Kot sem napisal, bi bil ABC pravičen, če bi uvedli zaprt sistem in prepolovili cestnine, za ABC pa še dodatne popuste (ali pa za tiste, ki nimajo ABC ostanejo cestnine enake, za ABC pa se prepolovijo).
Citat:
Uporabnik Blackjack pravi:Vinjeta te "prisili" da uporabljaš več avtocest in je cena takoj upravičena.
Citat:
Uporabnik brgo pravi:Da ne omenjam, kako bi se lokalne ceste sprostile, ker je takih ogromno.
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Kombinirane steze z ABC bi morale postati samo ABC + Dars kartica. Tako bi bili naši tovornjakarji zadovoljni zaradi hitrega prehoda, pa še manj gužve bi bilo, če slučajno rabiš potrdilo, ko greš prek ABC-ja (recimo za službene vožnje) ter za filanje Darsovih kartic in
Ostali (tujci, ki gredo enkrat letno čez te cestnine) ter tisti, ki jim je grozno škoda dati 17 €, čeprav se precej pogosto vozijo po cestninah (za eno rundo v bifeju pa ni problema), pa naj ostanejo preostale kabine.
Gotovo bolj učinkovito kot pa trenuten sistem, pa praktično nič ne košta. Vinjet pa ne bomo videli, sploh ne pred volitvami.
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Itak pač gleda nase. Vinjete so popolnoma odveč. Sploh ni tako drago pa tist ABC tako olajša zadeve. Zakaj bi pa zej bolj blo za tistega ki se več fura po AC kot pa za nas ko jo uporabljamo samo za dolge izlete ali ko se nam mudi. Sej dobiš tud nekaj več za prevoz če dlje stanuješ. Če si študent se pa voz po stari cesti. Jst se vozim po stari zato ker mi je užitek. če se mudi grem pa na AC. Sej mam ABC tko da me zastoji nič ne motijo..