Vojna v Ukrajini

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.264
7.049
113
Tole pa je zanimivo:

1646126759586.png

damirj

Guru
9. maj 2012
5.344
2.429
113
Dajva skupaj, ker vidim, da so težave v logiki. Se pravi, imava konvoj 60 + kilometrov. Ti bi poiskal cisterne s takim onakim gorivom in ciljal. Potem pa bum, seveda bi to se moralo zgoditi za vse cisterne istočasno, da bi dobil želeni efekt.

Si pa verjetno predstavljaš, da je ta konvoj brez kakršnekoli podpore v smislu varovanja. Oni samo krenejo na zamah roke, ko v filmu. Vmes pa gledajo v gozdode, če so kje partizanen ali domobranen. Sej vem, da stiska, ker ne "zmaguje tvoja stran". Ni pa treba biti zaradi tega iracionalen.

Čestitam. Putinavost v vsem svojem sijaju. Logika je v tem konflkitu že zdavnaj crknila. Zdaj je na obeh straneh samo še obup, ena stran išče rešitev da ohrani več ljudi skupaj, druga stran pa futra samo svoj ego in nič drugega. Škoda, ker posledice tega bodo obe strani čutile še do konca stoletja.

Ne skrbi me nič ne stiska, se pa bojim da tebe putinavost zelo zdeluje. Predlagam kakšno terapijo.

• Všeč mi je
Reactions: tony in sad

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Hja, saj je samo rekel, da ne bo belorusija napadla zraven rusov. Še vedno bodo rusi lahko leteli preko belorusije, še vedno se vozili s tanki, še vedno dostavili Nuke tja...

V vojno pa če grejo ali ne, kaj bi sploh šalabajzer vojska lukašenka dosegla v ukrajini, razen da se vrne v krstah.

za drek mešat in kanon futr so čisto ok! pa koga briga če se vrnejo v krstah. A vi ne razumete, da v teh državah mame nimajo kaj dosti glasu? Ni to EU, ko te demonstranti in mediji linčajo, če narediš napako.

In ko bi bilo dovolj daleč, ne dvomim, da bi se belarus vmešala. Je lukašenko preveč po putinovim vplivom, da bi take izjave lahko bile resnične.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.264
7.049
113
to dvomim, da bi Bolgarija donirala vsa vojaška letala, ki jih imajo v operativni uporabi. Trenutno ostanejo brez, razen, če se zanašajo na NATO. Po drugi strnai pa je navedeno, da Mig-29 še ostajejo nekaj časa operatvini, saj so jih nedavno posodobili....

Poglej priponko 53291
Bolgarija je naredila prav. Če sklatijo dol letala, bodo dobili "novejše", če preživijo pa bodo heroijo in sigurno dobili kakšen bombonček v prihodnje.
Lastne obrambe pa ne rabijo, zakaj bi jo, jih bo rus flankal preko romunije? Veš da so vse oči uprte v rusi, da bi le zašel v nato prostor, da ga skeglajo.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.264
7.049
113
za drek mešat in kanon futr so čisto ok! pa koga briga če se vrnejo v krstah. A vi ne razumete, da v teh državah mame nimajo kaj dosti glasu? Ni to EU, ko te demonstranti in mediji linčajo, če narediš napako.

In ko bi bilo dovolj daleč, ne dvomim, da bi se belarus vmešala. Je lukašenko preveč po putinovim vplivom, da bi take izjave lahko bile resnične.
Lukašenko bo vletel, ko bo imel kaj od tega, torej če bi začutil, da lahko dobi kak travnik tam, ali pa miljarde od rusa. Trenutno je rus v pisdi in še lukašenka ne more izplačat...

• Všeč mi je
Reactions: msenjur

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.264
7.049
113
ne vem, če je že bilo, ampak alžirija je ponudila, da lahko nadomesti ruski plin, poleg tega pa je tu še kazahstan...

vedno bolj se mi dozdeva, da se je eu zazihrala, da tudi če rus odjebe sistem, dobimo od drugje potrebne kapacitete.

poleg tega pa bi še naj krim imel plin, če se rus poniža v UA, ne bo problema dobit krima nazaj pod eu.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Čestitam. Putinavost v vsem svojem sijaju. Logika je v tem konflkitu že zdavnaj crknila. Zdaj je na obeh straneh samo še obup, ena stran išče rešitev da ohrani več ljudi skupaj, druga stran pa futra samo svoj ego in nič drugega. Škoda, ker posledice tega bodo obe strani čutile še do konca stoletja.

Ne skrbi me nič ne stiska, se pa bojim da tebe putinavost zelo zdeluje. Predlagam kakšno terapijo.

Se mi je, kar zdelo. Mlatenje prazne slame. Bo Putin dal šok terapijo. :valjamse:

• Haha
Reactions: damirj

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
ne vem, če je že bilo, ampak alžirija je ponudila, da lahko nadomesti ruski plin, poleg tega pa je tu še kazahstan...

vedno bolj se mi dozdeva, da se je eu zazihrala, da tudi če rus odjebe sistem, dobimo od drugje potrebne kapacitete.

poleg tega pa bi še naj krim imel plin, če se rus poniža v UA, ne bo problema dobit krima nazaj pod eu.

Daj kaj več povej. Za koga bi pa bil ta plin pa kolikšne količine lahko dobavijo recimo v roku meseca dni. Tako informativno bi me zanimalo.

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.530
2.287
113
Ok darjan je že na polno vojni strateg. andy-u pa ne steče in ne steče. Se še kar ukvarja s svojim promarnim področjem. Ampak jaz verjamem, da tudi on opravi v naslednjih dneh sprejemce za vojaško akademijo.
Komaj čakam, to bo spet nebuloz 2000 strani.
Ampak a ni zanimivo, kako so eni ljudje široko razgledani, se kar na vse spiznajo

• Všeč mi je
Reactions: ishtar007 in sad

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.264
7.049
113

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113

Preveri samo NS1 koliko ima kapaciteto. Potem pa poglej kakšne so potrebe, da so šli graditi NS2. Do neke mere lahko blažijo, vendar so to resursi, ki jih je šele potrebno pridobiti. LNG je zaenkrat prazne sanje. Enostavno ga ne moreš dobaviti v zahtevnih količinah plus da si odvisen od razpolžljivosti tankerjev in kapacitet obratov za utekočinjene plina. Zagotvo se bodo zadeve premaknile tudi na LNG, to je tudi neposredna posledica odziva na vojno Rusije. Ne bo pa to iz danes na jutri pa dražje bo.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
hja, sam plin ni samo za ogrevanje... predvsem poganja industrijo, ki pa ne vem, če ima dovolj rezerv.

Ampak zanimivo, da Rusija še ni zaprla plina, ob vseh sankcijah.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.