Zakaj klancfam. Poglej mojo sliko višje, slikano je na Lomu.
Pas za.pocasna vozila je prazen. Zakaj se ne morem po njem peljati 130?
In tovornakarju se bo kaj zgodilo če bo šel na počasni pas, avtobus pa po voznem mimo. Res da je ta pas kratek, ampak isto se dogaja na Vrhniškem klancu ki je dolg skoraj 9kmProblem, ki je viden na tej sliki se s premikom prometa na vozni pas ne bo rešil. Spredaj vidiš konvoj tovornjakev, ki vozijo med 80 in 100kmh. Vidiš, kako jih prehiteva avtobus, ki vozi 100-110kmh. Zaradi majhne razlike v hitrosti prehitevanje traja dalj casa. V tem casu se zadaj nabere cel kup avtov, ki vozijo 130 ali vec. Ker je na cesti cisto prevec nestrpnosti in nesposobnosti, vecina vozi brez varnostne razdalje. Zato tisti na voznem pasu nimajo normalnih moznosti prehiteti konvoja, ki je pred njimi. Marsikdo se zato ze preventivno postavi na prehitevalni pas (ceprav je v danem trenutku pocasnejsi od voznega). Za bonus se morajo pa se tisti iz voznega pasu vriniti na prehitevalnega, kjer posledicno zaradi pomanjkanja varnostne razdalje hitrost pada, dokler se par deset avtov zadaj nekdo popolnoma ne ustavi. Resitev za probleme na avtocesti je samo strpna voznja s primer o varnostno razdaljo.
Največji IDIOT tukaj si TI!Sta se najdla dva idiota skupaj.
Da dobim takega debila kot si ti na cesti zapeljam pred njega ga ustavim in šus v glavo majke mi!Po levi vozijo debili. Debil ne zmore namere, samo počne tisto kar mu narekujejo osnovni refleksi (žretje, sranje in fukanje).
Saj se zavedaš, da je na slovenskih avtocestah zelo malo počasnih (tretjih) pasov. In tam ko so, jaz še nisem še nikoli neke hude gužve doživel. Problem je tam, kjer sta samo dva pasova. In še to večinoma ob prometnih konicah, ali pa takrat, ko imajo avstrijci (po mojem mnenju najslabši šoferji naši okolici) dela prosti dan.In tovornakarju se bo kaj zgodilo če bo šel na počasni pas, avtobus pa po voznem mimo. Res da je ta pas kratek, ampak isto se dogaja na Vrhniškem klancu ki je dolg skoraj 9km
Ravno kak mesec nazaj poslušam mulca, kako mu je foter z avtom na poti v Split delal sramoto, ker je vozil celo pot po prehitevalnem pasu 130km/h in kao namerno umirjal promet. Foter debil pa sicer poklicni avtobusni šofer.in ja. Eni se gredo policaje in po prehitevalnem vozijo 130 km/h po števcu, 122 po GPS in umirjajo promet. Vozni pas pa prazen!!
Dobro veš da je tvoja slika izjema in ne pravilo in je tak prizor ravno toliko viden, kot je viden Jetti v Himalaji.Zakaj klancfam. Poglej mojo sliko višje, slikano je na Lomu.
Je kje dostop do slik iz avtoceste Gruškovje - Maribor? Tam imaš dnevno kolono vozil po 20 in več vozil na prehitevalnem pasu. Vsi tujci. Na voznem pa tu in tam kak domači šofer.Relacija Šentilj-Graz večina jodlajev vozi po levi strani in to je že praksa tudi nas ki delamo onstran meje ,očitno smo se navadili na to .Reševalni pas je pa strogo prost tako da pri njih ne rabijo nekih opozoril .
Potem pa je boljše, da sploh ne greš ven iz hiše, stanovanja. Kaj ti bo ostalo od avta pri 200 km/h ko se zgodi verižno trčenje? alipa pri 150 km/h po moje isto kot pri dvetdeset ko te stisneta dva tovornjaka....Dokler se ne zgodi verizno trcenje, kjer ne vem, kaj ostane od avta, ko ga dva kamjona stisneta. Zato jaz nikoli ne vozim med tovornjaki.
Kako pogosto si na teh AC. Jaz približno enkrat tedensko z avtom ki ima končno 162 (pa niti km več, blokada) pa ti lahko kar povem da običajno klanec najhitreje prevozis po pasu za.pocasna vozila. Ajd zadnji mesec je mal spremembe, ker spodaj montirajo PHO.Dobro veš da je tvoja slika izjema in ne pravilo in je tak prizor ravno toliko viden, kot je viden Jetti v Himalaji.
Točno to .Po levi vozijo debili. Debil ne zmore namere, samo počne tisto kar mu narekujejo osnovni refleksi (žretje, sranje in fukanje).
Tam okoli Ljubljane verjetno še nobeden ni slišal za VARNOSTNO RAZDALJO. Imaš še možnost vozit zadnji v koloni tovornjakov. Na to možnost pa itak nobeden od tahitrih nebi pomislil ane? Pa smo spet pri varnostni razdalji in pa mnogo prehitrih voznikov osebnih avtomobilov, ki lahko spregledajo SUV vozilo, ki vozi za tovornjaki..... LOLRaje vidim, da je v koloni za mano avto, kot pa sleper. Tebi je pac vseeno...
Približuje se uvoz Brezovica in dopustniki so kolegialno pripravili prostor za nove uporabnike avtoceste.Poglej priponko 29331Poglej priponko 29331
Brezovica enkrat poleti. Levi pas poln dopustnikov s prikolicami. Vsi smo se peljali 110. :/