Citat:
Officials at the California Air Resources Board and the EPA agreed in December of 2014 to allow a voluntary recall of the company’s diesel cars to fix what Volkswagen insisted was a technical – and easily solved - glitch. The recall was rolled out nationally over a period of months.
...
The recall letter instructed owners of certain 2010-2014 Volkswagen vehicles with 2-liter diesel engines to contact dealers for a software update in order to fix an issue with the malfunction indicator light illuminating.
“If the [light] illuminates for any reason, your vehicle will not pass an IM emissions inspection in some regions,” the letter warned, noting that California required the update before it would renew vehicle registrations.
Citat:
Uporabnik Hondi pravi:
tako pač je, ustrezne inštitucije bi morale delati "štih probe" - pomeni tako kot v tujini, če vidijo, da ti dizelaš nenormalno pokazi in vedo, da mora biti nameščen vsaj DPF filter - avto s ceste na valje, izmerit izpuh in fizično pregled, ali je filter nameščen, kasneje jasno kazen
danes pa brez DPFjev avti pridejo čez tehnične kot po tekočem traku, folk se vozi z luknjami v tlačnih ceveh, potem pa smo, kjer smo
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
http://www.businessinsider.com/report-one-of-bmws-cars-doesnt-pass-european-emissions-tests-2015-9
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Poraba adbluja za EURO 6 normo je za kamione okoli 5-10% goriva, torej pri osebnem vozilu ki ima 60l tank bi moral na vsak tank nafilat še 3-6l adbluja ali pa imeti ustrezno dimenzioniran tank. Že vidim tržno nišo za "čipanje" takih vozil!
Citat:
Uporabnik masevc pravi:
Citat:
Uporabnik Hondi pravi:
ni res, na tehničnih avto NI obremenjen
hočem ti povedati, da veliko avtov že s temi testi ne gre skozi tehničnega
Ti bi pa še zaostril
Citat:
Uporabnik Filipides pravi:
Kar se mene tiče, je družba to rabila in bolj glasen kot bo bum, večji bo učinek. V smislu približanja testnih rezultatov (glede porabe in emisij) realnim vrednostim. V smislu višjega obdavčevanja bolj svinjajočih ali spodbud za čistejše.
Na račun tega, da se bo doba dizlov zaključila malce prej kot bi se sicer in pozitivnega vpliva tega na zdravje mene in mojih ljubih sem osebno pripravljen požret tud kak zamik pri rasti BDP, če bo treba.
Citat:
Without future controls particulate emissions from GDI petrol
vehicles
will be more than from
diesels
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Stem da VW Touran 2.0 TDi ma porabo tm 7L/100 +/-.....isti avto z 1.4 TSI motorjem pa znanka ne more pod 14L/100 pridt...