Vojna v Ukrajini

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Ne vem če boš razumel, still kaj je pomemben trg za švabe...

ps ne sekiraj se ti, švabi so obrnili plato ko keks... Rusu ni nič jasno. Lavrov samo še jokca, kako je to možno....
čez noč..

so bili pa res zadnji
Bomo videli, koliko bakra, aluminija in niklja, bodo Švabi izvozili v naslednjih nekaj letih. Pa tudi avtomobili bodo plastični. Saj še vedo, kako so delali wartburge.

sad

Guru
24. avg 2007
21.202
9.840
113
V bistvu podrepniki, kot jih imenujes, placajo za svoja mesta/funkcije.

sem enkrat v LJ vecer prezivel z namestnikom poslanca dume in je razlozil da sploh ni point v politiki ali stranki. Te pozicije so (tudi) stvar prestiza zato si s podkupninami uredijo da jih dajo na kandidatne liste. Pac volitve so potem samomse show.
Hvala za info. Samo če plačajo, potem bi lahko bili malo bolj neodvisni... Te pa je prejemnik plačila ''prodajalec''. Vendar v tem primeru izgleda ne gre tako enostavno. Jim prejemnik plačila izstavi dodaten račun: ''#moj si''.

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.190
4.311
113
Bomo videli, koliko bakra, aluminija in niklja, bodo Švabi izvozili v naslednjih nekaj letih. Pa tudi avtomobili bodo plastični. Saj še vedo, kako so delali wartburge.

Pa ti si nejeverni Tomaž... resnično, daš en dokaz in filozofiraš naprej..........
Še enkrat ZDA in EU delata na temu, da bodo dosegli energetsko neodvisnost od Rusije.

ja bo dražje, samo tako blaznežu odrežeš grbo, da se bo napenjal...

če je to pač na vodo ZDA jebiga... raj dam ZDA 1€ več za liter. Pa živim normalno...

matej_

Guru
25. okt 2007
2.157
684
113
Poglej priponko 53427

SV že trenira za invazijo na Rusijo :D :D :D
nč bat. to je jadralno letalo, katero ima oddajnik, katerega prepozna adsb kot vojaški. zakaj je temu tako ne vem.

je pa tole dosti bolj nevarno:
b52.jpg

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.162
4.149
113
V bistvu podrepniki, kot jih imenujes, placajo za svoja mesta/funkcije.

sem enkrat v LJ vecer prezivel z namestnikom poslanca dume in je razlozil da sploh ni point v politiki ali stranki. Te pozicije so (tudi) stvar prestiza zato si s podkupninami uredijo da jih dajo na kandidatne liste. Pac volitve so potem samomse show.
Sej je isto pri nas, tipično hierarhično karierno strukturo pa ima SDS. Tam vsakega kandidata za poslanca osebno potrdi JJ, če ga ne, ne more kandidirat. Za bolj pomembne okraje (baza SDS, kjer imaš velikoo opcij za potrjen mandat) moraš biti visoko na karierni lestvici.

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.190
4.311
113
Sej je isto pri nas, tipično hierarhično karierno strukturo pa ima SDS. Tam vsakega kandidata za poslanca osebno potrdi JJ, če ga ne, ne more kandidirat. Za bolj pomembne okraje (baza SDS, kjer imaš velikoo opcij za potrjen mandat) moraš biti visoko na karierni lestvici.

Še zmeraj Golobičev in Kučkotov vajenček... Ti nastavljajo vsako leto novo vlado in nove obraze. Sam bazen je prazen, pol protestirata...

sad

Guru
24. avg 2007
21.202
9.840
113
Čudno sem napisal ZDA in EU iščeta alternativo, da bo EU neodvisna od Rusov....
ZDA pa ja en participator, poleg Katarja in drugih...

ZDA je neto izvoznica itak ne rabi nič...
No vidiš. ZDA ne dela prav nič na temu, da bo dosegla evropsko neodvisnost od Rusov.
ZDA dela na temu, da bodo cingljali dolarčki (in seveda več jih bo, če bo Rusija odrezana) in na popolnoma ničemer drugem. No, dela. Na oslabitvi Rusov, kar je samo win-win.
Slučajno se pa to sklada z željo evrope, da bi bila energetsko neodvisna od Rusije.

• Všeč mi je
Reactions: bizi

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.357
7.459
113
Tudi to ni cisto res. Res je da vse potrdi JJ, dejstvo pa je da mu jih pripeljejo drugi in marsikdo je potrjen zaradi priporocila ne pa ker bi ga JJ osebno poznal.

mas kandidate ki so izvoljivi po celi RS, mas kandidate okraje kjer bo izvoljena tudi opica samo da je SDS. In ti slednji niso pomembni, ker so ze dobljeni.

Primer: Zan Mahnic bo v svojem okraju vedno izvoljen. Dokler bo zelel. Enostavno ga domaca baza ljubi.

Jure Ferjan je bil izvoljen ker je bil postavljen tja. Kdorkoli bo tam kandidiral bo izvoljen. Dvomim da bo se enkrat postavljen, bomo videli.

in vcasih izvoljiva mesta ponudijo tudi outsiderjem. In to slednje lahko neomajno trdim. Zato mi je pa smesno, ko me en stardec s komunistom zmerja, v neki drugi situaciji bi mi pa hvalnice pel. Zato pa clovek rece ne.

• Všeč mi je
Reactions: optiplex

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.190
4.311
113
No vidiš. ZDA ne dela prav nič na temu, da bo dosegla evropsko neodvisnost od Rusov.
ZDA dela na temu, da bodo cingljali dolarčki in na popolnoma ničemer drugem. No, dela. Na oslabitvi Rusov.
Slučajno se pa to sklada z željo evrope, da bi bila energetsko neodvisna od Rusije.

No ja pozabil si povedat, da je sodelovanje obojestransko predvsem po zunanjetrgovinski menjavi. S'tem, da EU več izvozi tja kot uvaža iz ZDA...
mogoče si pozabil dodati to...

Ni EU glupi šejk, ki bi denar pobirali iz naravnih virov...
Tukaj sta dve agendi, da blaznežu odvzamejo sredstva za napenjanje, ter se izogneta izsiljevanju....

Že ko smo imeli razdeljeno Nemčijo, je bilo videna razlika med kmeri in tržnim svetom..

• Všeč mi je
Reactions: sixpower

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.162
4.149
113
Tudi to ni cisto res. Res je da vse potrdi JJ, dejstvo pa je da mu jih pripeljejo drugi in marsikdo je potrjen zaradi priporocila ne pa ker bi ga JJ osebno poznal.

mas kandidate ki so izvoljivi po celi RS, mas kandidate okraje kjer bo izvoljena tudi opica samo da je SDS. In ti slednji niso pomembni, ker so ze dobljeni.

Primer: Zan Mahnic bo v svojem okraju vedno izvoljen. Dokler bo zelel. Enostavno ga domaca baza ljubi.

Jure Ferjan je bil izvoljen ker je bil postavljen tja. Kdorkoli bo tam kandidiral bo izvoljen. Dvomim da bo se enkrat postavljen, bomo videli.

in vcasih izvoljiva mesta ponudijo tudi outsiderjem. In to slednje lahko neomajno trdim. Zato mi je pa smesno, ko me en stardec s komunistom zmerja, v neki drugi situaciji bi mi pa hvalnice pel. Zato pa clovek rece ne.
Pač samo dal sem primer ko je demokracija utvara. Dejstvo je da je biti poslanec močne stranke prestiž in za ta prestiž imaš sezname. Po drugi strani pa neke leve stranke (dobesedno in preneseno) prosijo pri kolegih in znancih da zapolnijo volilne sezname.

In tako ni samo v rusiji in pri nas, tako je v vseh demokracijah. SDS je v tem primeru pač izpostavljena ker je najbolj trdna in stabilna stranka in ima lahko postavljen karierni sistem.

Še vedno pa so v ruski dumi tudi opozocijske stranke, pa na zadnjem glasovanju ni bilo glasu proti za sprejetje par "naci" ukrepov.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.357
7.459
113
Pač samo dal sem primer ko je demokracija utvara. Dejstvo je da je biti poslanec močne stranke prestiž in za ta prestiž imaš sezname. Po drugi strani pa neke leve stranke (dobesedno in preneseno) prosijo pri kolegih in znancih da zapolnijo volilne sezname.

In tako ni samo v rusiji in pri nas, tako je v vseh demokracijah. SDS je v tem primeru pač izpostavljena ker je najbolj trdna in stabilna stranka in ima lahko postavljen karierni sistem.

Še vedno pa so v ruski dumi tudi opozocijske stranke, pa na zadnjem glasovanju ni bilo glasu proti za sprejetje par "naci" ukrepov.
Jaz sem ti osporaval trditev da je sds najbolj hierarhicna in da je posebna pozornost namenjena kdo bo kandidiral v tipicnih sds okrajih. No to ni res. Tam kjer je zmaga zagotovljena se da kandidate ki bi drugje tezje konkurirali. In enako majo tezave s kadrom sicer ti jaz ne bi mogel pisat teh postov s temi informacijami, ker tega ne bi vedel.

sicer pa ne vem komu je v RS pri trenutnem stanju politicnega prostora, prestiz da je poslanec. Kaj a da me en primerja z moderndorferjem? Al pa kordisem? Mahnicem? Lepo te prosim no

Breyton

Majstr
2. avg 2007
1.485
119
63
41
Malo tu,malo tam :)

SMS donacije za pomoč Ukrajincem

Uporabniki mobilnih storitev lahko preko SMS donacij pomagate tudi prebivalcem Ukrajine.
Velja za uporabnike mobilnih operaterjev A1, Telekom, Telemach in T-2.
Za lažji pregled sem na enem mestu zbral ključne besede, preko katerih lahko pošljete svoje donacije.
Donacije za pomoč Ukrajini najlažje pošljete preko SMS sporočil z izbrano ključno besedo različnih slovenskih humanitarnih organizacij na številko 1919.

Razpoložljive ključne besede za pomoč so:

Ključna besedaZnesek donacije
BEGUNCEM1 €
BEGUNCEM55 €
LJUDJE55 €
KARITAS55 €
KARITAS1010 €
Verjamem, da bodo prejemniki veseli prav vsake vaše donacije.

Že vnaprej se zahvaljujem za vašo solidarnost.

Priponke

• 274954452_5170567876311325_1651246874545195287_n.jpg
    274954452_5170567876311325_1651246874545195287_n.jpg
    122,8 KB · Ogledi: 58
  • Všeč mi je
Reactions: darjan

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.300
7.058
113
But during these conversations - and even after sending videos from her heavily bombarded hometown - Oleksandra is unable to convince her mum about the danger she is in.

"I didn't want to scare my parents, but I started telling them directly that civilians and children are dying," she says.

She adds that even though her parents worry about her, "they still say it probably happens only by accident, that the Russian army would never target civilians. That it's Ukrainians who're killing their own people".

Oleksandra says her mother repeats the narratives of what she hears on Russian state TV.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.