Vse o Sony Ericsson P1i

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
jaz 80% telefona upravljam s prsti ... stylus samo včasih uporabim, če hočem kaj hitreje nardit al pa če skačem po kakšnih manjših menijih

sole

Fizikalc
20. jul 2007
1.452
24
38
Citat:
Uporabnik Nobody pravi:
jaz 80% telefona upravljam s prsti ... stylus samo včasih uporabim, če hočem kaj hitreje nardit al pa če skačem po kakšnih manjših menijih

enako, sem kupil zaščitno folijo za zaslon na e-bayu tako da ni blema

mAn

Pripravnik
13. sep 2007
930
0
16
Hvala obema!

Res sem malo skeptičen, ker ne poznam teh zaslonov... Mi lahko poveste če že v navodilih piše, da se oglasiš "s prstom"?

Tisti, ki se na to spoznate... A res nima bit kej narobe, če se šari s prstom (pa imam v mislih, da se telefon tudi zaščiti s folijo prej)?
Res sem tle malo skeptičen, zato bi lepo prosil za nasvet/komentar/informacijo...
Hvala!

kalimakali

Zelenc'
29. sep 2007
28
0
1
JA sem se prijavil na on forum in potem registreral pa mi noče nič od tam downloadad mi vedno tisto napiše tko da ne vem a sem jst malo čuden da ne znam ali je pa ?????? kaj narobe.

tudi jaz še nisem imel zaslona občutlivga na dotik, sam glede na to da jih večina kar s prsti dela gor in imaš celo zaščiten zaslon s folijo mislim da nima biti kaj narobe. SAJ če bi se s tem uničil ekran mislim da potem nebi delali s prsti ker telefon le ni tko poceni (sploh za mene)!!

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Prijavljen pa si tudi, kadar si na IPmart forumu?

Ker mene vsake cca pol ure odjavi in se moram prijaviti na novo. Username + geslo.

mAn

Pripravnik
13. sep 2007
930
0
16
Ja, saj štekam, samo večinoma mi vsi pravijo, da na touch screen nimajo kej delat prsti, če pa že, pa nujno zaščiten s folijo zaslon..
Kako je s tem?
A so že tako kvalitetni zasloni?
Kaj pa piše v navodilih?

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
jaz večinoma delam s prsti ... folije niam gor ker jih nikjer ni za dobit ... zaslon je takšen kot takrat ko se telefon prinesev iz trgovine ... 1x sem ga obrisal s čistilom za računalniške zaslone in zaslon se je svetil
smile-1.gif

jaz ne vidim nobenih problemov pri delu s prsti po zaslonu ... zaenkrat niam težav

mAn

Pripravnik
13. sep 2007
930
0
16
Hvala ti!
Mi lahko še poveš, kaj piše v navodilih glede tega? Mislm, predvsem glede tega, kako sprejemaš ali končuješ klice? Piše prav, da lahko s prsti ali stylusom ali kako?
Se da pol omogočit sprejem z vsem tipkami?

Crash - koliko vaju je pa prišla poštnina/carina?

JeanLuc

Zelenc'
2. okt 2007
1
0
1
Nič še ni bilo pisano na temo skype na Sonyju P1. Sem pred nakupom in me zanima ali je kdo že sprobal klicati
druge na Skype preko tega mobitela.
Če podpira WiFi in Skype, potem razumem, da lahko nekje na letališču s tem telefonom pokličeš brezplačano kolega, ki ima skype doma. Ali se morda motim? Ima že kdo izkušnje? Si program Skype samo naložiš na P1, se prijaviš z geslom
in to je to????

Upam, da kdo kaj ve.

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
mislim, da se da nekaj dobit ... sem nekje že zasledil neke programčke, ki delujejo preko WiFi omrežja in lahko kličeš zastonj

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Uporabnik mAn pravi:

Hvala ti!

Mi lahko še poveš, kaj piše v navodilih glede tega? Mislm, predvsem glede tega, kako sprejemaš ali končuješ klice? Piše prav, da lahko s prsti ali stylusom ali kako?

Se da pol omogočit sprejem z vsem tipkami?

Crash - koliko vaju je pa prišla poštnina/carina?

Navodila si lahko snames tukaj >> http://www.sonyericsson.com/downloads/P1i__UG_R1a_SL.pdf pa jih prelistaj... mogoce se bo razjasnilo kaksno tvoje vprasanje...

Jaz tudi ponavadi veliko delam kar s prsti... pa je slo skozi moje roke ze precej teh napravic, pa se nikoli nisem imel nekih problemov zaradi tega...

Nazadnje urejeno:

kalimakali

Zelenc'
29. sep 2007
28
0
1
JA vedno ko sem prišel na ipmart forum sem se na novo prijkavil uporabniško ime+ geslo pa mi napiše THANK YOU FOR LOGGING IN...

mAn sem pogledal navodila tista ki jih je dal Jest (hvala za navodila) pa piše tudi v navodilih da lahko delaš tudi s prsti (kar si verjetno že tudi sam ugotovil)

zanima me pa če ima ta telefon v sloveniji ko je zaklenjen na mobitel funkcijo trackID ker piše ta storitev ni na voljo v vseh državah in če jo ima je kaj za plačat (prenos podatkov)

lp kalimakali

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
Meni se dejansko zdi počasnejši od N73, baje zaradi UIQ Symbiana, različice za touch-screen telefone.

Ampak imaš pa zato lahko veliko programov odprtih v ozadju in do njih dostopiš hitro...kaj vem, jaz sem se navadil in me ne moti več.
Imam N73, pa je (sploh po zadnji nadgradnji) strašno počasna. Sploh "vklop" kamere in galerija ter ostala multimedija za 2gb kartici. Pa vmesnika S60 se nikakor ne morem navadit in mi je precej nelogičen, zato razmišljam da bi šel nazaj na UIQ. Ta P1i me strašno mika.

Torej je zadeva res še počasnejša od N73?
confused-1.gif

Aja, a flash lučko je mogoče uporabljat namesto baterijske svetilke (kot npr pri K750i, medtem ko je pri N73 kljub dodatnim programom zaradi majhne moči neuporabna)?

mAn

Pripravnik
13. sep 2007
930
0
16
Nobody, Jest, Kalimakali, hvala!
Povezave z navodili mi žal ne odpre (nekaj mi šteka računalnik), me pa veseli, da že v navodilih piše, da lahko upravljaš s prsti...
Tudi sicer (če odmislim reboot time), slišim same pohvale glede tega telefona...

sole

Fizikalc
20. jul 2007
1.452
24
38
mi lahko kdo razloži nekaj glede GPS, se da pot naloživ v telefon, da se ne bi vedno z gprs connectal na net. To zna biti kar drago
confused-1.gif

hvala za odgovore
aplauz.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Odvisno od programa...

Eni programi so taki, da se karte sproti nalagajo preko GPRS/UMTS/EDGE/HSDPA, nekateri so pa taki,d a je potrebno karte predhodno naloziti na pomnilnisko kartico in jih potem program uproablja...

V prvo skupino (Online navigacije) spadajo recimo Si.mobilov Si.Navigator, Mobitelov m>navigator in MobiKompas, Wayfinder, Smat2Go,... v drugo skupino (Offline navigacije) pa spadajo TomTom, Navigon, Route66,...

Odvisno je samo od tega, kaj uproabljas
smile-1.gif

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
>> mi lahko kdo razloži nekaj glede GPS, se da pot naloživ v telefon, da se ne bi vedno z gprs connectal na net. To zna biti kar drago
confused-1.gif

hvala za odgovore
aplauz.gif
<<

Pri programu, ki je priložen SE P1i je to mogoče.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.