Citat:
Uporabnik keber pravi:
Mah brezveze, kot da bi synthmanu tupil.
Še nisem videl koga, ki bi se kar tako umaknil na prehitevalnega, ker je pač tam priključek. Če pa se nekdo vključuje, se pa normalno umaknem, ker ga (glej ga zlomka) s tem tudi prehitim. A ne? In če moraš ti ubožec zaradi tega, ker sem se jaz pri 130 km/h umaknil nekomu na prehitevalnega, bremzat na črto, potem pa res ne vem, kdo je tukaj kulturen.
Saj prometna kultura, nekaj za na kruh namazat, a ne?
Pa še to: tudi avtoceste imajo omejeno kapaciteto, in ne boš verjel, ob konicah je ta marsikje v naših krajih že dosežena, zato pač se ne da več ob poljubnem momentu pičit 160 km/h kot še kake 15 let nazaj.
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
ksz
Jebala vas kultura vse ki ste to napisali, prvo napise ena ovca potem pa ostale zraven "mekate"
Mene so v avtosoli strikno ucili da se priklapljas na nekaj iz kjer ti nimas nikakrsne prednosti in da se moras tega sam tudi drzati in se prilagajat hitrosti tistemu na kar se priklapljas kar seveda ima logiko, najbolj mi pa zivc pozrejo glih taki kulturniki kot ste se tukaj javl, a ste kdaj pomislil s svojo kulturno glavo ko ste v sekundi/dveh avtomaticno presli iz voznega na prehitevalni pas da na prehitevalnem pasu lahko nekdo prileti s kr visjo hitrostjo od vase, da ne omenjam motoristov in extremistov!?!?
Se ti samo delaš bebca ali si res?
Kdo je pisal o avtomatičnem umikanju? Čisto vsak, ki je o tem pisal, je lepo napisal, da se umakneš, če je to varno ...
Ja kolega bebec si zgleda kr sam ker nisi zgleda pismen ali osnovno dojemljiv napisanemu. Napisali ste vsi ce je varno, jest pa bremzam na mrtvo ker vsi tako dobro ocenijo kaj je varno in kaj ne. Si sedaj dojel ironijo?
Saj menda nisem napisal, da to naredim 1,6 metra pred nadzvočnim izstrelkom?Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Mah brezveze, kot da bi synthmanu tupil.
Še nisem videl koga, ki bi se kar tako umaknil na prehitevalnega, ker je pač tam priključek. Če pa se nekdo vključuje, se pa normalno umaknem, ker ga (glej ga zlomka) s tem tudi prehitim. A ne? In če moraš ti ubožec zaradi tega, ker sem se jaz pri 130 km/h umaknil nekomu na prehitevalnega, bremzat na črto, potem pa res ne vem, kdo je tukaj kulturen.
Navedeni primeri s tem sicer nimajo veze, ampak dobro. Tega se nismo spomnili prav mi v Sloveniji (dejansko se pri nam nismo spomnili prav ničesar, tako pametnega kot neumnega), ampak prihaja iz zahoda, kjer je tudi mrtvih precej manj na cestah kot pri nam.Citat:
Skratka ce povzamem, se mi zdi to odmikanje skrajno nevarno in nepotrebno.
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
A to tudi kje pise, da se ne sme (tako kot voziti vec kot 130) ?
Citat:
ZVCP 25. člen 4. odstavek
(4) Prepovedano je sunkovito speljevanje, zaviranje ali ustavljanje, razen v nevarnosti. Voznik osebnega avtomobila mora voziti tako, da ne zmanjšuje stabilnosti vozila, zlasti ne sme izpuščati krmila ali se voziti po dveh kolesih. Voznik motornega kolesa in kolesa z motorjem mora voziti tako, da ne zmanjšuje stabilnosti vozila, zlasti ne sme izpuščati krmila ali se voziti po enem kolesu.
in
ZVCP 29. člen 1. in 2. odstavek
(1) Voznik, ki vozi za drugim vozilom po istem prometnem pasu, mora voziti za njim na razdalji, ki ni manjša od razdalje, ki jo pri hitrosti, s kakršno vozi, prevozi v dveh sekundah (varnostna razdalja).
(2) Varnostna razdalja mora ne glede na vozne razmere omogočati:
– da lahko voznik zmanjša hitrost ali ustavi in s tem prepreči trčenje, če voznik, ki vozi pred njim, zmanjša hitrost ali ustavi;
– da se lahko voznik, ki prehiteva, varno vrne na izhodiščni prometni pas.
Citat:
Uporabnik Firing_Nukez pravi:
Mah saj to je kar res problem, da veliko folka ne preveri, s kakšno brzino se jim kdo bliža po prehitevalnem. Po drugi strani maš pa tudi paciente kot je bil npr. en človek z Imprezo, ki sem ga enkrat srečal. Povsod, kjer je bilo za pospeševat (vključevalni, cestninska) je vedno pospeševal na polno in se lepil folku na rit, ampak več kot 130 pa ni vozil nikoli in potem so ga ostali nazaj prehiteval, vključno z mano, ker pod 150 vozim le redko (npr. če je slabo vreme). Mislim, če že tako ali tako nimaš namena vozit hitreje kot 130, daj potem pospešuj normalno tako kot vsi ostali ljudje. Ne pa da povsod, kjer je konec omejitve butneš v 3. pa gas do daske.
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
ti to resno?
Citat:
ZVCP 25. člen 4. odstavek
(4) Prepovedano je sunkovito speljevanje, zaviranje ali ustavljanje, razen v nevarnosti. Voznik osebnega avtomobila mora voziti tako, da ne zmanjšuje stabilnosti vozila, zlasti ne sme izpuščati krmila ali se voziti po dveh kolesih. Voznik motornega kolesa in kolesa z motorjem mora voziti tako, da ne zmanjšuje stabilnosti vozila, zlasti ne sme izpuščati krmila ali se voziti po enem kolesu.
in
ZVCP 29. člen 1. in 2. odstavek
(1) Voznik, ki vozi za drugim vozilom po istem prometnem pasu, mora voziti za njim na razdalji, ki ni manjša od razdalje, ki jo pri hitrosti, s kakršno vozi, prevozi v dveh sekundah (varnostna razdalja).
(2) Varnostna razdalja mora ne glede na vozne razmere omogočati:
– da lahko voznik zmanjša hitrost ali ustavi in s tem prepreči trčenje, če voznik, ki vozi pred njim, zmanjša hitrost ali ustavi;
– da se lahko voznik, ki prehiteva, varno vrne na izhodiščni prometni pas.
dovolj "jasno" napisano, da se ne sme
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
ti to resno?
Norc! Ogrožaš naše družbeno nekoristne državljane (penzjoniste).Citat:
Uporabnik keber pravi:
Evo, primer nečesa podobnega kot je tale tema:
grem prejle v višnjegorski klanec, štartam ravno na izvozu Višnja Gora v smer LJ. Ker sem jaz ene posebne, precej redke sorte, ne skočim kar takoj na vozni pas, ampak se skoraj do vrha klanca nahajam na skrajno desnem pasu (ki se pri nam imenuje tudi pas za počasna vozila), kar je veliki večini voznikov osebnih vozil popolnoma pod častjo. Dohitim sopihajoč šlepar, in se ga namenim prehitet (pri cca 110 km/h), za mano s kake 10 km hitreje od mene (je pač imel zalet v dolini) po voznem pasu prihaja nek stardec. Ta se sicer že začne precej nazaj počasi umikat na prehitevalni pas (ki ga je imel frej, dokler je seglo oko), ampak samo na pol. Jaz lepo žmigavc in zelo počasi prilezem na vozni pas, no stadec me počasi prehiti in s trobljenjem mi da vedeti, da sem zmotil njegov sveti mir na voznem pasu, saj se je moral premaknit še za pol pasu proti levi.
Ne vem, lahko me spljuvate, da sem izsilil stardeca, namesto da bi bremzal iz 110 na 40, lahko pa spljuvate njega, ker mi ni pustil prostora ob sicer prazni avtocesti. Torej?