WayteQ (WinCE) naprave - mnenja, izkušnje in pomoč

tonek

Pripravnik
3. dec 2011
210
0
16
Ali je že poskušal kdo inštalirat kakšen program za windiwce na wayteq 960?
sprasujem se.gif
Pač od dolgega časa premišljujem, če bi šlo naložit program za geocacthing.
http://www.freewarepocketpc.net/ppc-download-gcz.html
Kaj takega, če je sploh mogoče. Sicer uporabljam na androidu cgeo, ampak saj pravim dolgi zimski večeri....
smile-1.gif

lp

azeed

Pripravnik
15. sep 2011
104
2
18
imam problem z nosilcem od 960bt... v mrzlih dneh se kar odlepi in pade dol s šipe, ko pa se šipa ogreje se stanje izboljša in drži, moram pa sproti ogrevat šipo, sicer se ta spet od zunaj ohladi in nosilec z napravo znova odpade.
kakšen nasvet?

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.477
840
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
ja zdaj pozimi je kar problem, če po vsaki uporabi snamete nosilec oz če ga hočete fiksirati na mrzlo šipo. Jaz pustim nosilec vedno na šipi, snamem samo okvir za vpenjanje. Ko se enkrat "uleže" ga potem tudi nihanje temperature ne bo zmotilo. Ne vem kdaj sem ga nazadnje snel, vem samo, da mi drži tako, kot je napisal Car
smile-1.gif
Pač vedno znova samo vpnem okvir z navigacijo in šibam..

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Če imate probleme z nosilcem, potem ko je šipa topla jo očistite z kakšnim čistilom za šipe in vaš problem bo rešen.
Rosa na šipi in gretje ter prah naredita masten filter in zaradi tega nosilec ne drži, ko pa šipo očistite bo pa nekaj mesecev mir z to težavo
wink-1.gif

tdi

Fizikalc
7. dec 2011
1.693
11
38
Ja, a ni nosilec nekakšna vaba za lopove? Jst ga raje za vsak snamem in obrišem odtis, da se ne pozna, al sem pa preveč picajzlast.
redface-1.gif

azeed

Pripravnik
15. sep 2011
104
2
18
hvala vsem za odgovore in nasvete. torej pri meni očitno ne pride v poštev nič drugega kot predhodno čiščenje šipe, saj uporabljam zadevo tako v lastnem kot tudi v službenih vozilih (teh je več).

kolikor pa sem slišal od kolegov ki imajo druge navigacije teh težav nimajo...

bomber

Pripravnik
14. maj 2011
93
4
8
Ptuj
lunixfashion.si
sem imel garmina mislim da nuvi 200 in je bil nosilec proti waytequ katastrofa. ko je bilo fejst mrzlo je padal dol. ko je sijalo močno sonce poleti je padal dol. wayteq še ni padel dol. res pa je da je potrebno šipo očistiti in nalepiti na toplo in mora držati 1 leto in plus. mislim da se ne rabiš bat da bi ti zaradi tega vlomili v avto. jaz svojega wayteqa sploh ne jemljem iz šipe.
upam da ne bere tega kak ki ga potrebuje in nima denarja, :)

bpangr

Pripravnik
7. jan 2013
57
0
6
Pozdravljeni. Sem nov na forumu in naj takoj povem, da je moje znanje računalništva in vse, kar "diši" po tej tehnologiji zelo osnovno, zato sem v določenih momentih precej "izgubljen", ko iščem rešitve pri ravnanju z Wayteqom x960bt, na katerem imam naložen iGo Primo 2.0. Pričakujem, da si bom z vašo pomočjo moje vedenje razširil in s tem povečal uporabnost te naprave.

bpangr

Pripravnik
7. jan 2013
57
0
6
Živjo. Kaj je narobe, da mi moj Wayteq nadm. višino kaže narobe? Gledam statistiko pot. računalnika, pa mi piše: najmanjša višina -58m???! Čudno višino sem že opazil, ko sem bil na obali (Izola) -16m, v Trstu -24m...A je potrebna kakšna posebna nastavitev? Naprava je stara pol leta in tudi navigacija je bila nameščena s strani strokovne osebe. Pa še to: da je govor tišji kljub max. nastaviti , sem prebral in ugotovil tudi sam. Pa kljub vsemu: ker jo uporabljam v kombiju, bi si želel več glasnosti pri vodenju. Ali res ni rešitve za to?

bocco

Pripravnik
17. feb 2011
157
0
16
Glasnost nastavljaš v osnovnem meniju navigacije kot tudi v samem Primo programu, kjer imaš posebej glasnost za vodenje, glasnost za opozorila itd.. Poleg tega imaš še fm oddajnik in lahko preusmeriš na avtoradio.

bpangr

Pripravnik
7. jan 2013
57
0
6
Nastavil sem glasnost v osnovnem meniju, v navigaciji in tudi opozorila, edino prek fm še nisem probal. Prej sem imel garmina, ki je očitno bolj glasen, saj sem ga dobro slišal... Kaj pa višina? Kaj je možno naredit glede tega?
sprasujem se.gif

Seratna

Pripravnik
3. jul 2011
71
0
6
Jaz imam Wayteq x950 HD brez FM oddajnika in glede glasnosti je bilo že nekaj napisanega in tudi jaz z največjo glasnostjo nisem najbolj zadovoljen, delo po hrupnih tovarnah in leta so naredila svoje, nizkih tonov sploh ne slišim, nekatere pomembne opozorilne tone sem si z Janchevo pomočjo preuredil in namestil tone, ki jih dobro slišim, žal pa ne morem vplivati na Katjo in Kajo, da bi imeli bolj oster zvok z višjimi toni, ne vem pa če se da iz naprave napeljati dodaten zvočnik bližje ušesu, napravo imam pač na sredini armaturke in najbližje njej je desno uho, ki pa je najbolj slušno poškodovano, če mi bo sluh še naprej slabel si bo pa potrebno omisliti nakup druge naprave, pred Wayteqom sem imel Beckerja, ki pa je kar grmelo iz njega.
Toliko o glasnosti, za mladega človeka, ki ima 100 % sluh je ok, za take kot sem jaz pa moramo malo potrpeti in malo več tudi z očesom pogledati na napravo, da vidim kam me vodijo puščice.

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Na splošno je znano, da Wayteq in sorodniki ( kitajc ) nimajo dovolj močno glasnost. Najprej sem mislil, da je samo pri kitajcu ta problem, zdaj pa vidim, da ima Wayteq isto hibo. Pa da si ne mečemo peska v oči, je tudi Wayteq kitajc.
Edina rešitev je preko FM oddajanja na radio in zvočnike ali AUX, če ga wayteq ima.