Vojna v Ukrajini

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Saj smo tebe sprovociral z poleni.

Pride čas ko ni več plina....
Nisi ti nic provocirala. Si mislila cisto resno gozdarka kot si.

Kdaj pa ni bilo plina v Sloveniji? Tako zgodovinsko me zanima...

Pa ce bo kdaj zmanjkal plina so gospodinjski odjemalci manjši problem. Bo pa guznila industrija v Sloveniji, samo potem bo bolelo vse. Lahko potem nadaljujes s pametovanjem, predvsem nepoznavanjem tematike. Naj se delim, da imamo v Sloveniji ruski plin. Pustimo to kdo ga prodaja in kako ga zapakira.

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Saj to je ta stos. Da smo preveč odvisni od njih ,isto od kitajca.
Če vse guzne nebo dnarja za plin in boš žagal drva...sej veš kako pravjo drva dvakrat grejejo.
Vsak ve zase, sam so takšni časi da kakšna rezerva ne škod.

• Haha
Reactions: jonny77

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.188
4.308
113
A ni blo še včeraj, da bo Rus v kameni dobi v par dneh. Si pa hitr lajno zresetiru.
To je podobn k učas k se je kolega fotru spuntu, pol je pa pogruntu, da rab zvečer Golfa za na randi.
Dve stvari , če rečejo da bodo sankcije, to ni instant ukrep, ampak traja, da se sprocesira.
Sankcije peljejo po liniji manjšega udarca za EU gospodarstva.

Kot sem omenil, pa je v Rusiji velika panika oligarhije. To je velik ruski problem.
Jaz bi z veseljem vidu, da pride do blokade swifta. Saj bi bili Rusi prisiljeno ubrati alternative. Putka bi takoj dvignil ban nad kriptom.

Skratka Rusi že žnjavkajo point of no return... Seveda to najbolj velja za njih same.

ps bravo Kazahstan....

erikson

Guru
25. avg 2007
22.665
6.423
113
Jaz bi z veseljem vidu, da pride do blokade swifta. Saj bi bili Rusi prisiljeno ubrati alternative. Putka bi takoj dvignil ban nad kriptom.
Evropska podjetja plačujejo storitve in prejemajo plačila (tudi slovenska), tako da bi blokada SWIFT-a tudi njim povzročila škodo.

Čehi so začasno zaprli Sberbank zaradi navala ljudi in dvigov denarja.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Saj to je ta stos. Da smo preveč odvisni od njih ,isto od kitajca.
Če vse guzne nebo dnarja za plin in boš žagal drva...sej veš kako pravjo drva dvakrat grejejo.
Vsak ve zase, sam so takšni časi da kakšna rezerva ne škod.
Odvisni smo mi se od marsicesa. Sam zdaj je glavni problem Putin, ne plin in nafta. Sam jeba je k smo lajal, zdaj pa se zna zgoditi, da bomo po pic...dobili. K se sranje z Ukrajino umiri bo kar nekaj delegacij Putinu slo roke poljubljat k papezu v Rimu. Bolj ali manj odkrito.

• Všeč mi je
Reactions: sandra in sad

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.188
4.308
113
Evropska podjetja plačujejo storitve in prejemajo plačila (tudi slovenska), tako da bi blokada SWIFT-a tudi njim povzročila škodo.

Čehi so začasno zaprli Sberbank zaradi navala ljudi in dvigov denarja.
jp... vendar jih pripravljajo na to...
Ta ukrep, bo pa takoj imel ogromne posledice za Putko.

No sej tudi te napovedane sankcije niso kar tako. Že špekulacije naredijo ogromno škode. Verjemi mi, samo Musk reče doge pa je pump...
Ne bo se to dobro kočalo za kmere....

Na žalost predvsem revni bodo še bolj revni...
Putka bo kmalu razlagal, da gre denar za vojsko, za folk pa ni ni...

To pa takoj vodi v destabilizacijo države predvsem satelitskih držav pod vplivom kmerov..... Mogče bo še par Ukrajin....

Nazadnje urejeno:

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.188
4.308
113
Odvisni smo mi se od marsicesa. Sam zdaj je glavni problem Putin, ne plin in nafta. Sam jeba je k smo lajal, zdaj pa se zna zgoditi, da bomo po pic...dobili. K se sranje z Ukrajino umiri bo kar nekaj delegacij Putinu slo roke poljubljat k papezu v Rimu. Bolj ali manj odkrito.
Še naš pedofilski Joško je dal sredinec Stalinu, pa je YU zaradi tega samo profitirala z ameriškim denarjem..
Od kmerov je bolj ali manj samo futranje neke ideologije...

ps
Slovence pa res boli a je plin, Katarski, Ameriški, Norveški..... res big deal.
Pa še nekaj, Slovenija lahko laja kar če in stvar bo ista. Spovni se ko je Jajo lajal proti Bidnu....
in kaj je nič...

ne delaj panike. Kmere ne bo zjebala EU ali ZDA, ampak oni se bodo zjebal sami, vedno je bilo tako. Seveda bodo pa EU in ZDA to boostali.
Kar je edino pravilno.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.228
7.039
113
Weapons and equipment are en route from France to Ukraine, as the West supplies aid to Ukraine in their battle with advancing Russian troops.

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.522
-3.609
113
  • Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.228
7.039
113
He added that there was currently no major Russian military presence in Kyiv, but he said Russian saboteur groups were active.

Ocitno putinu ni uspelo na hiterco?

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.188
4.308
113
A nimaš obcutka da EU z sankcijami caplja dva koraka za rusijo?
Pusti ti EU, to je ZDA..

ZDA se samo prilagaja željam EU, ki jim daje čas, da ublažijo izgube...
Rusija pa je itak nesposoben oligarhistični monstrum.

Poglej si Putinove igre, da boš zastopla ekonomijo kmerov. Taka korupcija in nesposobnost, da Putin ni mogu verjeti, ko je šu kontrolirat.
Če bi bilo kakorkoli drugače, EU muksnla nebi. Vsaj to mi verjemi, če si že zaslepljena.

V Rusiji trenutno vlada panika oligarhov, ki ne vejo kako bi skrili denar, da jim ne bodo nacionalizirali vse nagrabljeno. Ker zdej pa ta denar dejansko nucajo.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.