VW Passat w8 in ABS

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
No v nekaterih primerih je lahko napaka oz je kr pogosta stvar k folk pozab (tisti acu-ji ki majo tak sistem) da ni dovolj vode notr..

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
tudi sam sem imel enkrat probllem z Topla baterijami, samo sem jih kupil na bencinski in so bile ze ob nakupu precej stare.Potem si je na servisu zmisljeval vse mogoce finte da mi je ne bi rabil zamenjat.Sem pa enkrat vzel od Baren batteries v avstriji in so mi elektrolit v baterijo nalili komaj pri montazi.

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Torej, na servisu si je lahko "izmišljeval" razloge zgolj zaradi:

a) Reklamacija resnično ni bila upravičena (vidne poškodbe, velika sulfatizacija, črn elektrolit ... etc.) - če bi ti v tem primeru priznal garancijo, bi sam sebi jamo skopal, saj bi tovarna njemu zavrnila reklamacijo

b) Zaradi lenobe oz. neumnosti - serviser nima popolnoma nobenih stroškov z reklamacijo, še več, vsaka reklamacija je plačana (sicer simbolično, pa vendar). V primeru da kupec zahteva reklamacijo, vendar ni upravičena, pa mora stroške pregleda kupec kriti sam.

Heh, šele zdej sem se zavedel, kakšen offtopic smo naredili.
grin1.gif
Se oproščam avtorju teme, glede baterij pa lahko kdo novo temo odpre, če ga kaj zanima.

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
crashednburnt, nič se ni treba opravičevat. Sem vsaj nekaj več zvedo o akumulatorjih.

tony

Guru
23. jul 2007
9.676
1.487
113
Banner so odlični accuji, ko sem ga kupil pred tremi leti, je bil na ADACovem testu na 2. mestu (prva je bila jasno neimenovana prva vgradnja za eno švabsko avto fabriko
grin1.gif
), deluje b.p., avto pa je vožen le nekje 2 na teden.

Še tole sem se spomnil, ko imamo ravno accuje v zobeh: živ polom so prvovgradni accuji za Renaulte (znamko sem pozabil...), fotru je šel k vragu po 3eh letih (avto vožen vsak dan).
tongue-1.gif

tony

Guru
23. jul 2007
9.676
1.487
113
Vse moje življenjske izkušnje bazirajo na bolj ali manj anekdotičnih dokazih
smile-1.gif

P.s.: jamranje Renaultovcev glede tega smo sicer brali tudi na "starem" forumu
tongue-1.gif

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
Torej, na servisu si je lahko "izmišljeval" razloge zgolj zaradi:

a) Reklamacija resnično ni bila upravičena (vidne poškodbe, velika sulfatizacija, črn elektrolit ... etc.) - če bi ti v tem primeru priznal garancijo, bi sam sebi jamo skopal, saj bi tovarna njemu zavrnila reklamacijo

b) Zaradi lenobe oz. neumnosti - serviser nima popolnoma nobenih stroškov z reklamacijo, še več, vsaka reklamacija je plačana (sicer simbolično, pa vendar). V primeru da kupec zahteva reklamacijo, vendar ni upravičena, pa mora stroške pregleda kupec kriti sam.

Heh, šele zdej sem se zavedel, kakšen offtopic smo naredili.
grin1.gif
Se oproščam avtorju teme, glede baterij pa lahko kdo novo temo odpre, če ga kaj zanima.

najprej se je izgovarjal na datum proizvodnje ki je bil vec kot pol leta starejsi kot racun (kupil na bencinski), potem da na komercionalna vozila ne velja garancija 2 leti ker so veliko v uporabi, na koncu sva se dogovorila ce enega placam mi enega prizna
10.gif
(24V-napeljava vozila)

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
V sluzbi imamo pac tako narejeno da avto ful elektrike porabi, in nam nobena baterija ne zdrzi vec kot 1 leeto, in jo vedno zamenjajo v garanciji. Brez debate.

LP