Torej bodo čakali "nekaj dni", da se to vse vzpostavi..na kupu...kot gamad?
pa naj se en nuke vrže gor da zradira to pa roka?
Dobro no, kaj pa je za tebe drugo kot gamad, agresor na tuji zemlji? A se bomo šli korektnega obnašanja do njih?Ne vem, kako gamad čaka, zgleda ti veš. Daj se malo obnašaj. Vem, da je vojna, kljub vseeno lahko obdržiš minimalni standard komuniciranja.
Akos: Za blokado ruskih medijev v Sloveniji ni zakonske podlage
V agenciji pojasnjujejo, da pozorno spremljajo dogajanje glede medijev, a da v Sloveniji ni zakonodaje, ki bi »preprečevala širjenje medijev«.
Akos je bil obveščen, da so prepovedali razširjanje nekaterih ruskih programov v štirih državah članicah EU, in sicer v Litvi, Latviji, Estoniji in na Poljskem, ki pa so v specifičnem položaju glede na svojo lego ter imajo lahko zato dodatne zakonske podlage za ukrepanje. »Agencija bo še naprej aktivno spremljala dogajanje na tem področju in ukrepala v skladu s svojimi pristojnostmi in možnosti.«
Mene sprasujes? Jaz sem govoril le o teh v konvojuNative rus, ki mu je intimna opcija preživetje na UA zemlji je potem domobranec? se bo to v jame pospravljalo po vojni? Samo vprašam.
ah kje. pogajanja so tok, da dajo ukrajincem sanso, da se predajo, preden bo se vec zrtev.
sem ze vceraj pisal, da bojo sankcije prijele, in da bo folk zacutil minus v toslih bo se trajalo...
kaj je z unim konvojem? baje caka pred kijevim... za njim pa prihajajo se novi... kej vec info?
Koliko vem je to bolj supply konvoj, verjetno orozje za pehoto, z namenom daljsega obleganja mesta.A so kje fotke konvoja da vidim al ije kaj novejšega od zastarelih T-72? Kar je sedaj na fotkah od tankov je par uničenih oz. onesposobljenih T72 (T-72B), ki so najbrž celo ukrainski.
Rusi imajo še vedno veliko T72, samo so več ali manj modificirani v vseh pogledih (zadnjič so na ukraino vpadali večinoma z T-72B3, ki se jih razloči na daleč zaradi dodatnega oklepa). Ampak če že uletiš na razstavo ne boš vozil 50 let starega tanka kazat, boš prišel z najnovejšim.
Sedaj da ni ene fotke tankovskega konvoja nikjer na ineternetu je meni precej čudno.
Dobro no, kaj pa je za tebe drugo kot gamad, agresor na tuji zemlji? A se bomo šli korektnega obnašanja do njih?
Samo še nekaj vrst ljudi je slabših od tega; pedofili, posiljevalci, ipd... (čeprav so mnogi vojaki potem tudi to v enem.)
Pozabljaš tudi da se Putinu iebe za pravoslavce na vzhodu (in pri nas).....vojna se je začela izključno potem ko so tam odkrili plin in druga bogastva...Glej, zadeve spremljam iz takšnih in drugačnih razlogov že dlje časa. In ta invazija, napad, agresija, kakorkoli bi ti to rad poimenoval ni zato, ker je nekomu dolgčas. Tako kot so se ZDA usrale v primeru Kube, takrat je bilo izračunano, da potrebujem jedrska konica ca 5 min da doseže teritorij ZDA, tako je tudi Putin preračunal, da bo težko, verjetno, branil meje Rusije, ko se mu bo tam enkrat narisala NATO infrastruktura. Že danes je Rusija praktično obkoljena z NATO infrasturkturo čez članice EU. Torej, njegov cilj, tako vsaj menim, je narediti "tampon" cono. Če mu uspe še spremeniti režim v Ukrajini, je pomoje WIN WIN situacija zanj.
Ne glede na vse, sodeč po medijih, pogovori oziroma pogajanja niso obrodila ne vem kakšnih rezultatov. Potem se je pa zgodilo, da zdaj je pa kar padla odločitev, Ukrajina gre v NATO. Če imaš še tok prostora v svoji glavi, da se postaviš na mesto Putina in poskusiš razmisliti. Poišči si kolikorat jih je Putin in Lavrov opozoril, da naj zahod ne dreza tako blizu Rusije, da bodo posledice. Zopet se ga je ignoriralo. Kljub temu, da ima avtokratski način vodenja, ima v ozadju tudi on ljudi, ki mu držijo štango, "predlagajo" strategijo države itd. Opozarjaš, ni haska, opozarjaš, spet te nihče ne zazna. Moja ocena je, da druge možnosti kot pokazati moč Rusije, v smislu vojaške noči, ni imel. Zdaj pa imamo kar imamo. Verjetno svet ne bo nikoli več isti.
To je začasno, razlog je ukrepanje centralne banke (sproščanje deviznih rezerv). Vendar stvar ne bo zdržala niti 14 dni. Razen če ne bo več sankcij.rubel sploh ne pada več, je že od ponedeljka na približno isti (ne)vrednosti
A ti sploh razumeš kaj pišeš?pa naj se en nuke vrže gor da zradira to pa roka?
Stoječi konvoj je katastrofa za vojsko, saj so u bistvu živa tarča....Verjetno ima konvoj tudi cilj, da prepreči priliv novih vojakov in opreme v kijev.
Davidoff in kaj takega je nato naredil, da bi se rus čutil ogroženega? bi kdaj nato želel okupirati rusijo al kaj jih skrbi? To zdaj je vedno rus bil tisti, ki je delal sranje in te bivše države carske rusije, se pač bojijo in iščejo zaščito. Ali naj pač vedno živijo v bedi, v katero jih silijo rusi?