Vojna v Ukrajini

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.190
4.311
113
A to govoriš o cenah pri nas? Ker se napovedujejo ene take podražitve pri nas, in to za osnovna živila (kruh, mesto, mlečni izdelki).
Pr nas bo eventuelno vse dražje, pri njih je to ratalo takoj....
Predvsem za žita in koruzo.....

Recimo tehnika je dražja že za 50% pri njih, sankcije v polnem obsegu trajajo pa ne vem en teden?
Jest samo upam, da Kmeru ne bodo več verjeli nič in da sankcij ne spustijo...

Nekaj se govori, da bodo do poletja nehali kupovati plin, no to jih bo porinilo še globje..

• Všeč mi je
Reactions: Ytbnd

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Izhod z obrazom za Rusijo bi bil, da odstrani Putina.
To bo tudi pokazao, ali Putin dejansko 100% obvlada razmere ali so v ozadju drugi.

• Všeč mi je
Reactions: Ginginova

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.190
4.311
113
Poznalo se bo Rusom, poznalo pa se bo tudi nam. Siemens bo na preostalih trgih postopoma dvignil cene, da pokrije izgubo kapitala v Rusiji.
Inflacija se predvideva, samo nekaj moraš vedeti pr nas bo recimo 20% pr kmerih 200 ali več...

tam je zdej težava na vseh sektorjih... in to bo orng zaleglo...

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.190
4.311
113
To bo tudi pokazao, ali Putin dejansko 100% obvlada razmere ali so v ozadju drugi.

Govorice so, da če ga kdo bo odstranil so to njehovi sponzorji...
Več ali manj pa je to samo ugibanje.

Je pa zanimivo, kako padajo vse naložbe v EU... Napadl so tudi turistični sektor, v katere so kmeri precej vlagali
kmeri mislim oligarhija...

....

To more trajat vsaj 6 mesecev tudi ob prekinitve ognja...
Pol se bomo pogajali ko Kitajci, džabe.... bodo prosil.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.161
4.147
113
Folk pozablja da je bil Putin izvoljen s koliko že? 75% glasov. To pomeni da ga posredno izbralo 100+ miljonov prebivalcev ruske federacije (torej ne rusov, ampak prebivalcev ruske federacije). Tudi če je bil nastavljen s strani oligarhov, je že davno presegel njihovo moč saj je zgradil kult osebnosti in ima za sabo prebivalstvo. Dokler ima za sabo 100 miljonov folka pa je malo rizično komurkoli ga legalno ali ilegalno odstranit z oblasti.

I

Izbrisan uporabnik 474

Hehe Siemens ni kritičen, je pa ključen za težko industrijo tam... Šaltat kr na druzga nepreverjenega dobavitelja je mora vseh mor.. Da naj še omenim, da bodo mogl ves software pomenat..

Sicer runkl tipa tebe tega verjeno ne razume, zato pravi da ni kritičen.
Recimo ti povem primer za cinkarno Celje, niso hotl menjat hw ker je ena licenca scade bla čez 100k...

Sej ti se ne zavedaš problemov, ki sledijo.... Za firme, ki so odvisne od tega pa bo to verjetno tudi lahko pokop.
Ubijajo jim sektor za sektorjem.......

To pa čez noč ne morš zamenat in ko zamenaš so vedno težave še par let. Pr kmerih še več, saj so totalka nesposobni...

Glede na to, da se preživljam z industrijsko avtomatizacijo, da sem sprogramiral že kar nekaj obratov po svetu in jih dal v pogon, glede na to, da zelo dobro poznam Siemens in seveda tudi ostale playerje, glede na to, da sem izvedel že nekaj modernizacij sistem, kjer so metali ven Siemens in dajali noter druge stvari (in vice versa) - lahko mirno povem, da nimaš blage veze o čem pišeš. Ne o tvojih "scadah" (kjer očitno sploh ne veš kaj so in kako nepomembne so v vsem skupaj), ne o HW, še manj pa o SW.

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.190
4.311
113
Do nekoga, ki mu je prišel srat na domače dvorišče, je pravzaprav še zelo prijazen
Videti da je brezobi in nič kaj sposoben...

Still ostane mu grožnje z jedrskim arsenalom, to pa je totalni dokaz, da je na tleh...
Ponavadi, kmer se dela taf, nato pa z ritjo vse podere.

ps misliš, da bo NLB prodal Sberbanko nazaj Rusu?
za 5 miljonov?

hehe

Tale dildo iz riti ne bo šu zlahka ven....

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.161
4.147
113
Putin je bil izvoljen :valjamse:

tukaj se branje sestavka lahko neha
Dvomiš v verodostojnost ruskih predsedniških volitev?

Mogoče živiš v utvari ampak rusi dejansko putina podpirajo. To da se v zahodnih medijih ves čas bere o "opoziciji" je potrebno vzet z rezervo. Opozicija v rusiji je toliko močna kot 3ja najmočnejša stranka v USA (mogoče veš katera je?).

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Al pa Janša. Najbrž smo edini z nekim mitingom resnice za ukraino kjer nastopa celo predsednik vlade, edini vzrok je pa to da sovraži ruse. Sovraži jih pa zato ker so baje komunisti. In ker so komunisti so isti kot Kučan in ostali strici iz ozadja in zato jih je treba sovražit.

Drugače pa retorika Zelenskega se v zadnjih izjavah čisto jasno usmerja iz že prej nacionalistične (mogoče nevtralne) v čisto rasistično: "Mi ukrainci, ponos evrope in najpogumenjši narod bomo pregnali gnile, ničvredne, zlobne in sovražne ruse" ... čista nacistična izjava, s tem da je v ukrajini največja manjšina ruska (še več pa jih je uradnih ukrajincev ki pa so dejansko narodnosti rusi) in torej z izjavami žali ne samo rusov ampak celo svoje prebivalce.

vir izjave?

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
Folk pozablja da je bil Putin izvoljen s koliko že? 75% glasov. To pomeni da ga posredno izbralo 100+ miljonov prebivalcev ruske federacije (torej ne rusov, ampak prebivalcev ruske federacije). Tudi če je bil nastavljen s strani oligarhov, je že davno presegel njihovo moč saj je zgradil kult osebnosti in ima za sabo prebivalstvo. Dokler ima za sabo 100 miljonov folka pa je malo rizično komurkoli ga legalno ali ilegalno odstranit z oblasti.

milošević je bil izvoljen s 105%

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.161
4.147
113
vir izjave?

"Mi smo narod, ki je sovražnikove načrte uničil v enem tednu. Načrti, ki so jih pisali več let: zahrbtni, polni sovraštva do naše države, naših ljudi," je Zelenski povedal v videu, objavljenem na družbenem omrežju Telegram.

Da se razume izjavo sem povzel oz. več njih združil v kontekst kot se sedaj sliši.

• Všeč mi je

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
"Mi smo narod, ki je sovražnikove načrte uničil v enem tednu. Načrti, ki so jih pisali več let: zahrbtni, polni sovraštva do naše države, naših ljudi," je Zelenski povedal v videu, objavljenem na družbenem omrežju Telegram.

Da se razume izjavo sem povzel oz. več njih združil v kontekst kot se sedaj sliši.

aha, torej vse socne zaljivke, ki si jih dodal, so plod tvoje domisljije... ah dej no. a je res treba tega? res?

na alterju bi mogl uvest "trust points". in take izjave uporabnika, bi morale imeti efekt na nizjo oceno.

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.190
4.311
113
Glede na to, da se preživljam z industrijsko avtomatizacijo, da sem sprogramiral že kar nekaj obratov po svetu in jih dal v pogon, glede na to, da zelo dobro poznam Siemens in seveda tudi ostale playerje, glede na to, da sem izvedel že nekaj modernizacij sistem, kjer so metali ven Siemens in dajali noter druge stvari (in vice versa) - lahko mirno povem, da nimaš blage veze o čem pišeš. Ne o tvojih "scadah" (kjer očitno sploh ne veš kaj so in kako nepomembne so v vsem skupaj), ne o HW, še manj pa o SW.
Torej ko je sprogramirana scada za siemensov hw je to čez noč zamenat z drugim hw, govorim za neko multinacionalko..

Pol si pa ti programiral en modul in se po jajcih praskaš...
Zdele si pa povedal, da se delaš home firme...

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Folk pozablja da je bil Putin izvoljen s koliko že? 75% glasov.
Zakaj lažeš? Putin je dobil leta 2000 53% glasov (https://en.wikipedia.org/wiki/2000_Russian_presidential_election) in to potem, ko je imel 4 mesece časa za “pripravo terena” kot acting president.
In samo odjebi mi z aktualnimi volitvami v Rusiji, ker to ni v od volitev. Ali si pozabil na mrtve politične nasprotnike ali pa kako gnijejo v gulagih ali pa so v izgnanstvu v tujini. Kjer jih tudi nadpovprečno veliko kar naenkrat umre ali pa jih zahodni zdravniki čudežno rešijo smrti zaradi zastrupitve.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.545
5.094
113
Vsi ti diktatorji imajo zaradi gradnje kulta osebnosti dobro podporo. Ne dvomim, da bi Hitler leta 1938 z levo roko zmagal na še tako svobodnih volitvah v Nemčiji, Tito leta 1960 v Jugoslaviji, Milošević pa v začetku 90'ih tudi.
Moramo pa se zavedati, da iz velike ljubezni nastane veliko sovraštvo.

• Všeč mi je
Reactions: Ginginova

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.161
4.147
113
aha, torej vse socne zaljivke, ki si jih dodal, so plod tvoje domisljije... ah dej no. a je res treba tega? res?

na alterju bi mogl uvest "trust points". in take izjave uporabnika, bi morale imeti efekt na nizjo oceno.
Poglej si njegove izjave, sej jih cel dan štepa ker očitno je to vse kar zna. Pa če razumeš rusko boš vedel o čem govorim. Prevajal ti jih pa ne bom.

• Všeč mi je
Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.