Vklucevanje na avtocesto

Sergio81

Fizikalc
29. jul 2007
1.651
0
36
V oblakih
Če se nimaš kam umaknit, pa velja sistem zadrge, kar je pa še vedno del vozniške kulture, za kar ne rabiš posebnih predpisov
wink-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik irCAR81 pravi:
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Hja, če gre mimo kolona vozil z 160 km/h in 12 metrov vmesne razdalje, je to bolj težko.
Nič lažjega. Pospešiš, zmanevriraš vmes in zmanjšaš hitrost na 160.
To govorimo o realnosti, ne Need for Speed.

Najbolj prodajam avto v Sloveniji je Clio. V povprečju okoli 60-70 konjev.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Hja, če gre mimo kolona vozil z 160 km/h in 12 metrov vmesne razdalje, je to bolj težko.

To nekako ni dovoljeno, mar ne? Pa verjetnost je 1:XYZ, da bo folk vozil tok....s 160 si skoz na levem.....

Edino kar folk dela, da gre prehitro na vozni pas, namesto, da pospeši na 80-100 do konca vključevalnega pasu......
1.) To ni igra,da pritisneš reset, če ti ne situacija ne ustreza. Če tam dirkajo, pač moraš deal with it.

2.) Na tem deset meterskih pasovih ni ravno lahko pospešiti do sto.
Sicer obstaja rešitev, kjer pospeševalnih pasov sploh ni, ampak prideš direkt na vozni pas, ampak Balkan in repitev ponavadi ne gresta skup... (sicer je celo nekaj takih primerov v Sloveniji).

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Jaz ne vem kakšni so sedaj predpisi. Jaz če koga vidim, na pospeševalnem pasu mu dam prostor in se tisti čas peljem po prehitevalnem času. Pač vem, da nimajo vsi mašin z 200 KM+. Mene bolj na avtocesti razkurijo pacienti, ko gledajo samo stransko ogledalo, ko se hočejo vključit na avtocesto ali pa prehitevat. Pa lahko gleda on v ogledalo, pa me on ne vidi, če se peljem za njim ( mrtvi kot). Mene je to pred leti 1x skoraj neslo. Od takrat se vedno raje malo obrnem nazaj in da vidim, da res nimam koga tik za sabo. Ali pa da ga pičiš 200 km/h po avtocesti, pa se najde en bebec in te ne vidi v ogledalu in gre tovornjak prehitevat, ko se 60 km/h pelje. Sem že imel takšno situacijo sedaj z novim avtom. Pa bi lahko šel avto v 3 krasne pa še jaz zraven.

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Ne, ni problem v avtu. Do konca pospeševalnega pasu še taka kantica pride vsaj do trimestne hitrosti. Problem je v debilih, ki se jim ne da pritisnit na plin kot se šika. Sicer sem pa v Ljubljani na uvozu z Brda proti severu doživel, da je Ford Fiesta zavila z ne več kot 40 na vozni in potem kar direkt na prehitevalni pas.
bonk.gif

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Lej, sem se včasih vozil s 1116ccm in malenkost čez 40kW. Pred tremi leti sem si za čas popravila moje stare italijanske pijanke omislil Golfa 4 1.4, ravno toliko, da se premika.
grin1.gif
Z vsem se da prit do precej spodobne hitrosti na prehitevalnem pasu. Tudi v tiste klance na štajerski AC. Je pa potrebno zato »dat cegu na pedalo«.

Firing_Nukez

Pripravnik
3. mar 2010
328
0
16
Ma še vsak drek spraviš povsod vsaj na 100, preden se vključiš. Sem pa že velikokrat pred sabo imel take nesposobneže, ki so se na LJ ring vključevali s 50, 60 km/h, kljub temu da je preden prideš na obvoznico konkreten klanec, ki bi še spačka izstrelil na zelo sposobno hitrost.

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
Ali je res da ce si tolk nesposoben da se neznas vklopit na avtocesto da se ti mora tisti ki ze vozi po voznem pasu odmaknit na drug prehitevalni pas? Mislim kje to pise?

Citat:
Avtocesta in cesta, rezervirana za motorna vozila

110. člen

(3) Vozila, ki že vozijo po smernem vozišču avtoceste ali ceste, rezervirane za motorna vozila, imajo prednost pred vozili, ki se vključujejo v promet na tej cesti.

(4) Voznik, ki se z motornim vozilom vključuje v promet na avtocesti ali cesti, rezervirani za motorna vozila, mora voziti po pospeševalnem pasu in se z ustrezno hitrostjo vključiti v promet, pri tem ne sme ovirati ali ogrožati vozil, ki vozijo po njej.

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.174
490
83
Sem naredil februarja izpit, vozil z 1.3 eco corso, pa sem komot na pospeševalnem prišel do 100km/h, je pa res, da v 3 prestavi, in tako me je tudi učil inštruktor. Za tistih 20 sekund pa res ne boš na porabo gledal, da boš iz 60km/h v 5 prestavi pospeševal.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
ksz

Jebala vas kultura vse ki ste to napisali, prvo napise ena ovca potem pa ostale zraven "mekate"

Mene so v avtosoli strikno ucili da se priklapljas na nekaj iz kjer ti nimas nikakrsne prednosti in da se moras tega sam tudi drzati in se prilagajat hitrosti tistemu na kar se priklapljas kar seveda ima logiko, najbolj mi pa zivc pozrejo glih taki kulturniki kot ste se tukaj javl, a ste kdaj pomislil s svojo kulturno glavo ko ste v sekundi/dveh avtomaticno presli iz voznega na prehitevalni pas da na prehitevalnem pasu lahko nekdo prileti s kr visjo hitrostjo od vase, da ne omenjam motoristov in extremistov!?!?

Govorim sicer za obvoznico, tam je problem da gre promet dostikrat se pocasneje od 90km/h in se bedaki z telefonom v roki niso sposobni niti tej hitrosti prilagoditi in zdej naj jest zavijam na prehitevalni pas? To enostavno ne gre ,ker ko pride do situacije da se dripec ne pospesevalnem priklopnem pasu (kar prvic slisi da obstaja pospesevalni pas) ne uspe priklopiti in predno jest lahko varno ocenim kaj se dogaja na prehitevalnem pasu sva lahko ze eden drugemu v riti.

Sej zato pa zdej vidim zakaj se kr naenkrat v roku 5ih let vozi po avtocesti po dveh pasovih krati in da prehitevalni pas ni vec prehitevalni in hop nazaj ampak je prehitevalni pas za une k so hitrejsi za 2km/h!

Nazadnje urejeno:

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Jado pravi:

Edino kar folk dela, da gre prehitro na vozni pas, namesto, da pospeši na 80-100 do konca vključevalnega pasu......

To gre tudi meni na živce. Ko prileti iz tistega ovinka, gre direktno na avtocesto. Kdaj vidim takega pacienta ... pridem nekje na 3/4 pospeševalnega pasu, hočem na vozni pas, tisti model pa komaj dobiva hitrost in se vozi vzporedno s tabo in ne moreš ne pred njega, ne za njega
bonk.gif

Kar se tiče umikanja ...pri cpp se spomnim, da je bilo to vprašanje za 5 točk. ko vidiš, da se nekdo hoče vključiti, preveriš, če je prehitevalni prost in se umakneš.

meni se to zdi normalno in kulturno,da se umakneš. tudi če vidim da se ne morem umaknit in da je za mano še par avtomobilov, čisto malo spustim gas in tistemu,ki se vključuje, omogočim, da se vključi. na cesti nisi odvisen samo od sebe, ampak tudi od drugih in se mi zdi prav da za volanom nismo egositi, ampak skrbimo za to, da je vožnja varna za vse udeležence.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Mene so v avtosoli strikno ucili da se priklapljas na nekaj iz kjer ti nimas nikakrsne prednosti in da se moras tega sam tudi drzati in se prilagajat hitrosti tistemu na kar se priklapljas kar seveda ima logiko,
A potem si ti eden od tistih, ki ob polnem voznem pasu kar ustavijo na avtocesti in čakajo na luknjo?
priden.gif

Citat:
najbolj mi pa zivc pozrejo glih taki kulturniki kot ste se tukaj javl, a ste kdaj pomislil s svojo kulturno glavo ko ste v sekundi/dveh avtomaticno presli iz voznega na prehitevalni pas da na prehitevalnem pasu lahko nekdo prileti s kr visjo hitrostjo od vase, da ne omenjam motoristov in extremistov!?!?
Si predstavljaš, da nekateri premoremo tako kulturo z umikanjem na prehitevalni pas kot hkrati tudi pogled v špegel, če se slučajno v tem času s trikratno svetlobno hitrostjo ne približuje kakšen od ekstremnih nekulturnikov?

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Ja sej vsi vse premorete, sam nevem zakaj moram jest potem ze parkrat bremzat na mrtvo da se resm situacije kjer kulturniki v susu ko nekoga vidijo zraven sebe saltajo na prehitevalni pas in zdej boste vsi tukaj govorili kako vedno preverite situacijo predno zamenjate pas, tako kot v firmah vsi za sabo pomivajo a kljub temu je vedno polno korito posode, vsaj toliko salc kot je zaposlenih.

Pol mi pa povejte se zakaj tega 5 let nazaj nisem nikoli zasledil na avto cesti , danes pa avti ne vozijo skoraj da vec na voznem pasu ker se skoz umikajo? Zgleda da nismo taki balkanci kot si pravimo in ze pobiramo severno kulturo?

Pa nehajte zdej jokat nasplosno, itak da se umaknes ce situacija veleva tako, ampak to danes skoraj vsi delajo avtomaticno.

Nazadnje urejeno:

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Zveniš kot synthman. Sem siguren, da si ti eden tistih, ki se pri vključevanju desno prihajajočih niti pod razno ne umaknejo na prehitevalni pas, pa tudi če je prost 10 km nazaj. Še slabše, niti nočejo zabremzati ali pospešiti, da bi naredili prostor. Takih srečam ene par na mesec, in zanimivo, precej jih je več kot tistih, ki mi zaradi vključajočih skačejo na prehitevalnega v neprimernem trenutku.

Aja, ta kultura je stara že zelo dolgo, tudi pet let nazaj jih je bilo dovolj. Je pa res danes neprimerno več prometa, zato je to bolj očitno.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Citat:
ksz

Jebala vas kultura vse ki ste to napisali, prvo napise ena ovca potem pa ostale zraven "mekate"

Mene so v avtosoli strikno ucili da se priklapljas na nekaj iz kjer ti nimas nikakrsne prednosti in da se moras tega sam tudi drzati in se prilagajat hitrosti tistemu na kar se priklapljas kar seveda ima logiko, najbolj mi pa zivc pozrejo glih taki kulturniki kot ste se tukaj javl, a ste kdaj pomislil s svojo kulturno glavo ko ste v sekundi/dveh avtomaticno presli iz voznega na prehitevalni pas da na prehitevalnem pasu lahko nekdo prileti s kr visjo hitrostjo od vase, da ne omenjam motoristov in extremistov!?!?

Se ti samo delaš bebca ali si res?
Kdo je pisal o avtomatičnem umikanju? Čisto vsak, ki je o tem pisal, je lepo napisal, da se umakneš, če je to varno ...

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
ksz

Se ti samo delaš bebca ali si res?
Kdo je pisal o avtomatičnem umikanju? Čisto vsak, ki je o tem pisal, je lepo napisal, da se umakneš, če je to varno ...

Ja kolega bebec si zgleda kr sam ker nisi zgleda pismen ali osnovno dojemljiv napisanemu. Napisali ste vsi ce je varno, jest pa bremzam na mrtvo ker vsi tako dobro ocenijo kaj je varno in kaj ne. Si sedaj dojel ironijo?

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Zveniš kot synthman. Sem siguren, da si ti eden tistih, ki se pri vključevanju desno prihajajočih niti pod razno ne umaknejo na prehitevalni pas, pa tudi če je prost 10 km nazaj. Še slabše, niti nočejo zabremzati ali pospešiti, da bi naredili prostor. Takih srečam ene par na mesec, in zanimivo, precej jih je več kot tistih, ki mi zaradi vključajočih skačejo na prehitevalnega v neprimernem trenutku.

Da ti bo lazje pri srcu, ja tocno ta sem jest, ker se ne vozim po avtocesti zato da se vsakic ko se pojavi priklopni pas odmikam na prehitevalnega in to je to kar so danes vozniki kr sami pogruntal da se skoz umikajo na prehitevalni pas in to je ta avtomatika o kateri govorim in sploh ko danes na prehitevalnem pasu vozijo kar vzporedno ali pocasneje kot na voznem pasu, kako naj se potem normalno odmaknem. Sej zdej se vidi zakaj taka guzva po cestah. Isti kretenizem je ko je avtocesta normalno vozna, avti vozijo 100km/h pa pride do zozanja na en pas omejitev 80km/h, torej samo 20km/h manj in rata zamasek kjer avti stojijo,. Normalno ko pa vsi vozijo po vseh pasovih hkrati, zgleda mislijo da so na celovški dvopasovnici kejr veljajo ista pravila za oba pasova.

To je isto kot 70 letniki ki se jim v dolocenem obdobju odtrga in ratajo serifi in vozijo po cesti 20km/h manj kot je dovoljeno in te blokirajo ko ga hoces prehiteti.

Pac ovce zacnejo/zacnete svoja pravila furat.

PS: In ja, imam 50 konjev in nikoli ni potrebe da se mi kdo odmika na voznem pasu.

Nazadnje urejeno:

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Mah brezveze, kot da bi synthmanu tupil.
bonk.gif

Še nisem videl koga, ki bi se kar tako umaknil na prehitevalnega, ker je pač tam priključek. Če pa se nekdo vključuje, se pa normalno umaknem, ker ga (glej ga zlomka) s tem tudi prehitim. A ne? In če moraš ti ubožec zaradi tega, ker sem se jaz pri 130 km/h umaknil nekomu na prehitevalnega, bremzat na črto, potem pa res ne vem, kdo je tukaj kulturen.

Saj prometna kultura, nekaj za na kruh namazat, a ne?

Pa še to: tudi avtoceste imajo omejeno kapaciteto, in ne boš verjel, ob konicah je ta marsikje v naših krajih že dosežena, zato pač se ne da več ob poljubnem momentu pičit 160 km/h kot še kake 15 let nazaj.

Nazadnje urejeno: