Citat:
Uporabnik ericks pravi:
Citat:
Uporabnik shift pravi:
Citat:
Uporabnik ericks pravi:
Citat:
Uporabnik shift pravi:
naprimer JTD
pa mislim da ni vredno izgubljati besed da JTD poseka celo TDI v vseh pogledih kaj šele SDI ki mu sploh ni primerljiv ampak če si hotel boljšega dizla za isto denarja oziroma celo manj je to to.basis golf je bil 3,6mio sit kar je bilo dovolj da si si kupil stila jtd dynamic z 115KM
jtd je konkurencen tdi motorju in ne sdi motorju. cez jtd nimam kaj povedat, ker je motor tako dober, kot bi ga konstruirali v vw. ima pa eno napako. montiran je v fiat / alfa vozila. ki pa se ve kako vzdrzljiva so.
in ne mores primerjat cene vw proti fiat-u, ker nista v razlicnih cenovnih rangih. ce nimas za mercedes, bmw pac kupis opel, ford....
vidim da si pravi poznavalec vozil.če jtd naredili pri VW še zdaleč ne bi bil tako dober.ne maram italjanov ampak pri konstruiranju dizlov z T so bili vedno pred vsemi.od kod misliš da je prišel CR in od koga misliš da je VAG odkupil licenco za izdelavo PD motorjev.jtd je pač vzdržljiv motor in lahko je v alfi,fiatu ali lancii in bo z njim manj težav kot z tdiji.koliko fiatov ali alf si imel do sedaj da lahko iz izkušenj poveš da niso vzdržljivi.dal sem za primerjavo isti razred avta z podobno si opremo in isto ceno.pri VW dobiš za ta denar sdi motor pri fiatu jtd.tudi sama avta si nista zelo različna.edina prednost golfa je da stilota nese na celi črti pri bencinskih motorjih ki so pri stilu polomija.
sicer pa se je v tej temi oglasilo kar nekaj voznikov SDIjev ampak nekateri še vedno trdite da je to ubervagn.ja za oča ki ima 70 let in so mu vozniško podaljšali za 4 leta
ker si ravno name repliciral ....
vemo da je bila cr tehnologija in se marsikatera kupljena od italijanov, je pa res tudi to, da dokler je ni v roke dobil bosch, ni delovala tako kot bi morala ....
bolj kot pri voznji sem poleg, ko se vozila vzdrzuje, servisira in isce rezervne dele zanje. in pri fiatu imam zal (ali na sreco) veliko vec narocil. pa je vw farherjev stevilcno vec okoli mene.
vw golf 4 sdi je neglede na vsa pluvanja cisto spodoben avto in mu razni clio, punto in podobni mali avti niso dorasli. razen v tekmovanju od semaforja do semaforja...