Virus na strani!!!

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
ESET Smart Security gnjavi kot nor

Dodajte filter "https://www.alter.si/*js*" (brez narekovajev) pod adblock in pobrišite cache, pa se bo antivirus umiril.

Najprej sem mislil, da je tale virus posledica reklame(se dostikrat zgodi, da kaj uide na reklamne serverje), ampak sedaj vidim, da so fajli shranjeni kar na www.alter.si serverju. WTF?

A je kdo vdrl not, ali pa MaverickT sprobava njegov najnovejši trojanec kar na nas? Morda pa nov server ni bil spucan pred uporabo.
rolleyes-1.gif

Nazadnje urejeno:

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Tole je lahko prav lep test antivirusev, tako da le limajte rezultate.

damek1a

Pripravnik
13. okt 2007
659
0
16
mb
F-secure tudi najde....
Ni mi jasno, da 2 dni noben ne ukrepa, če pa je jasno, da so omenjene datoteke polne škodljive kode
bonk.gif

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Pa kaj pol če je trojanec gor. Sej tisti ko linux uporabljamo se nam ni treba bati. Drugače pa razumljivo, da dva dni noben ne ukrepa. Takšni virusi in trojanci pridejo na strežnik, samo takrat ko mislijo šefi zalužit mastne denarce z klikanjem na rekame. Se bo pač kakšen € od tega dalo tudi za vzdrževanje strežnika. Sem malo zadevo pretestiral in sem iz firewalla odstranil znane ponudnike reklam in takrat ni nobenega virusa.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
Se misli tole kaj rešiti ????????? KRNEKI NO.

Nazadnje urejeno:

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Tisti z malo več znanja, si blokirajte te ti šopajo reklame na strani in boste varni, pa še stran potem deluje veliko hitreje.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Nekateri uporabljamo adblock že zadnjih 100 let, očitno pomaga še proti čem drugem.
smile-1.gif

Mladinec

Fizikalc
11. jun 2009
316
26
28
Ptuj
Jaz uporabljam Adblock, do sedaj nisem imel problemov.

Danes mi je javilo trojanca (AVG), Adblock vključen.

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Tudi meni za vsak klik na strani avast javlja blokado trojanca oz. sedmih, pri zasebnem sporočiu jih je po 14.
smirk-1.gif

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Ravno pred nekaj minutami me kliče sodelavka, da ji nod skoz nekaj teži. In grem pogledat, pa pa točno vidim naslov alter. In jaz ji resetiram računalnik in Nod še kar javlja o virusu, čeprav brskalnik v ozadju ne laufa. Takoj ko vključim mrežni kabel začne nod težiti. Tako da zadeva ni čisto nedolžna. Je pa to 1000% maslo ad serverja, ker ravno rešujemo eno drugo stran na kateri je bilo isto sranje. Pri nas na firmi, sem že blokiral alter.si do nadaljnega.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
imam adblock vlopljen in vse.

sem dodal filter za te kurčeve *js fajle

zdej ne mori več.

Nazadnje urejeno:

damek1a

Pripravnik
13. okt 2007
659
0
16
mb
Zadeva ni niti malo nedolžna. Prej me kliče kolega, da mu računalnik freeznil (službeni). Grem pogledat in vprašam kaj je delal... pravi, da je odprl alter, potem se je pojavil znak za javo in konec. Reset je pomagal. Potem se ponovno vzpostavi sistem, vendar je odzivnost slaba, antivirusni javlja neke zadeve. Vidim. da se prenaša ogromno prometa prek mrežne. Pogledam netstat, šok.... Obilo povezav na neke smtp strežnike, torej se pošilja spam. Pogledam na blackliste in valda IP že listan. Potem sem počistil kolko se je dalo in naredil še restore, da sedaj spet normalno dela. Je pa zadeva očitno ranljiva na XP-jih. Zakaj admini ne ukrepajo pa mi ni jasno, saj je problem znan. Verjetno bo google kmalu označil stran za nevarno in potem bo pestro.