vinjete

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Približno 30% trenutno pobranih cestnin gre nazaj v "cestninjenje", oz. tozadevne stroške. Tudi vinjete in distribucija le teh ne bo zastojn, bo pa delež stroškov verjetno manjši, ali pa tudi ne (običajna trgovsko/distribucijska marža je 30%). Bomo videli.
smile-1.gif

Ogo

Nazadnje urejeno:

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
V glavnem vsi špekulirate s ceno, danes mi je nekdo razlagal kako bo vinjeta stala 130€. Ali je morda kdo dovolj blizu vladi da bi vedel končno ceno. ?

sass

Guru
1. sep 2007
5.211
851
113
po moje nihče (še) ne ve, kakšna bo končna cena. ampak imam občutek, da bodo tele vinjete totalna polomija, ker bodo nabili takšne cene, da se bo za njih odločil le zelo majhen delež voznikov.
sicer pa, rekli so dva tedna, to bo vsak čas, pa bomo videli

alal

Zelenc'
19. avg 2007
23
1
3
Kaj pa motoristi bomo tudi rabili vinjete ?

Verjetno jo bo obvezno nalepiti kar na vizir od čelade
cheer.gif

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.321
151
63
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Ob vseh izračunih nekaj pozabljate: od denarja, ki bi ga bilo treba nabrat z vinjetami (vsi cvilite, da je to toliko, kot se ga nabere sedaj) je treba najprej odštet 40 MIO EUR, kolikor so bile planirane investicije v nove cestninske postaje (če sem si prav zapomnil podatek), + plačilo za vse tiste, ki jih ne bo treba več zaposlovati (kar je vsaj 200 ljudi, predvsem študentov mesečno), + cto tiska cestbninskih listkov + cen vzdrževanja ABC (ki ni nizka), pe še kaj. Če je vsak DARS stal recimo 600 evov, je to v dveh letih (kolikor časa naj bi imei vinjete) še dodatne vsaj 3 milijone.
Potem se izkaže, da je lahko vinjeta lahko precej cenejša (in kolikor slišim, tudi bo).
PS: tudi meni se za ženin avto ne splača kupit vinjete. 3x na teden Lj-Vrhnika ni niti blizu ceni vinjete. Pa jo bom - ena sama kazen v naselju na tej relaciji bo namreč dražja od vinjete, poleg tega je AC veliko bolj varna - kar je pa itak (kot pravijo pri MC) neprecenljivo ...

smile-1.gif
.

Lep pozdrav vsem,

Jernej

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
vinjete bodo splavili drugo leto v obtok, tako sem jaz razumel... sistem vinjet lahko zjebejo samo in edino s ceno, vse ostalo govori v plus uporabnikom.

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Se prav lih eno leto bo v obtoku, pol pa spet drug sistem..
Oh ja, tako je pa pri nas k se v nekaj zapodijo, vse na pol..

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.530
437
83
V EU žal niso sposobni nobene stvari do planskega datuma narest.
Če bodo že šli tega velikega bratca uvajat bo pomoje kar lepo polno operativnega "galilea" čakal. Li pa bomo še parkrat opremo menjali. To pa je pomoje tudi en od glavnih razlogov, da se bruselska birokracija nagiba k temu načinu cestninjenja in vsem kar še za sabo potegne.

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.321
151
63
Citat:
Uporabnik Diablo pravi:
vinjete bodo splavili drugo leto v obtok, tako sem jaz razumel... sistem vinjet lahko zjebejo samo in edino s ceno, vse ostalo govori v plus uporabnikom.

No ja. Pa da odprejo šentviški predor
smile-1.gif
. To bo pa ja že (šele) letos :-(.

Jernej

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113

Citat:
Vlada bo jutri odločala o podrobnostih pri načrtovani uvedbi vinjet, letne bodo predvidoma stale 55, polletne pa 38 evrov. Z njimi naj bi se začeli voziti že ob polletju. Za tovornjake je v igri cestninjenje ABC.

Vinjete za plačevanje cestnine na avtocestah bomo začeli uporabljati ob polletju, zanje pa bomo uporabili švicarski model. Predvidena cena letne vinjete bo 55, polletne pa 38 evrov.

Kljub vinjetam pa bodo cestninske postaje na avtocestah ostale. Po načrtih prometnega ministrstva bo promet skoznje urejen s prilagojeno prometno signalizacijo. Na cestninskih postajah namreč niso predvideni nobeni gradbeni posegi, saj po oceni ministrstva za prehodno obdobje ne bi bili smotrni. Otoke in nadstrešnice naj bi odstranili šele po uvedbi satelitskega cestninjenja avgusta prihodnje leto. Vožnja skozi cestninske postaje bo torej hitrejša, kot je danes, še vedno pa bo zaradi ozkih cestninskih stez upočasnjena.

http://www.finance.si/207821/Slovenske_avtocestne_vinjete_po_55_evrov_%BEe_konec_junija

http://www.dnevnik.si/poslovni_dnevnik//306336/

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Zanimivo.
17758-icon_confused.gif

Torej bodo daleč najbolj nastradali tujci, ki hodijo na Hrvaško na morje.
grims-1.gif

Meni je ta cena ok. Se mi zdi, da bo pa cirkus južno od Kolpe ter med turisti.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

ksz

Kakšna zmeda bo šele sedaj na cestninskih postajah poleti. Tujci so imeli že z ABC-jem probleme...
smile-1.gif

Mimogrede, a bodo vinjete obvezne za vse avtomobile, ali boš lahko po želji plačeval tudi na cestninskih postajah?

Poleti 2009 planirajo satelitski sistem samo za tovornjake ali za vse?

Pri Cetisu zagotovo že nazdravljajo. "javni razpis"
evil.gif

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
super bo, ne vem pa sicer kako se bodo vozili tujcu v hrvasko, cez hungaroš???
smile-1.gif
))

dejstvo je, da 38 ali 55 € za nekoga ki ima avtomobilni nek strošek (je dodatni) ampak ni za crknit. Torej ce imas avto in naredi na leto manjk kot 10.000 ali bog nedi 5000 km, se mors malo vprašat. ce se ti avto sploh splaca ali ti je samo da ga mas..

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
No, vseeno je razlika, ali daš 37 € za 2x15 km avtoceste kot pri nam ali pa 7,5 € za 2x 200 km avtoceste kot v Avstriji ali Madžarskem (za potnika v tranzitu iz Nemčije).

To bo še cirkus, saj je tale predlagan sistem najbolj nepravičen od vseh doslej predlaganih, čeprav bo velikemu delu Slovencev ustrezal.
smile-1.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik keber pravi:
To bo še cirkus, saj je tale predlagan sistem najbolj nepravičen od vseh doslej predlaganih, čeprav bo velikemu delu Slovencev ustrezal.
smile-1.gif

Kje bo torej cirkus, če nam tukaj ustreza
smile-1.gif
Saj so naše ceste. Drugače pa raznoraznim Turkom, Bosancem, Šipcem in podobnim, ki grejo parkat na leto iz Njemačke domov, bo tole čisto uredu. Problem bo kvečjemu za kolone turistov, ki šibajo na Kravaško, od tistih pa itak nimamo koristi.