SvetIdej, ti obvladaš zadeve. Mogoče veš kako najlažje ugotoviti ali nek ponudnik dodeljuje virtualne IBANE kjer ima sicer vsak uporabnik svojega ampak le za routing (da ni potreben namen oz. sklic) ali dobiš pravi IBAN, ki ga moraš prijaviti na furs.Če dobijo svojo licenco bo treba.
We were informed that you have some information about our Vivid Money products on your website (link: Vivid Money 2022 (Slovenija) (svetidej.com)). As our banking partner Solarisbank AG is not authorised to provide banking services in Slovenia, and we would like to avoid any misunderstanding with any regulators, we would kindly like to ask you to remove this information at your earliest convenience.
Precej primitivno razmišljanje. Smiselno je, da je opis nekih produktov, delovanja podjetja, splošni pogoji poslovanja zgolj na pravem mestu, torej na mestu dotičnega podjetja. Na njihovi strani so navedena pravilna dejstva. Če pa nek posameznik želi opisovati to podjetje, zadostuje link.Zanimiv mail sem dobil od Vivida:
Torej Vivid sploh ne bi smel poslovati v Sloveniji Vprašanje če ne bodo blokirali nove registracije uporabnikov iz Slovenije.
Pomoje ni zakona ki bi banki z EU dovoljenjem lahko prepovedal sprejem slovenskih komitentov samo zato ker se ni priglasila BSI. Vsedeš se namreč lahko v avto ali na avion in odpelješ v katerokoli državo EU, kjer bi ti kot državljanu EU vsaka banka morala odpreti račun. Moderne tehnologije so pa sivo območje da ti ni treba fizično tja.Zanimiv mail sem dobil od Vivida:
Torej Vivid sploh ne bi smel poslovati v Sloveniji Vprašanje če ne bodo blokirali nove registracije uporabnikov iz Slovenije.
Kreditne institucije. Saj Vivid ne ponuja kreditov.Pomoje ni zakona ki bi banki z EU dovoljenjem lahko prepovedal sprejem slovenskih komitentov samo zato ker se ni priglasila BSI. Vsedeš se namreč lahko v avto ali na avion in odpelješ v katerokoli državo EU, kjer bi ti kot državljanu EU vsaka banka morala odpreti račun. Moderne tehnologije so pa sivo območje da ti ni treba fizično tja.
Tukaj se pa res niso priglasili.
Kreditne institucije. Saj Vivid ne ponuja kreditov.
Mislim, da lahko odpreš v tujini, ampak rabiš začasni naslov v tujini (oziroma delovno vizo).Pomoje ni zakona ki bi banki z EU dovoljenjem lahko prepovedal sprejem slovenskih komitentov samo zato ker se ni priglasila BSI. Vsedeš se namreč lahko v avto ali na avion in odpelješ v katerokoli državo EU, kjer bi ti kot državljanu EU vsaka banka morala odpreti račun. Moderne tehnologije so pa sivo območje da ti ni treba fizično tja.
Z obrestmi? Transakcije?Naprimer Revolut Bank UAB sedaj ponuja v Sloveniji depozite, od 1.6.2022 pa bo ponujal tudi transakcije.
Golobu prenakazuj denar, ni vrag da ti nebi zaprli računa.Pozdravljeni,
Morda kdo ve, kako se zapre račun? Sem jim pisal mail, pa niti odgovorili niso.
Jaz sem povezal vivid pa curve pa na vsaki 1% cashback, pri nakupu ps5 se je poznaloNe pozabit, da morate zapraviti 500 EUR vsak mesec, da ste sploh upravičeni do cashback-a naslednji mesec. v to kvoto ne veljajo SEPA transakcije, direktne bremenitve, top up-i.
What is cashback?
help.vivid.money
Super dealsi so posebej.
So vas na suho nategnili torej če plačuješ Prime in ne zapraviš 500 EUR s kartico nisi naslednji mesec upravičen do cashbacka do 100 EUR. Edino Super dealsi ti veljajo (seveda če jih imaš).
A to si na black/metal planu pri CURVe, da dobis %?Jaz sem povezal vivid pa curve pa na vsaki 1% cashback, pri nakupu ps5 se je poznalo