-IMG_4348(Kopiraj).JPG

Priponke

• 1700724-IMG_4348(Kopiraj).JPG
    1700724-IMG_4348(Kopiraj).JPG
    45,9 KB · Ogledi: 255

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik heckler pravi:
Zadnje mape (zemljevidi), ki preverjeno brezhibno delujejo so Navteq 2012 Q3. Uncle Google jih najde hitro (0,40 sek), še hitreje pa jih najdeš, če v iskalno vrstico na pomežiku
rolleyes-1.gif
vpišeš navteq.

Za lithuania.fbl mi je Avast javil, da gre za trojanskega konja... je imel še kdo težave?

markec

Pripravnik
3. jan 2008
49
2
8
Citat:
Uporabnik Janch pravi:
Še en všečen meni za WayteQ in ostale naprave z resolucijo 800x480:

shello.jpg

omogoča zagon do 4 različnih navigacij! tudi RAM-u je s tem shellom zelo prizanešeno!

prenos

1. Odpakiraj in vse mape skopiraj na Flash disk (TFAT)
2. V osnovnem meniju vašega wayteqa preko "nav path" ikone določite pot do \ResidentFlash\RTNavi\mobilenavigator.exe in hkrati potrdite samodejni zagon navigacije

navpath.jpg

Ta shell ne deluje na modelu x850 z resolucijo 480x272!

Imam težavo s kopiranjem na TFAT, ker se po priklopu na pc ne prikaže nov pogon. Uporabljam x990. Sprememba USB working mode ne pomaga.
Vem, da je že bilo nekaj o tem razloženo ampak še enkrat preiskati vse poste se mi nekako ne bo izšlo... Lahko malo pomoči? Hvala!

Lp

Marko

Nazadnje urejeno:

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.473
837
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
To se ponavadi dogaja, če priključiš napravo v usb razdelilec (hub), sicer se pa to nebi smelo dogajati. Probaj ga priklopit v drug PC, če imaš to možnost..

mimogrede, sicer smo to v preteklosti že "obdelali" pa vseeno, če še kdo ne ve kako si lahko na svojem WayteQ-u spremeni logo sliko, ki je privzeta, kot vemo tale:

logopf05.png

to lahko storite enostavno in sicer potrebujete le sliko, ki mora biti v .bmp formatu v točni resoluciji 800x480 ter poimenovana Logopf05.bmp

Logopf05.bmp sliko skopiramo na SD kartico, katero vstavimo v napravo in jo resetiramo. Updater vam samodejno posodobi oz zamenja logo sliko. Po končanem procesu odstranimo SD.

TUKAJ si lahko prenesete primerek, ki bo ob zagonu naprave izgledal takole:

chrysler-300c-wallpaper.png

bocco

Pripravnik
17. feb 2011
157
0
16
Z današnjim dnem so cenejše nabolj prodajne WateQ naprave, kot so xtab-50 ... Nižje cene so tako s programom Sygic kot tudi brez.

BoRiiS

Pripravnik
6. jun 2011
95
0
6
Probal sem zamenjati logo pa se ne zgodi nič
Obe datoteki sem prenesel na sd prižgal naredi plav ekran in update potem se naprava prižge stari logo
po resetu je še zmeraj stari update pa naredi zelo hitro in ne vidim kaj točno napiše
imam pa slo updete
Help

Nazadnje urejeno:

mosfet

Pripravnik
24. apr 2012
127
0
16
Pozdravljeni, po dolgem času se oglašam, ker sem nabavil Wayteq x960bt in namestil Prim2.0 s kartami NQ 2012.
Navigacija Waytq mi je kar všeč lepo se odziva, prej sem imel Garmina in Gocloverja.

S kartami NQ sem manj zadovoljen v Italiji oz. v Milanu ko sem moral zapustiti avtocesto za mesto Origio me je spravljala na izvoz, ki je več ko dve leti zaprt in se ne uporablja. Seveda vožnjo sem nadaljeval naprej cca. 10km in izstopil z avtoceste. Večji problem je bil, ko sem se moral vrniti nazaj na avtocesto, ker me je napotila naravnost na tisti zaprti izvoz oz. uvoz na avtocesto, mal je zoprno bilo se peljati cca. 12-15 km proti Milanu po neznanih mestih do naslednjega vstopa na avtocesto.

Drug problem je bil vožnja po BH, iz lastnih izkušenj lahko povem, da te karte sploh ne ustrezajo dejanskemu stanju cest v tej državi. Ker ne razlikuje makadamskih, občinskih, regionalnih niti avto cest. Celo mislim da je uporabljena kartografija Avstroogarske. Večkrat me je zapeljala v slepo ulico po makadamski poti me je peljala komaj sem se pripeljal na želeni cilj v Brčkem in Tuzli. Sreča je, da sam se vozil z osebnim avtom in ne s tovornjakom, šele takrat bi bil pravi problem. (vse skoz imam izklopljene makadamske poti)

Kolikor vidim vam kaže nadmorsko višino, prosil bi Vas, da mi pomagate jo namestiti na mojega Wajteqa.
LP

kva123

Pripravnik
24. dec 2010
198
0
16
Za Primo 2.0 obstaja program, ki ne potrebuje skinov, da lahko menjaš med različnimi ponudniki zemljevidov. Tako imaš lahko TopMap za vzhodno Evropo in recimo TomTom (bivši Tele Atlas) za zahodno Evropo v eni mapi, TomTom kompletna Evropa in dodatke za kamijonarje v drugi mapi in Navteq za celo Evropo in dodatki za kamijonarje v tretji mapi. Tako lahko enostavno preklapljaš med različnimi ponudniki zemljevidov in uporabljaš tistega, ki ti tisti trenutek najbolj odgovarja.
Enako je tudi z poi točkami.
Primo 2.4 ima možnost izbire ponudnika Poi točk, tako, da so lahko vse v eni mapi poi.
Edina pomanjkljivost tega je zasedenost prostora na kartici saj presega 8GB ( zemljevidi, poi točke med njimi tudi za kamijonarje in Marcopolo poi za večja mesta po Evropo).

Daj v SYS pod GPS:
set_messages=0

Nazadnje urejeno:

mosfet

Pripravnik
24. apr 2012
127
0
16
Prej sem imel v sys datoteki
[gps]
set_messages=0
pa nič ni bilo od nadmorske višine, potem pa sem na temu forumu zasledil, da je janch predlagal postavitev v sys mapi
[gps]
port="1"
baud="4800"
set_messages=0
Po spremembi navigacijo sem resetiral, a zaman nič se ni novega dogodilo. Mogoče je problem v temu, da imam primota inštaliranega na TFAT disk.

Navteqa NQ sem inštaliral zato, ker menim, da je najbolj imeti vse karte od enega ponudnika, da tako najbolj tekoče deluje navigacija.

mosfet

Pripravnik
24. apr 2012
127
0
16
Malo je reči hvala janch, zaslužil si PIR in še kaj več, če boš hodil kaj po Koroški javi na ZS da gremo na pir.

Imam še en problem, ki je za mene zelo moteč.
Kako moram imeti sys mapo, da mi navigacija starta oz. ugasne, ko startam oz. ugasnem avto?

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Če s tem misliš, da se ti naprava vklopi in izklopi ob zasuku ključa, potem ti sys ne bo nič pomagal, ker imaš očitno tudi takrat, ko avto ugasneš napajanje v vžigalniku.
Tu ti je edina rešitev, da prevežeš kablovje za vžigalnik.

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.473
837
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Za izklop navigacije po odvzemu kontakta iz sys pobriši te vrstice (če jih imaš)

skip_suspend_process=1
skip_resume_process=1
skip_suspend_process_all=1
skip_resume_process_all=1

in pa
shutdown_time=0

**je pa seveda res tudi to, kar je napisal popotnik - če imaš v 12V vtičnici konstantno napajanje, torej tudi, če je avto ugasnjen, potem ti tudi ta sprememba v sys ne bo pomagala..

v nobenem primeru pa se ti ne bo navigacija sama zbudila ko boš ponovno dal kontakt. Takrat jo je vedno treba prižgati ročno...WinCE "bug"
wink-1.gif

mosfet

Pripravnik
24. apr 2012
127
0
16
Ne nimam stalnega napajanja na vžigalniku, ko vzamem kontakt me navigacija opozori, da je prekinjen zunanji vir napajanja in da bo preklopila na baterijo. Mislim da tako nekak napiše nisem 100% siguren. Garmin je imela dobro lastnost, ko si se zaustavil na parkingu se je samodejno ugasnila in pri ponovnemu štartu je samodejno štartala oz. nadaljevala vodenje naprej.

Imam tako napisano v sys mapi, ali je potrebno to vse izbrisati

[power]
powermgm_state=0
skip_suspend_process=1
skip_resume_process=1
skip_suspend_process_all=1
skip_resume_process_all=1

Bom jutri preizkusil zadevco in poročal kak deluje.

Nazadnje urejeno: