VW goljufal pri emisijah NOx v US

mr_

Guru
20. sep 2007
9.356
2.730
113
Sej niso pomembne samo ZDA. Bo pa zanimivo. Ce je 'test mode' ze v osnovi v elektroniki ali je zlahta vedela? Smesno, nemogoce bi bilo da ne vedo, niso vedeli. Tako da v Evropi se svinjarija razsiri ne ogromno avtomobilov. In do sedaj se gre samo za en tip motorja....

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Tovorna vozila uporabljajo že precej časa SCR tehnologijo. med vodilnimi Mercedes mislim da 2005 z EURO4 , Euro 6 norma je mogoča seveda tudi brez SCR vendar to uporabljajo samo še redki. Scania recimo(EGR) z povratnim vračanjem dela ispušnih plinom in hlajenjem le teh. Meni ni jasno zakaj tako šparanje na AD Blue saj se zadeva dobi na tržišču po 30 centov

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Avto postane neuporaben.

Nisi tipičen kupec, ker visiš na netu in bereš temo o tej zadevi.
wink-1.gif
Še pri RX8 je bil problem dolit malo olja pa nikakor ni bil 4 valnji traktor za kilometre štepat.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
Čeprav malo je vse skupaj leva scena.. sploh ne bom zagovarjal VW ker mi dol visi za te dolgočasneže, ampak, če je na valjih dosegel potrebne rezultate ne glede na podprograme in alternative, jih je in pika.

V ZDA so "podprogrami in alternative" izrecno prepovedani ...

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Nič zaenkrat, avti so legal to use, pika.

Ne vem kako imajo rešeno v USA, ampak če gledam kako je pri nas, ti recimo v homologacijskem kartončku piše da je avto recimo EURO5 in če ni, kartonček ni veljaven, torej avto ne bi mogel narediti tehničnega pregleda (potreboval bi dodatno homologacijo). Poleg tega bi šlo pri uvozu avtomobilov za davčno goljufijo, saj je DMV z avte z čistejšimi izpuhi manjši.

Osebno sem mi kar prav zdi da se VW malo disciplinira. Denarja imajo dosti, arogance pa tudi.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.015
113
Slabe novice. Če se malce zaziblje nemška avtomobilska industrija, odide slovenska rast BDP pa-pa, ker bo šla cela veriga navzdol in najbolj bodo nastradali tisti bolj na začetku verige... To pa bomo občutili vsi, ker poraba v JS je že naštelana, da rast bo, ta temelji na izvozu in izpad se bo dal pokriti samo s kakim novim urgentnim davkom.

LatkaGravas

Pripravnik
26. maj 2015
266
0
16
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Nič zaenkrat, avti so legal to use, pika.
V videu, ki ga je kasneje prilepil mtl, tip pravi, da takega avtomobila (rabljenega) tudi trgovec z rabljenimi avtomobili ne sme prodati. Vozijo se torej lahko, vendar gre tudi za konkretno izgubo vrednosti avtomobila.
To se bo bliskalo na sodiščih - odvetniškim pisarnam se kar smeje.

alfabet

Fizikalc
17. jan 2014
1.122
4
38

Pac_Man

⋆Распут&
10. maj 2014
2.211
0
36
Na crash testu avto sproži vseh žnj airbagov, v prometu pa jih izklopi in ti v lobanjo sproži jekleno bodalo. Ker ni potrebno menjat AB in so trupla cenejša od invalidov ima avto cenejše zavarovanje in nižje stroške lastništva. Kupiš?
smile-1.gif

Filipides

Pripravnik
20. jun 2014
129
3
18
Kar se mene tiče, je družba to rabila in bolj glasen kot bo bum, večji bo učinek. V smislu približanja testnih rezultatov (glede porabe in emisij) realnim vrednostim. V smislu višjega obdavčevanja bolj svinjajočih ali spodbud za čistejše.

Na račun tega, da se bo doba dizlov zaključila malce prej kot bi se sicer in pozitivnega vpliva tega na zdravje mene in mojih ljubih sem osebno pripravljen požret tud kak zamik pri rasti BDP, če bo treba.

dem

Fizikalc
4. avg 2011
1.939
14
38
Si eden redkih ki razmišljajo na ta način. Ostali bojo pa po forumih spraševali kako se odmonitra dpf filter...

Nazadnje urejeno:

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
Se 100% strinjam. Sicer pa zase vem da sem si dizla lastil prvič, zadnjič in nikoli več. Kdor je vsaj malce časa preživel na kolesu (prelazi, ne mestno kolesarjenje), je verjetno enakega mnenja. EURO 6 gor ali dol, nos pač ne laže!
crazy1.gif