vinjete

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik jurek1973 pravi:
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:Za obvoznico itak ne boš rabil vinjete ...

Kakšen pameten razlog, zakaj ne?
Ker bodo takšna verjetno pravila:
vinjeta verjetno ne bo potrebna za Lj obvoznico ter dele primorske, štajerske in
dolenjske avtoceste do prvega izvoza (Brezovica, Sneberje, Grosuplje),
in na AC od mejnega prehoda do prvega odcepa.
Kar je deloma bedarija. Čim zapelješ z obvoznice NAVZVEN (torej brezovica ipd...) naj bo vinjeta kar obvezna. Enako velja za takoj od meje naprej (kakor je sedaj v Avstriji).

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Ljubljančani že iščejo krivine da za njih ne bi veljalo! Po moje bo zakon tak vsi slovenci vinjete razen ljubljane in okolice ne
bonk.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Zakaj pa to ni razlog na Dunaju, v Pragi, Bratislavi in Budimpešti? Pa nobeno od teh mest nima kompletnega avtocestnega ringa kot LJ.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Dejmo počakat dokler se kaj dejansko ne sprejme, pa se bomo (boste) potem razburjali
evil.gif
.
Morda nas pa tudi pri tem vprašanju presenetijo
grin1.gif
.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
No, še nekje dvanajst ur.
smile-1.gif

(čeprav se mi zdi, da tudi jutri razen cene kaj dosti več ne bomo vedeli)

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
saj cena bo pravi podatek ki a rabimo! No ljubljančani še rabijo podatek a bojo morali kupit al oni ne!
bonk.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Mene zanima še kaj več stvari.
grims-1.gif
Recimo nadzor uporabe, finančne posledice (in s tem tempo gradnje novih avtocest v prihodnje) pa še kaj.

Večino pa samo cena, se razume.

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Mene zanima še kaj več stvari.
grims-1.gif
Recimo nadzor uporabe, finančne posledice (in s tem tempo gradnje novih avtocest v prihodnje) pa še kaj.

Večino pa samo cena, se razume.

Temu, kar je sedaj, lahko rečemo tempo?
grin1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Ne vem kaj je zate tempo, ampak letos bo (naj bi bilo, no) odprtih 100 km avtocest. Ni ravno Hrvaška, ampak švoh pa tudi ne. Eni sicer pričakujejo, da bi odpirali 100 km vsako leto, ampak Hrvaška je samo izjema v evropskem merilu, ne pa pravilo (pa še tam jim je brzina precej pojenjala - denar)

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Ne vem kaj je zate tempo, ampak letos bo (naj bi bilo, no) odprtih 100 km avtocest.
volilnoleto.press
evil.gif

Klasično štiriletno kolobarjenje
grin1.gif

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.984
17
38
Bled
Citat:
Uporabnik Swich pravi:
kak pacijent, matr si čudn...folk živi v ljubljani in kamorkoli se pelje more it po avtocesti, itak da mu odgovarja do 100€ vinjeta.

jst govorim za folk ki se pelje 4x na leto po avtocesti ...ka nej pa on nardi...in takih je pr nam ogromno. pač bo dal 55€ al kolker že bo pa magari 100€ da ne boš sikal da sm žid, da se bo 4x na leto peljal po avtocesti.

Ne rečem da sm sam med njimi, ker po resnici še sploh ne štejem kolkrat se peljem, imam ABC in pač plačam kolker se vozim, kar se mi zdi pošteno.

Ne zdi se mi fer da bodo profitirali tisti ki se največ furajo po avtocesti, najbolj uničujejo cesto in onesnažujejo okolje....tisti ki se bojo pa 4x na leto peljali po avtocesti bodo pa potegnili takratko...ampak taki pač smo ...slovenčki
tongue-1.gif

Kdo je tukaj pacient? Zanimajo te ljudje, ki 4x letno vidijo avtocesto...Če celo leto zdržijo brez nje, naj se se tiste 4-krat peljejo po navadni cesti. Verjemi, da jim ne bo hudega.

Se ti zdi fer, da plačaš isto interneta kot sosed, a ga on izkoristi 456 bolj? Se ti zdi fer, da plačaš isto priključnino za elektrijo kot sosed, ampak on ima 4x večjo porabo? Se ti zdi fer pavšalno plačevanje stroškov po blokih?

sicer te pa nihče ne bo v nič silil...

zanimivo mi je pa tudi to, da nekateri vedno omenjajo volitve in predvolilne bonbončke....Naj vse vlade delajo samo 3 leta, zadnje leto pa naj bo delo prepovedano? Ali je mogoče problem v tem, da se tega ne spomni "prava" vlada? Bi bilo bolje, da se počaka eno leto in to naredijo "vaši" ljudje?

Nazadnje urejeno:

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik hooger pravi:
zanimivo mi je pa tudi to, da nekateri vedno omenjajo volitve in predvolilne bonbončke....Naj vse vlade delajo samo 3 leta, zadnje leto pa naj bo delo prepovedano? Ali je mogoče problem v tem, da se tega ne spomni "prava" vlada? Bi bilo bolje, da se počaka eno leto in to naredijo "vaši" ljudje?
Ne, problem je v tem, da se 3 leta nič (oz. zelo malo dela), potem se pa četrto leto nenormalno dela (tudi butaste stvari, ki le zapravljajo davkoplačevalski denar). Sedaj kaj bolj jasno?
grims-1.gif

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.984
17
38
Bled
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik hooger pravi:
Ne, problem je v tem, da se 3 leta nič (oz. zelo malo dela), potem se pa četrto leto nenormalno dela (tudi butaste stvari, ki le zapravljajo davkoplačevalski denar). Sedaj kaj bolj jasno?
grims-1.gif

Se pravi, 3 leta se ne dela nič, četrto leto pa se sploh ne sme delat nič?
smile-1.gif

Še vedno se mi bolj zdi, da se take izjave pojavijo zaradi napačne vlade, napačnih ljudi, itd.....Če bi se tega spomnila prava vlada, bi ljudje vse požrli...

Nazadnje urejeno:

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
In kaj naj? Sej so vsi isti...

Sicer si pa zamešal lokalne volitve in p.

PS. Ja...vegrad, SCT ipd. zdajle res pospešeno zidajo, da JJ točke nabivajo.
hysterical-1.gif

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.984
17
38
Bled
Povprečno izobražen državljan bi tudi opazil, da ni delo samo kramp in lopata....Če ti nič ne kapne v denarnico, se pa potem nikjer nič ne dela
confused-1.gif

lep dan
wink-1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:PS. Ja...vegrad, SCT ipd. zdajle res pospešeno zidajo, da JJ točke nabivajo.
hysterical-1.gif
Zgolj še komentar na tole: denar ne smrdi, sploh pa v takšnih ''neskorumpiranih'' podjetjih in panogah
grims-1.gif
. Sploh pa se Zidarju hebe komu gradi, važno da si on napolni žep. Dokazano že precejkrat.

Sicer pa: znanstveno dokazano in ne le v Sloveniji je, da se v predvolilnem letu zagoni bistveno več proračunskega denarja za različne populistične poteze. Morda so noter tudi stvari, ki so dejansko POTREBNE in pozitivne, problem nastane le v tem, da je običajno premalo proračuna zato in se poišče druge finančne vire (seveda neoptimalne), ki jih je seveda potrebno servisirati po volilnem letu. Pač način delovanja: če ostanemo na oblasti bomo že, če pa ne, naj pa konkurenca rešuje to sranje.
In še tole: takšen način delovanja je neodvisen od tega ali je na oblasti levica ali desnica. VSE SO TAKE. In to tako LDS v vseh predhodnih vladah, kot tudi sedaj SDS zelo lepo sledi tej logiki. Sedaj pa lahko nadaljujemo debato o tem, da pač pičkarimo zato ker je neprava stran na oblasti
stupid-1.gif
.