WayteQ (WinCE) naprave - mnenja, izkušnje in pomoč

MareRR

Zelenc'
7. maj 2012
3
0
1
Pozdravljeni!

Imam vprašanje - kaj mislite o tej napravi WAYTEQ XTAB-50 GPS

Odločam se za nakup in ne vem, kaj naj vzamem, prvo ali WAYTEQ X960BT GPS !Katera je po vašem mnenju boljša?

Hvala za vaša mnenja!
LP

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.485
843
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Odvisno kaj želiš od same naprave.

XTAB-50 ti poleg navigacije nudi tudi ostale možnosti - za pisarniško in multimedijsko rabo, saj deluje na Android platformi za katerega obstaja ogromno uporabnih programov. Ima wireless itd..ne bom našteval, specifikacije so jasne. Skratka, naprava se lahko uporablja tudi kot "mini dlančnik". Edini minus na papirju je morda samo to, da trenutno za Android ne obstaja nobena izpopolnjena iGO navgacija, kot je recimo iGO Primo, ki pa po drugi strani deluje na WindowsCE platformi, torej na vseh ostalih modelih Wayteq.
Je pa dejstvo, da tudi Sygic navigacija, ki deluje na Androidu in ki jo tudi opcijsko kupiš zraven modela XTAB-50, sploh ni slaba navigacija! Daleč od tega, saj uporablja kvalitetne Teleatlasove (po novem TomTom) zemljevide, ki Slovenijo in zahodno evropo detaljno pokrivajo. Slabše se izkaže le v državah vzhodne evrope, vključno z našimi južnimi sosedami. Tukaj sta pač Garmin in iGO brez konkurence (ok, Miomap še lahko prištejem..)

Upam, da sem ti dokaj jasno orisal zadevo in da bo odločitev lažja.
smile-1.gif

mjel

Zelenc'
8. maj 2012
7
0
1
Evo zdaj dela tudi meni. Hvala Janchu in ostalim za navodila in hinte.
Edino kar sem opazil je, da mi slovensko vodenje na demo posnetku (npr krožišča v Londonu), ne dokonča stavka v smislu, zavijte ven pri tretjem....izvozu.
Se moram še tu v SLO peljati skozi kako krožišče pa da vidim če bo OK.
Aja pa nisem videl da bi napravica kazala nadmorske višine. Moram se še malo poigrati z nastavitvami.

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.485
843
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Ta govorna napača v krožiščih je v vseh igo navigacijah prisotna že od začetka iGO sage, tako da se zaenkrat sprijazni s tem. Sem pa to napako z vsemi opisi in detajli že pred nekaj časa naslovil ustreznim "organom", kjer mi je bilo obljubljeno, da bodo zadevo uredili. Bomo videli.

MareRR

Zelenc'
7. maj 2012
3
0
1
Citat:
Uporabnik Janch pravi:
Odvisno kaj želiš od same naprave.

XTAB-50 ti poleg navigacije nudi tudi ostale možnosti - za pisarniško in multimedijsko rabo, saj deluje na Android platformi za katerega obstaja ogromno uporabnih programov. Ima wireless itd..ne bom našteval, specifikacije so jasne. Skratka, naprava se lahko uporablja tudi kot "mini dlančnik". Edini minus na papirju je morda samo to, da trenutno za Android ne obstaja nobena izpopolnjena iGO navgacija, kot je recimo iGO Primo, ki pa po drugi strani deluje na WindowsCE platformi, torej na vseh ostalih modelih Wayteq.
Je pa dejstvo, da tudi Sygic navigacija, ki deluje na Androidu in ki jo tudi opcijsko kupiš zraven modela XTAB-50, sploh ni slaba navigacija! Daleč od tega, saj uporablja kvalitetne Teleatlasove (po novem TomTom) zemljevide, ki Slovenijo in zahodno evropo detaljno pokrivajo. Slabše se izkaže le v državah vzhodne evrope, vključno z našimi južnimi sosedami. Tukaj sta pač Garmin in iGO brez konkurence (ok, Miomap še lahko prištejem..)

Upam, da sem ti dokaj jasno orisal zadevo in da bo odločitev lažja.
smile-1.gif

Zelo jasno - kaj pa karte! Na IGO Primo jih naložiš dodatno - iGO Myway Android 8.4.3.179971 pa so že naložene a prav razumem? Ali je ta zadnja verzija Myway! Zanima me zakaj so slabše pokrite vzhodne države saj je razlika samo v operacijskem sistemu - kartografija naj bi bila enaka....

V bodoče se bo po mojem mnenju tudi za Android naprave zadeva spedenala....

Hvala za odgovore...

LP Mare

mjel

Zelenc'
8. maj 2012
7
0
1
Ima kdo izkušnje z nastavljanjem časa za x960BT z IGO primo 2.0?
V Win CE okolju nastavim čas GMT+1 ura (Ljubljana)
Potem pa v IGO nastavim časovni pas(menu regionalne nastavitve) isto na GMT+1 uro.
Potem se mi čas v WIN CE (osnovni menu wayteq napravice) poatavi za -1 uro nazaj.
Nikakor mi ne uspe uskladiti obeh časov...

mjel

Zelenc'
8. maj 2012
7
0
1
Časovnega pasu v WIN shellu nisem mogel nastaviti na avto (nisem našel te opcije...),
Sem pa nastavil na GMT+2 uri v IGOtu pa na avto, zdaj sta časa usklajena.

Zanima me še kakšne imate uporabniku tu izkušnje s pravilnimi omejitvami hitrosti.Meni ne kaže ravno prav. Na stranskih cestah je veliko kiksov...npr omejitev je 70, kaže mi 50 itd..., omejitev je 90 , kaže pa mi 50...

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.406
487
83
::1/128
Zanima me, če je že kdo raziskoval FM transmitter v X960BT, in sicer če obstaja kakšna možnost, da bi te la oddajal kot TA (Traffic Announcement). Se pravi, da bi na radiu kot traffic programme izbral Wayteqkovo frekvenco in bi se glasovno vodenje iz navigacije predvajalo na radiu kot Traffic Announcement, torej bi prekinjalo predvajanje glasbe iz radia/CD/USB/iPoda/..., kot se to sicer dogaja s prometnimi obvestili.

bocco

Pripravnik
17. feb 2011
157
0
16
Verjetno misliš, da ti prekine poslušanje radia in sporoči prometni dogodek... To sicer ne dela, če se motim, me naj nekdo popravi.

Če pa imaš vodenje preko FM oddajnika na radio, ti pa itak sporoči: zastoj spredaj.

hypertex

Zelenc'
1. maj 2012
5
0
1
Sem na x960 naložil Primo 2.0 in Navteq karte in šel en krog...pa me je motila frekvenca osveževanja, ki je enaka kot na sedem let starem Nuviju.. vgrajen mp3 player pa nima niti EQ, poleg tega pa prvih pet sekund komada prekinja. Se da to kako popravit?

mjel

Zelenc'
8. maj 2012
7
0
1
Citat:
Uporabnik XSIDE pravi:
Zanima me, če je že kdo raziskoval FM transmitter v X960BT, in sicer če obstaja kakšna možnost, da bi te la oddajal kot TA (Traffic Announcement). Se pravi, da bi na radiu kot traffic programme izbral Wayteqkovo frekvenco in bi se glasovno vodenje iz navigacije predvajalo na radiu kot Traffic Announcement, torej bi prekinjalo predvajanje glasbe iz radia/CD/USB/iPoda/..., kot se to sicer dogaja s prometnimi obvestili.

Ta funkcija bi tudi meni prišla prav....
Kar me pri FM povezavi na radio moti je to, da če nastavim neko frekvenco na Waytequ, pa isto frekvenco na radiu in na tej frekvenci morda radio celo kako radijsko postajo lovi, potem pa slišim poleg glasovnega vodenja še nekaj radijskih oddajnikov v ozadju. Kar naprej menjati frekvence pa je nerodno.
Zanima me če morda obstaja kaka nastavitev s katero bi glasovno vodenje usmeril na zvočnik Wateqa in na FM hkrati?
moda v sys.txt datoteki pod [sound] ?

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.485
843
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Ne gre to..ko povežeš napravo preko FM, se hkrati onemogoči output na interni zvočnik, zato ti nobena aplikacija (niti Primo) ne more napravo "prisilit", da bi oddajala zvok še na vgrajen zvočnik. System feature pač...

pjer01

Zelenc'
22. maj 2012
2
0
1
Majster Janch!!
Nabavil sem 960bt z namenom da bom jo lahko povezal z interkomom preko BT katero bi uporabljal pri vožniji z motorjem, vendar se mi zadeva poveže in ne deluje javi napako: Failed to activate a2dp service. Kakšna ideja!!