Vojna v Ukrajini

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.214
1.386
113
Vidim da marsikomu niti ni jasno v Kakem stanju je bila Ukrajina.
tole so sicer podatki iz 2017 ko sem celotno Ukrajino prepotoval z avtom ampak vseeno za mislit.
Tole je iz Odesse

Ja tole je voznica tega "tramvaja" ustavi in z palico prestavi kretnico da lahko gre v drugo smer.
Večina ljudi iz okolice mest se je vozila z nekakšnimi malimi avtobusi. Ki so blazno poceni.

V parku sem srečal sama dekleta. Po informacijah je bilo nekje 12+ deklet na enega fanta.
Ki so ponavadi vsi bili zapiti.

V trgovinah so delale 12-13 letnice. Na vsakem izdelku, ki je stal već kot euro so imeli varovanja pred krajo in polno varnostnikov.
Vodka je bila cenejša od vode. Zvečer so bile zunaj tudi večinoma samo punce. Fantov malo ali nič - razen turistov.

• Všeč mi je
Reactions: AndY1

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.548
3.896
113
Ljubljana
hmpg.net
pa so eni izkoristili situacijo:
1645735319000.png

• Všeč mi je
Reactions: jonny77

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.085
5.659
113
Možno. Sem pa naletel na več različnih virov, ki vsi pravijo, da gre v tem primeru za ukrajinskega miga. Poleg tega pa ne veva kdaj je nastal ta posnetek. Povsem možno je, da je nastal v času, ko so bila letališča še operativna ali pa so jih sesuli vmes, ko je bil ta mig že v zraku in se je potem moral malo znajti v smislu pristanka.
Ruska letala so vsa tako narejena da lahko pristajajo in vzletajo na navadnem urejenem travniku....majp posebne "filtre" oz nekaj preklopi da filtrira tisto travo iz travnika...

....za razliko od zahodnih ki rabijo "laboratorijsko" čistost

• Všeč mi je
Reactions: Matey

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Ruska letala so vsa tako narejena da lahko pristajajo in vzletajo na navadnem urejenem travniku....majp posebne "filtre" oz nekaj preklopi da filtrira tisto travo iz travnika...

to sem jaz na Kamčatki gledal na pisti suhoje. je tip rekel, da imajo zajem zraka od zgoraj, zato ne potrebujejo sterilno čiste steze in vzletali so na pisti, na kateri so dejansko bile smeti in kamenčki. je rekel, da ameriški F ni šanse, da vzleti na takšni podlagi.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
  • Russia's second largest lender VTB is among four Russian banks that will be sanctioned
  • The US and allies will cut off more than half of Russia's high-tech imports which will stop them from being able to modernise their military, build ships and aircraft and advance in aerospace

• Haha
Reactions: Davidoff

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.214
1.386
113

Lopute imajo, ki zaprejo zajem zraka, ki ga nato zajemajo od zgoraj. Ko vzleti pa se preklopi.

Vsaj včasih so imeli takšen sistem. Verjetno še danes.

• Všeč mi je
Reactions: zino in Kamele0N

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Joj nehaj....
A amerika ga pa ne izdela sama...
to kar je rusiji naredijo za 1$ je v ameriki 10$

fak vidl smo pri olimpijskih igrah da so imeli največji budget zapravljenega pa vse na pol narejeno, tako nesposobni, da jih je še Putin ošteval.

Ne se slepit. Ps proračun ne pokrije v taki številčnosti niti izdatkov dobr, kaj šele orožje...

Pa da ne govorim, vso optiko, elektronka je večinoma uvoz... In ja Francozi jim kar je po 10$ prodajajo po 1$...

Lej pojma nimaš, pa se neki vn mečeš. Še več če kdo res ceneje dela so to Kitajci, pa imajo 250 B budgeta.
Fak, sej tak nonsense trosiš, da se mi niti odgovarjat ne da.
Svoje poznavanje si potrdil že v enem pod prejšnjih postov, v katerem si trdil, da je polovica ruskih denarnih rezerv v rubljih. :bonk:

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.