Vojna v Ukrajini

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Glej: in Rusija in ZDA imajo maslo na glavi. Ampak trenutno ZDA nikogar ne napada, Rusija pa suverenodržavo ropa njenega ozemlja. Pa ljudje izginjajo, novinarji, politični nasprotniki kar umirajo. Potniška letala so sestreljena.
Kdor primerja trenutno Rusijo in ZDA je nor.

Kako, da ne napada? Napada suverenost Evrope pri lastni energetski neodvisnosti. In to bolj ali manj uspešno počne z izsiljevanjem s pomočjo Ukrajine in organizacije NATO. Vsi našteti umirajo tudi drugje po svetu z izdatno podporo zahodnih sil. Razkosanje novinarja v ambasadi recimo. Ne bu ne mu. Za zdaj so v Evropi, potem se bodo spet usmerili malo v Juzno Ameriko, kasneje v Azijo, Japoncem bodo spet mal anus pobozal, za Severno Korejo pa ne bo casa v tokratnem mandatu.

Imas en tak simpatičen primer, kako so se nedolgo nazaj Americani s pomocjo black ops podjetij nabavljali orozje po Balkanu in ga pošiljali raznim milicam z namenom drzavnega prevrata. To so pac prikrite taktike, ki so prisle v javnost. Kaj se se dogaja je pa samo pitaj boga.

Nalijmo si čistega vina. Američani so non stop v vojni z nekom od druge svetovne vojne naprej. Samo način se je spremenil, uporablja se ti hibridni model. Problem je nastal v Rusiji in Kitajski, ki sta se gospodarsko dvignili, ojacali vojasko industrijo in zaradi tega lahko uspesno parirajo in tudi dolocajo usmeritve za novi krasni svet. So Rusi bel kruh, ne niso. So pa dobri za svetovno ravnotežje. Sankcije imajo omejen doseg in vpliv. Svojih vojakov baje ne bodo posiljali ma bojisca, bi pa z veseljem evropske
Američani pa naj bi taktično in logistično podprli. krucefiks, 60 let nazaj je bila Evropa zravnana zaradi mase vseh bomb, zdaj pa spet sranje. Naj odjebejo, računi od takrat so bili zdavnaj poravnani. Lahko bi jim Evropa zacela racunati vse patete in know how, ki so ga dobili od Britancev in prebeglih znanstvenikov, ki so simpatizirali z nacisti in fašisti.

tony

Guru
23. jul 2007
9.676
1.487
113
Kako, da ne napada? Napada suverenost Evrope pri lastni energetski neodvisnosti. In to bolj ali manj uspešno počne z izsiljevanjem s pomočjo Ukrajine in organizacije NATO. Vsi našteti umirajo tudi drugje po svetu z izdatno podporo zahodnih sil. Razkosanje novinarja v ambasadi recimo. Ne bu ne mu. Za zdaj so v Evropi, potem se bodo spet usmerili malo v Juzno Ameriko, kasneje v Azijo, Japoncem bodo spet mal anus pobozal, za Severno Korejo pa ne bo casa v tokratnem mandatu.

Imas en tak simpatičen primer, kako so se nedolgo nazaj Americani s pomocjo black ops podjetij nabavljali orozje po Balkanu in ga pošiljali raznim milicam z namenom drzavnega prevrata. To so pac prikrite taktike, ki so prisle v javnost. Kaj se se dogaja je pa samo pitaj boga.

Nalijmo si čistega vina. Američani so non stop v vojni z nekom od druge svetovne vojne naprej. Samo način se je spremenil, uporablja se ti hibridni model. Problem je nastal v Rusiji in Kitajski, ki sta se gospodarsko dvignili, ojacali vojasko industrijo in zaradi tega lahko uspesno parirajo in tudi dolocajo usmeritve za novi krasni svet. So Rusi bel kruh, ne niso. So pa dobri za svetovno ravnotežje. Sankcije imajo omejen doseg in vpliv. Svojih vojakov baje ne bodo posiljali ma bojisca, bi pa z veseljem evropske
Američani pa naj bi taktično in logistično podprli. krucefiks, 60 let nazaj je bila Evropa zravnana zaradi mase vseh bomb, zdaj pa spet sranje. Naj odjebejo, računi od takrat so bili zdavnaj poravnani. Lahko bi jim Evropa zacela racunati vse patete in know how, ki so ga dobili od Britancev in prebeglih znanstvenikov, ki so simpatizirali z nacisti in fašisti.
Pa glej, saj s tem se vsi lahko strinjamo.

Ampak, daj mi ti po kmečko razloži, kako lahko ena Ukrajina, na ozemlju katere se gre jedrska velesila eno malo vojno že 8 let kar naenkrat sprovocira isto velesilo do ta prave vojne ob pomoči ZDA?

Kako lahko pa ZDA kar to dosežejo, prisilijo Rusijo da gre v pravo vojno, ko očitno zelo uspešno eno malo vojno na dveh koncih Ukr. ozemlja Rusija že leta dolgo čisto uspešno šofira brez posebne drame?

Madona, pa saj bi šlo najlažje tako, da rečemo, da so Ameriški black-ops operativci uleteli... direkt v Kremelj :cool:

• Všeč mi je
Reactions: sixpower
I

Izbrisan uporabnik 474

Tega tudi jaz nisem razumel... dokler nisem slišal Putina reči:

"Predstavljajte si, da Ukrajina vstopi v Nato in nato skuša dobiti nazaj Krim."

Upam, da dalje ni potrebno razlagati...

• Všeč mi je
Reactions: dejan_

tony

Guru
23. jul 2007
9.676
1.487
113
je treba, ne stekam.

radi bi svobodo, pa jim ne pustimo?

"oni bi kao da se otcepe, a mi im kao nedamo..." a tukaj smo se pa znali postaviti na pravo stran?

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.077
5.652
113
je treba, ne stekam.

radi bi svobodo, pa jim ne pustimo?

"oni bi kao da se otcepe, a mi im kao nedamo..." a tukaj smo se pa znali postaviti na pravo stran?
V 30ih letih smo se tudi (na žalost) vrnili na drugo stran množice.....in ta množica, se dere.... Niko neče da vas bije....osim naše milicije!

• Všeč mi je
Reactions: darjan in 8888

darkstar66

Guru
1. apr 2013
1.196
702
113
in da je ukrajina odstopila rusiji svoje jedrsko orozje v zameno za ozemeljsko celovitost, ps tudi ni nic vredno?
Ma tega nikakor ne razumem … a Ukrajina je imela SVOJE jedrsko orožje in ga je potem dala Rusiji ?
No hvala bogu, itak so dokazali da jim jedrski program ne leži …

Nazadnje urejeno:

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Pa glej, saj s tem se vsi lahko strinjamo.

Ampak, daj mi ti po kmečko razloži, kako lahko ena Ukrajina, na ozemlju katere se gre jedrska velesila eno malo vojno že 8 let kar naenkrat sprovocira isto velesilo do ta prave vojne ob pomoči ZDA?

Kako lahko pa ZDA kar to dosežejo, prisilijo Rusijo da gre v pravo vojno, ko očitno zelo uspešno eno malo vojno na dveh koncih Ukr. ozemlja Rusija že leta dolgo čisto uspešno šofira brez posebne drame?

Madona, pa saj bi šlo najlažje tako, da rečemo, da so Ameriški black-ops operativci uleteli... direkt v Kremelj :cool:

Ne vem. Jaz stavim na Severni tok 2. Letos bi zadeva morala postati operativna. Obstajajo informacije, da je Bidenova zalega tesno povezana s posli v Ukrajini. Morda si ne zelijo, da bi presahnila pipca od milijardne distribucije plina, ki jo prejema Ukrajina od Rusije. Po drugi strani pa vemo, da niti v najbolj divjih sanjah ne moreš nadomestiti kolicin LPG v primerjavi s plinovodom. Je pa lep dodatni zaslužek. Verjetno iscejo vecji kos pogače. No, saj Putina ni bilo tako težko sprovocirati. Ukrajina mu je v zobeh se iz casov KGBja. Morda pa ke to zanj prilika, dec ni neumen. Najprej Krim, Sevastopol pod kontrolo. Potem pa lepo kos po kos. Kaj se je zgodilo, ko je aneksiral Krim. Nic, zopet sankcije. Pa Nemcem in kopaniji je uvalil 10 plus milijardno investicijo v ST2.

Ukrajina me asocira na Balkan. Tudi tu je vedno neko trenje. Sej ves, tudi clovek vcasih tolerira trpi, potem pa eksplodira in ima vsega dovolj. Lahko pa pristopis bolj taktično in v twm casu nabiras znanja, zaloge, rezerve, razprsis tveganja, isces zaveznike, se obrozis in potem hopa cupa.

tony

Guru
23. jul 2007
9.676
1.487
113
"Obstajajo informacije, da je Bidenova zalega tesno povezana s posli v Ukrajini. "

poceni republikanska propaganda. v njek ni niti zrna resnice. (ce tam sluzis pod mizo ti seveda ni v interesu spraviti drzave v rusko zasedbo.)

je pa res, da bo am. plin zaradi ladijskega transporta mnogo drazji od ns2. americanom se ob tem smeji, placala bo pa eu.

tole putinovo pocasno prisvajanje ozemelj, ki ga ves svet samo gleda dokler ni ze hudo prepozno spominja na adolfa in ww2.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Ne bi rekel, da je ravno poceni. So zadeve, ki jih ni bilo moc ovreci kot neutemeljene. Teli stari prdci niso in ne morejo biti čisti. Glede na to s kakšnimi ljudi in situacijami prihajajo v stik, kaj hitro namocijo prste v sladek med. Lifestyle stane pa zene tudi, ljubice se vec. Pa familija je velika in potem samo mnozis mnozis.

Pitaj boga kaj se zadaj dogaja. Operiramo vecinoma z informacijami, ki jih dobimo v javnosti. Kaj se pa zares dogaja je pa stvar posvečenih in močnih.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.951
6.987
113
Predsednik vlade Janez Janša bo v četrtek in v petek na delovnem obisku v Ukrajini v času nadaljevanja in stopnjevanja pritiska Rusije na Ukrajino, so sporočili s kabineta predsednika vlade.

• Wow
Reactions: BornSkeptic
Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.