Kot WayteQ-ov predstavnik se namenoma ne vključujem v debate, ki se dotikajo WayteQ naprav.
Je pa v zadnjih postih kar nekaj vprašanj na temo dobavljivosti določenih modelov, uporabnik Dualis pa objavlja ne povsem točne informacije o nadaljnem razvoju in dobavljivosti naprav zato se mi zdi primerno, da malo pojasnim zadeve.
Model x990 je WayteQ umaknil iz prodaje, ker je močno padlo zanimanje zanj. Spomladi, ko je bilo povpraševanje na vrhuncu ga ni bilo za dobiti, ko pa je končno prišel so kupci že preusmerili povpraševanje na x960BT. Sam imam na zalogi še 1 kom. demo s predinštalirano Auro, pa tudi pri Moji trgovinici bi se našel še kakšen demo model.
Kar pa se tiče prehoda na OS Android je stvar sledeča.
Trenutno je za začetek prihajajočega leta napovedan model z OS Android in 5" zaslonom. Ker je Dualis tako suvereno napovedoval spremembe sem pri WayteQ-u še enkrat preveril in dobil naslednji odgovor:"No, I have no news about that new model.
I guess this will be available only next year, so I have no idea how that guy could have info about it...all what I know as I wrote before. That will be 5" screen, android OS, and that's it momently."
WayteQ je zelo odziven na potrebe trga in jim sledi.
Ko se bo povpraševanje po PNA napravah z Windows OS občutno zmanjšalo jih bodo pač umaknili iz prodaje zaenkrat pa ni napovedi kdaj se naj bi to zgodilo. Do nadaljnega ostajajo modeli x850, x950HD in x960BT.
Kot pa sami vidite gre vse skupaj v smeri tabličnih računalnikov.