VW Caddy bencin

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Koliko je vreden Caddy 2006, 75.000 km, 1.4 bencin? Je to dobra mašina? Ima kdo?

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Jaz vozim 1.4 bencinarja, je pa letnik 2010 in sem z njim zelo zadovoljen. Zaenkrat ni bilo z njim nobenih težav.
Motor je pa skoraj tak kot dizelski (največ navora in moči ima v nizkih obratih, do 4000 obratov, potem ga zmanjka).

tesfalar

Fizikalc
1. nov 2008
1.133
96
48
2006 ni TSI. Dan in noč. 55kW 1.4 16V (če je to ta motor) je bolj kot ne pogreb, tako po zmogljivostih kot po zanesljivosti.

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Da je motor precej len, mi je jasno. Samo je pa avto ohranjen in me bolj zanima koliko je vreden.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.706
9.908
113
40
MB
ne koplji si tega na grbo, to je eden izmed slabših motorjev
smirk-1.gif
pa še nehumano dosti žre

tomi

Guru
1. sep 2007
18.706
9.908
113
40
MB
vprašaj kakega srečneža ki je imel ta motor v golf V, sami problemi, pijejo olje, negre nikamor... mislim da ni kaj pozitivnega za rečt sploh o tem motorju
smile-1.gif

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Ja ga ne poznam no, če že napišeš da je slab motor, prosim napiši zakaj. Da ne gre nikamor je logično kajne?

Edini problem, ki si ga izpostavil je olje.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.706
9.908
113
40
MB
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:
Ja ga ne poznam no, če že napišeš da je slab motor, prosim napiši zakaj. Da ne gre nikamor je logično kajne?

pol pa boljše da kupiš avto, pa se z prve roke prepričaš
grin1.gif

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:

pol pa boljše da kupiš avto, pa se z prve roke prepričaš
grin1.gif

Sorry, ampak nič mi nisi povedal...a veš kaj o avtu in mašini ali ne?

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Ma ti si trd no. Pišeš, da pije (to vem) in, da je švoh (a ne se hecat), drugega pa nisi povedal. A je mar mašina slaba al kako? Jim v golfih crkuje? Se kvari?

Kaj pa ti pričakuješ od 1.4 motorja bencinarja? Da bo poskočen kot zajček? Da bo pil 4 litre?

Oprosti, ampak mene zanimajo dejstva, ne nekaj napol. Tega caddyja dobim za 5 jurjev? Drago?

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Jaz bi se veliko raje odločil za Caddyja kot za Berlingota/Kangooja/Combota/Doblota.
Glede motorja;
za mestno vožnjo je čisto dovolj, tudi če je naložen se iz mesta nekam premakne, ni pa raketa.
smile-1.gif
Od 100km/h naprej pa nabira hitrost celo večnost.
Uradni podatki za ta motor pa so:

Zmogljivosti:
Največja hitrost: 151 km/h
0-100 km/h: 16,6 sek.
Poraba goriva:
Mestna vožnja: 10,5 lit./100 km
Izvenmestna vožnja: 7 lit./100 km
Kombinirana vožnja: 8,3 lit./100 km

Drugače je pa sama izdelava vozila zelo dobra, pelje se tudi ok - všeč mi je menjalnik, ki je zelo natančen in se lepo prestavlja, sam položaj za volanom je tudi super, čeprav sem malce višji.
Glede na to, da so cene na avto.net od 7500€ naprej, mislim da je kar dober nakup, sploh za to ceno.
Naš zaenkrat še ni imel nobenih okvar, zgolj redni servisi. Enkrat so menjali sovoznikovo kljuko, ker se je zatikala, to je pa to. Tudi olja med intervali ne spije toliko, da bi ga bilo potrebno dotočiti.

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Hvala! Je pač tako, da avto poznam in, ker rabim nekaj podobnega, bom verjetno vzel tega. Jaz bi tudi imel Caddy Maxi 1.9TDI automatic, samo žal še ni denarja za to. Tudi sam sem razmišljal ali naj vzamem tega caddyja za ta denar ali nekega berlingota.

Avto bo bolj za vmes, za dve leti. Nekih kilometrov z njim ne bom delal, rabim pa dostavni avto.

tesfalar

Fizikalc
1. nov 2008
1.133
96
48
VW 1.4 16V 55kW AUB motor rad žre olje ker so zanič batni obročki (bolj kot ne serijska napaka). Popravilo se skorajda ne splača, prej menjava motorja. Na to temo je že veliko napisanega.
Beži stran...

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.136
113
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:
Hvala! Je pač tako, da avto poznam in, ker rabim nekaj podobnega, bom verjetno vzel tega. Jaz bi tudi imel Caddy Maxi 1.9TDI automatic, samo žal še ni denarja za to. Tudi sam sem razmišljal ali naj vzamem tega caddyja za ta denar ali nekega berlingota.

Avto bo bolj za vmes, za dve leti. Nekih kilometrov z njim ne bom delal, rabim pa dostavni avto.

Za delovni avto bo verjetno ok, motor je stare zasnove zato se ga tukaj tudi pljuva vsepočez ker so pač DOLOČENE serije imele težave, pa tukaj govorimo o letnikih okoli 2000. Omenjene težave z oljem so posledica težav z ventili in dročniki, določene komponente so se z leti menjale tako da vprašanje kako je pri caddyu (ker kolikor sem pogledal obstajajo l. 2006 stare 75KM in nove 80KM verzije).

Če je avto poznan naj se pogleda (povpraša) za te specifične težave, če nima težav jih tudi ne bo dobil čez noč, tudi če ima težave dolivaš olje in motor ne bo šel (takoj) v franže. Če te težave motijo oz. so prehude se da ob velikem servisu snet še pokrov ventilov in premenjat zanič komponente. Strošek je ob tem zanemarljivl! Če je res zelo narobe menjaš cel motor, pride te pa ceneje kot pa obnovljena turbina na TDIju!
wink-1.gif

V caddyu ne vem kako se ta motor obnese, gre kar za težak avto ampak to ni problem ker bo delal ok, problem je kaj imaš naloženo. Z 1t robe boš nepremičnina, če boš vozil pa stropor pa pač ni panike! Motor je sicer zelo dober v nizkem območju vrtljajev in če potegnemo vzporednico ima "dizel" značaj (ropota ravno tako, to je normalno), torej je primeren za tovorno rabo. Poraba v caddyu bo zgotovo čez 8, če voziš kaj težkega številko ustrezno povečaš.

Pod črto, za prevažat tovor na kratke razdalje ob minimalnih stroških je ta motor dobra izbira. Katerikoli 1.9TDI te bo v dveh letih lastništva lahko prišel precej dražje za vzdrževanje (ker pač 4 ključne komponente TDIja vsaka posebej stane več kot pa je razlika v porabi med dizlom in bencincom), da ne omenimo začetne investicije (razlika med cenami je kar konkretna, sploh če bencinarja dobiš za tak denar).

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Citat:
Uporabnik tesfalar pravi:
VW 1.4 16V 55kW AUB motor rad žre olje ker so zanič batni obročki (bolj kot ne serijska napaka). Popravilo se skorajda ne splača, prej menjava motorja. Na to temo je že veliko napisanega.
Beži stran...

Tudi, če ga dobim 2 jurja pod ceno? Potem naj raje dam še 5 jurjev in kupim dizla?