"Če nebi tja nič pošiljali, bi bilo mesto zagotovo še celo."
Ta zadnji stavek je bistven za razumevanje "nasprotnih mnenj". Viden že večkrat, in krivdo lepo prenese iz storilca na žrtve:
npr:
Če ne bi partizani napadali Nemcev, le ti ne bi streljali talcev. Torej, krivci za streljanje talcev so partizani.
Lokalni bully v šoli: "Janezek me je grdo pogledal, zato sem ga udaril." Kriv je Janezek, ne bully.
In predvsem razmišljanje po tej logiki je problem.
V tej zgodbi so žrtve prebivalci Donbasa in Krima, ki se niso strinjali z od CIE nastavljeno vlado v Kijevu, ki je bila sovražno nastrojena proti njim, in so se zato odcepili od Ukrajine. Pa jih vlada v Kijevu ni spustila in so napadli Donbas - tako kot je nas napadla JNA. Obstreljevali so jih 8 let, potem je šele vskočila RF njim v pomoč.
Tisto o Partizanih in Nemcih mi je dobro poznano.V Dražgošah so za požig vasi in poboj vaščanov krivi partizani, ker so napadali Nemce, zato so nemci pobili talce..... v Kočevskem rogu so pa za poboje domobrancev tudi krivi partizani, ker so jih pač oni pobili - da so se domobranci borili proti partizanom pa nima veze.
Ja, če tja nebi nič pošiljali, bi bilo mesto še celo, pa še pol miljona ukrajincev bi bilo še živih. Če bi Zelenski sprejem mirovni dogovor iz 2022 bi še Donbas pripadal Ukrajini - z določeno stopnjo avtonomije. Ampak Zelenski na ukaz Johnsona ni sprejel, ker ameriška vojaška industrija še ni dovolj zaslužila.
Ti ob sliki porušenega mesta tudi misliš, da so naše bombe, granate..., ki smo jih poslali v UA, explodirale samo na odprtem polju, ne pa v stavbah v mestu?