Vojna v Ukrajini

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Maiden

Fizikalc
7. nov 2007
766
183
43
The president of Belarus promised the president of Ukraine in a telephone call that he would ensure that there was safety for the delegations to travel close to the border for peace talks.

But right after that phonecall missiles were fired from Belarus territory into Ukraine so it made a mockery of that promise.
Če bodo šli v Belorusijo na pogajanja je to enako, kot da bi šli v Rusijo.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
Nova teorija....pa sem poyutubal pa mogoče je nekaj na tem.

Pravijo, da Putin samo puca neonacije. Da se zadnja leta s celega sveta tam nabirajo.

Zakaj bi, Putin poslal B ekipo zavzet Ukrajino. Če, bi lahko zraketiral cela mesta v nulo.

V glavnem, ziher je nekaj od zadaj. Mi dobivamo pa samo Ukrajinsko stran.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.340
2.429
113
Lahko je pa to spet samo priročen izgovor putina, da je lahko izvedel, kar izvaja pod pretvezo, skrito bistvo pa je, da si želi Ukrajino nazaj. Kot da v rusiji pa ni nobenih ekstremnih skrajnežev? In ali v EU ne bi bilo sposobni teh ukrotit?

sudosu

Zelenc'
28. feb 2022
20
9
3
Jaz mislim da se nam niti ne sanja kako ga bo EU nafookala zaradi vsega tega. Infacija bo zaradi cen energentov poletela, cena hrane in pogonskih goriv bo šla v nebo. Nekdo preko atlantika pa se smeji, ker je končno dosegel svoje
Mislim, da so to samo tvoje želje..
Še vse kar ste napovedali je bilo obratno..

Putin ne bo napadel
Putin bo zradiral in no time
Putin se ne bo vdal...

na koncu pa komedija od komedij
Še kmetje kradejo Veliki Rusiji orožje

Vsi dobavitelji (zunanji) na vseh področjih so prekinili dobave, normalno ne bodo dobili plačano.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.132
113
Nova teorija....pa sem poyutubal pa mogoče je nekaj na tem.

Pravijo, da Putin samo puca neonacije. Da se zadnja leta s celega sveta tam nabirajo.

Zakaj bi, Putin poslal B ekipo zavzet Ukrajino. Če, bi lahko zraketiral cela mesta v nulo.

V glavnem, ziher je nekaj od zadaj. Mi dobivamo pa samo Ukrajinsko stran.

Jah tole je situacija na vzhodu ukrajine iz leta 2014/2015:
B3e6mNVCcAAYBBB

Zastave najbrž povedo več kot 100 besed, tako da naj si vsak sam naredi predstavo. Od Minskega sporazuma do danes ni zahod naredil nič da te paravojaške skupine nebi harale po ruskih območjih in izvajale blago etično čiščenje. Dejansko je zahod te skupine tudi podpiral, v zadnjem času neposredno z orožjem. Če bi se posvetili uresničevanju minskega sporazuma danes vojne nebi bilo. Tako ima pa putin samo en razlog več da se lahko špila vojno,

• Všeč mi je
Reactions: AndY1 in Ytbnd

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.907
113
Zdaj pa mi naj nekdo razloži tole, ker jaz sem pretumast.
1. Eu blokira rt in sputnik
2. Ecb hoče pod nujno regulirat kripto v EVROPI

Kako točno to boli Putina??
Avtoritarnost je dalje na pohodu, samo pod novo pretvezo

• Všeč mi je
Reactions: AndY1

sad

Guru
24. avg 2007
21.192
9.826
113
Samo vprašanje: kaj pa, če so notranji nasprotniki Putina v zadnjem času pridobivali moč in je s tem namerno poslal Rusijo 3 desetletja nazaj, ter bo tako lažje ostal ''car''. Je pa res, da s tako amatersko in zanič predstavo v Ukrajini, to ravno ne gre skupaj s to agendo.

• Všeč mi je
Reactions: hermann

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.546
276
83
Mene bolj zanima, ali bo Rusija mirno gledala kako ostale EU in druge države oborožujejo Ukrajino? Precej držav namreč pošilja orožje in pomoč v Ukrajino - bo to rusija čisto mirno gledala?

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.006
9.537
113
tema je postala precej pro ruska odkar ni več optija :D
Fajn je metat oznake anede? Kakšna pro ruska? Boli mene za Rusijo in Putina, pa mi je en že zabrusil, da sem Putinovec. Enkrat za spremembo me zanima, kaj si ti misliš o vsej stvari? Da ne bo sam enostavčnih povedi z obveznim :D namesto pike. Ameri vedno, vse od WW2 dalje, rabijo neko zlo proti katerem se je treba borit, tokrat je to Ameriško zlo zopet zelo blizu nas, pa ravno eno pogorišče so zapustili, v smislu, da bo njihova pravičniška vojna nas, mene, tebe, udarila po žepih, Ukrajince pa po glavi. Močno dvomim, da je stvar tako zelo črno bela, kot nas ta hip fopajo mediji in sem prepričan, da Amerika tukaj ni nedolžno jagnje. Si mogoče zaslužim, da mi zarad tega en reče Putinovec, petokolonaš, fetišist na trupla in tako dalje? Zdaj me pa res enkrat za spremembo zanima tvoje mnenje o zadevi.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.539
5.084
113
Meni je uganka, kaj točno so Rusi pred tem hoteli predstavljati v Ukrajini, kjer so po razpadu SZ postali manjšina? Prej so bili verjetno prvi kandidati za boljše državne službe. Kot Srbi razseljeni po Jugi. Potem pa gre stvar po gobe in si nek priseljenec ali manjšina. In se začne upor, ker je skupina ljudi padla po družbeni lestvici. Mogoče je celo padla na povsem ustrezno pozicijo. Ampak, pretekli privilegiji so šli.

Mene bolj zanima, ali bo Rusija mirno gledala kako ostale EU in druge države oborožujejo Ukrajino? Precej držav namreč pošilja orožje in pomoč v Ukrajino - bo to rusija čisto mirno gledala?
Ni videti, da bi Rusija mirno gledala. Preventivno je napadla preden je kdo poslal orožje. Pred izbruhom vojne so nekatere države blokirale že dogovorjene posle z Ukrajino. Sedaj pa se je to odprlo. Rusi so poskrbeli, da je odločitev enostavna.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.417
2.770
113
Trenutno ne vidim druge, kot da Ukrajina izgubi ozemlja ali se razdeli. Se bodo pa to zmenili drugi namesto njih.
In kar bo proNato dobi orožje in demokracijo.
Ampak Rusije je v tem primeru na istem, le meje je premaknila.
Pa smo pri osnovnem vprašanju, ali se gre le za.rus vs. nato ali imperializem?

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.