Pomembno je, kar si čisto zanemaril, da je rezultat glasovanja bil velika večina za ureditev konflikta z vojaškim posredovanjem. To je zelo pomembno, ker je to kot en od členov v NATO tudi omogočeno. Kar je tu tudi pomembno je, da nobena država, niti Rusija kot velika zaveznica in prijateljica srbije, ni vložila veto. Zato jaz mislim, da ne, v splošnem ni bilo v nasprotju z načeli NATO (ohranjanje miru v regijah itd). So pa izvedli vse skupaj zelo nerodno in bi sigurno lahko boljše in dodatno na podlagi še drugih načel šli v akcijo.
Tako, jaz jajca imam, povedal sem, ti pa še kar palamudiš in ne zmoreš enega enostavnega ne/ja odgovora. Vprašal sem te čisto enostavno, ali TI misliš, da je ta napad koristil. Ne zanima me ne za srbe, ne za kosovce, niti ne za američane, pač pa enostavno samo ti kaj misliš. Bo šlo?
Vprašanja okoli 5. člena so verjetno bolj kompleksna in ne jaz ne ti nisva dovolj izobražena in/ali strokovnjaka na tem področju, da bi znala pravilno oceniti legitimnost takega dogodka. Ugibam pa, da bi napad NATO članice na neNATO članico in to brez neke provokacije, se niti ne zgodil. Da smo konkretni, Ukrajina kot NATO članica, bi prva napdla Rusijo, če je to kar ciljaš, mislim da se ne bi zgodilo. Kot sam vidiš, je Rusija na veliko provocirala že od samostojnosti Ukrajine dalje in zato se kasnejšim dejanjem Ukrajine niti ne gre čudit. Kokoš-jajce problem v tem primeru, pa čeprav vemo, da je bilo prej jajce.