Pozdravljeni, po dolgem času se oglašam, ker sem nabavil Wayteq x960bt in namestil Prim2.0 s kartami NQ 2012.
Navigacija Waytq mi je kar všeč lepo se odziva, prej sem imel Garmina in Gocloverja.
S kartami NQ sem manj zadovoljen v Italiji oz. v Milanu ko sem moral zapustiti avtocesto za mesto Origio me je spravljala na izvoz, ki je več ko dve leti zaprt in se ne uporablja. Seveda vožnjo sem nadaljeval naprej cca. 10km in izstopil z avtoceste. Večji problem je bil, ko sem se moral vrniti nazaj na avtocesto, ker me je napotila naravnost na tisti zaprti izvoz oz. uvoz na avtocesto, mal je zoprno bilo se peljati cca. 12-15 km proti Milanu po neznanih mestih do naslednjega vstopa na avtocesto.
Drug problem je bil vožnja po BH, iz lastnih izkušenj lahko povem, da te karte sploh ne ustrezajo dejanskemu stanju cest v tej državi. Ker ne razlikuje makadamskih, občinskih, regionalnih niti avto cest. Celo mislim da je uporabljena kartografija Avstroogarske. Večkrat me je zapeljala v slepo ulico po makadamski poti me je peljala komaj sem se pripeljal na želeni cilj v Brčkem in Tuzli. Sreča je, da sam se vozil z osebnim avtom in ne s tovornjakom, šele takrat bi bil pravi problem. (vse skoz imam izklopljene makadamske poti)
Kolikor vidim vam kaže nadmorsko višino, prosil bi Vas, da mi pomagate jo namestiti na mojega Wajteqa.
LP