Vse o avtodomih in avtodomarstvu

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.717
9.490
113
Samo da se razumemo: Tudi sam sem proti ponjavam, ampak sem vseeno vprašal, saj naj bi te namenske dihale....
Hvala za odgovore, prihranili ste mi cca. 500€.
Imam sicer možnost zapeljat avto pod kozolec na kmete k prijatelju, ampak včasih se tam ponoči potikajo čudni obiskovalci, pa tudi kakšne živali so tam, ki se rade posladkajo s kabli ipd.
Saj vem, avtodom je delan za zunaj, tudi s tem nimam težav, malo me moti le takrat, ko je full snega in ledu po strehi, ne vpliva preveč dobro na obe strešni anteni, sončne celice, pa tudi na okna oziroma tesnila....
V glavnem, spredaj ga bom dal na klocne, da bo visel nazaj in ga zaprl. Vsake toliko časa ga bom zluftal in zakurblal, če pa ne bom zmogel, bom pa že mojo poslal.
Btw., pred nadaljnim s.ranjem v bolnici imam od petka naprej do konca meseca čas, da izginem proti morju. Gledam pa napoved, se bo spremenilo vreme, nič čudnega, saj tako lepo ne more biti ves čas.... Sploh ne vem, kaj naj, razen tik pred odhodom kreniti proti soncu. Ne morem pa kam res daleč...

Če bo kamper spomladi naprodaj, bo to res odličen nakup. Priporočam!!! Ampak v tem primeru bo to pomenilo samo eno....... :obesise:
Vso srečo želim. Ti se pocajtej, kamper te bo počaku s ponjavo ali brez.

L

• Všeč mi je
Reactions: Najbolji

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.717
9.490
113
Pa kje si glih Lastovo najdu. A majo meso za roštiljado v edini "mesnici" na otoku še vedno samo ob torkih tam nekje do 10 ure zjutrej? :bonk:
No sej je vseen, majo čevape tudi v gostilni, samo bolj malo jih je za zbirat.

Sej če ti paše tja it je čist fajn. Je tud fajn, ko pride cela čreda koz na plažo in na vsak način hočjo videt kaj imaš v ruzaku. :)
Zanimiv otok.
No na tole sem ti še dolžan prvo roko povedat.

Za tole Lastovo mi ni žal niti ene ure na poti. Dol sva pičila naokol pa čez Korčulo in v Veli Luki na Trajekt za Lastovo. Avtocesta gre zanimivo hitreje, če si z avtom. Po moji stari navadi sem šel po šihtu spat, zvečer sva napokala avto in nekje ob 10tih zvečer štartala. 4.30 sva bla v Orebiču v vrsti za trajekt na Korčulo, pol pa čez, mal zadremat v Veli Luki in ob 9. sva že plula proti Lastovem. Prve tri dni sva bla v Skriveni Luki, si ogledala ta del otoka, pol pa v prvo vrsto v Zaglav. Čevape majo v vseh treh trgovinah, ribarnica v Lastovem je odprta, Konob pa tudi kar nekaj. V glavnem je bil pa Lastovo tak odklop, da si še zdaj priklapljam kable. Tam se je čas ustavil nekje leta 85.

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.456
3.556
113
No na tole sem ti še dolžan prvo roko povedat.

Za tole Lastovo mi ni žal niti ene ure na poti. Dol sva pičila naokol pa čez Korčulo in v Veli Luki na Trajekt za Lastovo. Avtocesta gre zanimivo hitreje, če si z avtom. Po moji stari navadi sem šel po šihtu spat, zvečer sva napokala avto in nekje ob 10tih zvečer štartala. 4.30 sva bla v Orebiču v vrsti za trajekt na Korčulo, pol pa čez, mal zadremat v Veli Luki in ob 9. sva že plula proti Lastovem. Prve tri dni sva bla v Skriveni Luki, si ogledala ta del otoka, pol pa v prvo vrsto v Zaglav. Čevape majo v vseh treh trgovinah, ribarnica v Lastovem je odprta, Konob pa tudi kar nekaj. V glavnem je bil pa Lastovo tak odklop, da si še zdaj priklapljam kable. Tam se je čas ustavil nekje leta 85.
No pol so se malo modernizirali. A so te ovce pa koze kej sekirale na plaži? Takrat so bile precej šolane in so točno vedele, da znajo v torbi ali ruzku najdet kakšen priboljšek.
Drugač pa fajn, da ti je bilo všeč.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.717
9.490
113
Tud preveslala dva vse kar se od Zaglava da preveslat. Koze pa nisem vidu, je pa modrih martinčkov ko toče, pa ničesar se ne bojijo.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.502
1.667
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Zadnje dni je to že drugi članek o problemih kampiranja. Prav ščuvajo ljudi proti avtodomarjem in to brez vsake osnove oziroma osnovnega znanja s področja avtodomarstva. Vse neko posploševanje z namenom očrniti avtodomarje. Predpisi glede avtodomarstva pa so v Sloveniji itak kar nekaj, vsak si po svoje razlaga, itak pa ni nič dovoljeno. Sicer pa se še sami ne znamo zmenit, kaj je to PZA....

• Všeč mi je
Reactions: igi

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.021
184
63
Zadnje dni je to že drugi članek o problemih kampiranja. Prav ščuvajo ljudi proti avtodomarjem in to brez vsake osnove oziroma osnovnega znanja s področja avtodomarstva. Vse neko posploševanje z namenom očrniti avtodomarje. Predpisi glede avtodomarstva pa so v Sloveniji itak kar nekaj, vsak si po svoje razlaga, itak pa ni nič dovoljeno. Sicer pa se še sami ne znamo zmenit, kaj je to PZA....
Prav ščuvajo?
Saj je v avtodomu vse, kar rabiš... spalnica, kuhinja, skret, kopalnica. V omenjenem prispevku je bolj na udaru kultura teh avtokamperjev. Pa spet niso vsi isti. Nekateri so kulturni in se držijo (tudi nepisanih) zakonov in pravil, drugim se j*** za vse skupaj.

• Všeč mi je
Reactions: Hondi

Najbolji

Guru
20. feb 2008
4.702
1.056
113
Hehe, kar jurja kazen bi radi dal. Bohincem so se res ze cist mozgani skisal. Ne mozes da jebes a da ne uđe, to bi jim sporocu. Radi bi sam kasiral. E jebiga, evo vam elitno lokacijo pa vse to... kar ste zelel mate.

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.456
3.556
113
Največji problem delajo tisti, kateri navadnemu enoprostorcu rečejo avtodom. Pol so pa zraven še tisti biseri, kateri dajo na avto strešni šotor in rečejo, da imajo avtodom.
Avtodom brez kopalnice in wc je neuporabna premičnina.

• Všeč mi je
Reactions: Car

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.413
2.578
113
Nova zelandija (saj veste!)
Nema kampinga/prenočevanje v naravi, če ni WC v avtodomu!

Na poti do Trebenskega ponudnika AD se ustavim na enem izogibališču! ob gozdu. In tam - 1km od AD - na tla zlita znamenita modra tekočina!

Logarska dolina. Ja slap Rinka je šel gledat!

1725780782782.png

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.717
9.490
113
Največji problem delajo tisti, kateri navadnemu enoprostorcu rečejo avtodom. Pol so pa zraven še tisti biseri, kateri dajo na avto strešni šotor in rečejo, da imajo avtodom.
Avtodom brez kopalnice in wc je neuporabna premičnina.
Sem mnenja, da delajo sranje nevzgojeni ljudje, ne glede na to, kakšen tip namestitve imajo. Se je že tud kak z 8 metrskim ADjem našel, ki je spustil sivo vodo kar sredi parkplaca.
Se pa zelo strinjam z zadnjim stavkom. Meni osebno je šotor za 150 EUR iz Dechatlona bolj uporabna stvar od Californje, ker s tistim osebno ne bi šel drugam kot v kamp.

• Všeč mi je
Reactions: Najbolji

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.231
2.511
113
A pro po kultura: koncert Magnifico & PZA Stanežiče z vzorno zarisanimi parkirnimi mesti za avtodome - gre za parkirišče in prenočišče ter ne kamp!
Kar nekaj avtodomov z Ljubljani bljižnimi registracijami je parkiralo čez dva parkinga, pa tendo in mizo/stole ven,... :bruh:

• Jezen sem
Reactions: Car in nemenabijat

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.717
9.490
113
Enim ljudem pač ni nič jasno, enostavno ni v garminu pomisleka na druge ljudi. V Zaglav recimo lahko prideš brez vsega, postaviš šotor in to je to. Imajo kuhinjo z vso posodo, najameš hladilnik ni da ni. Vse lepo in prav, dokler v tako ne zaidejo nevzgojeni ljudje. Midva sva mela itak vse s sabo, ampak šla en dan skuhat (v najini posodi) v to kuhinjo, ker sem vzel premalo plinskih kartuš. Pa to moraš doživet, da verjameš. Na voljo so 4 šporheti skupaj s pomivalnim koritom. Normalnemu je jasno, da ko skuhaš, se spelješ in pustiš za sabo čisto in prazno korito, ko poješ zadevo pomiješ takoj, saj za tabo čaka naslednji, ki bi si rad skuhal kosilo in tudi pojedel. Ne, skuhajo, v koritu ostane lonec s kilo špagetov, mulci pol vse namečejo not in tisto ostane tam do večera, saj se zvečer krega, kdo je zadolžen za posodo in nobenmu ne pade na pamet, da ni doma in da en za njim rabi tisto korito in posodo.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.999
-373
113
jest se tud zanč vozim iz postojne za enim poljskim ad, starejši letnik, tak za po tastari cesti. In pridemo v ride, mokra cesta, ker je prej dež padal, in dedc hladno odpre rezervoarje. in se čez ovinke lepo vse izprazni in gremo naprej. sej videlo se ni nič na cesti, ker je je bilo itak mokro...

pa sej je samo voda. z malo dodatkov.