vinjete

xXx

Pripravnik
30. avg 2007
997
0
16
Če bo letna vinjeta res med 50 in 60 EUR potem vsaka jim čast. Jaz zmečem sigurno 300 - 400 EUR za cestnino v enem letu pri nas. Zato bom kupo vinjeto za oba avta.

Upam pa da bodo cim bolj zakasirali dnevno vinjeto, naj placujejo tujci ko se vozjo čez slovenijo, in predvsem kamijone, ki ne delajo drugo kot sranje na AC, zaradi katerih zgubim vsaki teden ki sem nekaj krat relacija MB - KP najmanj 10 minut ko moram čakat da se prehitijo med sabo in seveda oničujejo ceste nekaj 1000 krat bolj kot avti. Jaz ne vem kam grejo ti kamijoni a ko vozim po italiji nikoli problema in ogromno vozim po italiji. A ko pridem v slovenijo takoj gledam kak kamjon prehiteva kamjon 3 minute jaz pa vzadaj 80 km/h ko neki [censored]. Še malo pa jih bom začel po odstavnih pasih prehitevat. Skratka dnevne vinjete in cestnine za kamijone naj napalijo neskocno drago, a če bo letna vinjeta res pod 60 EUR kupim za oba avta čeprav se z drugim bolj malo vozim po AC.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik kajn pravi:
Že tak je na orto prometa v Lj, zdej bo pa še 5x slabše. Pa nisn iz Lj, sam takrat ko bom pa šov.... Že zdej mi je slab, ko sam pomislem
bonk.gif

Po mojem mnenju velika neumnost, če bodo res tak naredil.
A si ti ziher, da se bo folk vsak dan gužval po Ljubljani namesto, da bi šel po obvoznici in to za 55 EUR LETNO?
Ker če je to možno v Sloveniji potem spadamo samo še ob bok Albanije.
Za obvoznico itak ne boš rabil vinjete ...

miha013

Fizikalc
20. jul 2007
5.204
0
36
42
lj
po sedanjih načrtih, naj bi bili samo polletna in letna vinjeta. O dnevni, desetdnevni, mesečni,..... pa še ni govora.

Swich

El Presidente
23. jul 2007
4.835
0
36
41
kolk je blo ko smo hodl v avstrijo, se spomne gdo ?

A ni blo za 1 tedn 1000 sit ?

nej uvedejo tednske vinjete tut al pa nej dajo neko normalno ceno za celoletne vinjete, ker če bo 60€ na leto je zihr ne bom kupil ker se ne vozim tolk po avtocestah, in se mi zdi bedarija da bi jo kupil. Za enga ko se pelje 1x na tedn po avtocesti se bo splačala samo za ostalo rajo, ki se po avtocesti pelje 3x -5x na leto bo pa prekleto draga investicija. Ka nej pol kupim polletno vinjeto ? pol me bo pa stric povabil na RD v mb mu bom pa rekel da ne morm pridit ker bi si mogu kupit vinjeto za 30€ če hočem pridit h njemu, al se bom izogibal avtocest.

aja eno vprašanje...kak bo pa z prenosom vinjet ' a to bo vinjeta za 1 avto al si jo bomo lahka mal "podajal" ?

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.321
151
63
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik kajn pravi:
Že tak je na orto prometa v Lj, zdej bo pa še 5x slabše. Pa nisn iz Lj, sam takrat ko bom pa šov.... Že zdej mi je slab, ko sam pomislem
bonk.gif

Po mojem mnenju velika neumnost, če bodo res tak naredil.
A si ti ziher, da se bo folk vsak dan gužval po Ljubljani namesto, da bi šel po obvoznici in to za 55 EUR LETNO?
Ker če je to možno v Sloveniji potem spadamo samo še ob bok Albanije.
Za obvoznico itak ne boš rabil vinjete ...

Ljubljanska obvoznica je afaik kar lepo del avtoceste. In tisti, ki jamrate in stokate o višini vinjete, bodite pošteni do sebe in izračunajte, koliko km na leto pa vseeno naredite po naši avtocesti (ne koliko cestnine plačate ker nekje cestninskih postaj ni, nekateri pa povsem slučajno naredite majhen obvoz), upoštevajte trenuten znesek za 1km prevožene avtoceste (nekih 10 starih slovenskih tolarjev)? in to je to. Če pridete na ubogih nekaj evrov, potem je jasno, da avtoceste ne uporabljate in pač vinjete ne boste kupili, ostali pa... 1000 km, če sem prav izračunal, pa smo na 55EUR
wink-1.gif
?

Jernej

xXx

Pripravnik
30. avg 2007
997
0
16
Citat:
Uporabnik miha013 pravi:
po sedanjih načrtih, naj bi bili samo polletna in letna vinjeta. O dnevni, desetdnevni, mesečni,..... pa še ni govora.

Tudi dobra ideja, da bodo mogli Čehi in POljaki ko se vozjo poleti na morje kupit polletno vinjeto
evil.gif

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Boš se pač peljal po navadni cesti. Sicer pa iz tvojih besed, ti bo tudi 10 eur preveč za tedensko vinjeto.

Vse kar bo do 100eur, bo ok in bom sigurno brez pomislekov nabavil!

Swich

El Presidente
23. jul 2007
4.835
0
36
41
vi ste 100% nori...nej mamo vsaj tako kot majo naše sosednje države. Sej sm lepo vprašal kolk ma Avstrija ...jst se spomnem da nazadnje sm dal 4€ za tedensko vinjeto v Avstriji. a zdej bom dal pa 10€ za slovenske avtoceste na katerih je asflast čisto zanič pa še na vsakih 20 km je nekakšno delo na cesti, poleg tega mamo pa še neprimerljivo manj avotcest kot soseda Avstija pa bi ti dal več kot 2x višje cene vinjet za 1 tedn. pa sej niste normaln...kot da smo monako, in da vsi sirjemo denar.
stupid-1.gif

netko

Guru
25. jul 2007
6.944
2.254
113
kaj noriš u tri krasne avstrija nima tedenske vinjete ampak ima 10 dnevno ki stane 7,7 eur kar niti malo ni podobno 4 o katerih sanjaš razen če si motorist
predvidena cena letne vinjete 55EUR niti pod razno ne spominja na monako ampak na albanijo

Swich

El Presidente
23. jul 2007
4.835
0
36
41
ah so...no to me je zanimal...ja no jst se spomnem da smo deval neki malga čez 1000 sit za vinjete ko smo "švercal" iz avstrije.

bomo vidl, kar je za nekoga drago je za drugega poceni...če bo res 55€ bi verjetno kupil letno, samo 100€ se mi pa za stanje naših cest resnično zdi nesprejemljivo, ker tak kot si rekel, da te cena spominja na albanijo, mene naše ceste spominjajo na Albanijo.

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.115
1.055
113
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:Za obvoznico itak ne boš rabil vinjete ...

Kakšen pameten razlog, zakaj ne?
Ker bodo takšna verjetno pravila:
vinjeta verjetno ne bo potrebna za Lj obvoznico ter dele primorske, štajerske in
dolenjske avtoceste do prvega izvoza (Brezovica, Sneberje, Grosuplje),
in na AC od mejnega prehoda do prvega odcepa.

Swich

El Presidente
23. jul 2007
4.835
0
36
41
kak pacijent, matr si čudn...folk živi v ljubljani in kamorkoli se pelje more it po avtocesti, itak da mu odgovarja do 100€ vinjeta.

jst govorim za folk ki se pelje 4x na leto po avtocesti ...ka nej pa on nardi...in takih je pr nam ogromno. pač bo dal 55€ al kolker že bo pa magari 100€ da ne boš sikal da sm žid, da se bo 4x na leto peljal po avtocesti.

Ne rečem da sm sam med njimi, ker po resnici še sploh ne štejem kolkrat se peljem, imam ABC in pač plačam kolker se vozim, kar se mi zdi pošteno.

Ne zdi se mi fer da bodo profitirali tisti ki se največ furajo po avtocesti, najbolj uničujejo cesto in onesnažujejo okolje....tisti ki se bojo pa 4x na leto peljali po avtocesti bodo pa potegnili takratko...ampak taki pač smo ...slovenčki
tongue-1.gif

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Jaz sem tudi na meji 50€, pa z veseljem dam 55€ za vinjeto, te 2 leti bom pa že potrpel, tud če bo več.

Kšno paniko zganjate jao...svet še ni vidu, da je 50€ preveč za uporabo cest.
bonk.gif

PS. Sicer bi pa tudi jaz dodal člen, da službena in gospodarska vozila plačajo najmanj dvojno vinjeto.

Swich

El Presidente
23. jul 2007
4.835
0
36
41
ja pa vžde zganjamo štalo , če nas pa fu*kajo vse povsod, pa nam vsepovsod samo jemlejo...mi pa kot pridni slovenčki vse lepo požremo...pa sej bo šlo...sej bo bolš...folk pa za jest nima...večina folka ma med 450 - 650€ plače, zdej pa nared še kakšnga otroka z takšno colngo v današnji Sloveniji.

za mene mi ni tak težko, sam boli me ko gledam folk okrog sebe pa nima za jest normaln...a zastopiš da si folk ne more privoščit vsak dan 1 štruce kruha ker mu pač sfali za vse ostale stroške. 1 Avto na familijo je pa tak že danes nuja pa se morta 2 na šiht pelat pa otroke v vrtec.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Zamenjat šiht
Preverit potne stroške (slo firme jih plačujejo)
prodat ostale avtomobile, kateri niso nujni
hysterical-1.gif
(slo scena)

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Živiš pa res v časih, ki smo jih nekateri že davno preživeli.

Vinjeta pri sosedih je stala 1.000 SIT v času ko so se vinjete tam začele, to pa je hmmm cirka 8 let nazaj (naj me kdo popravi, če sem se zmotil).