vinjete

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Kot sem rekel, govorim o dveh procentih tistih Slovencev (to je cca 4-5 % vseh voznikov), ki danes plačajo za cestnine toliko, da se jim letna vinjeta splača.
Torej, ti praviš, da le 40.000 Slovencev plača za cestnino po AC letno več kot 200 EUR? Kje si dobil ta podatek?
No, da ti takoj odgovorim: poglej št. s.p.-jev, službenih vozil, študentov, dnevnih migrantov in mi potem še enkrat govori o 40.000 Slovencih. Sam pojma nimam koliko jih je, sem pa 100% da jih je občutno več. Tako da, predlagam da prej preveriš podatke, preden jih trosiš naokoli kot svetlo resnico.

Še enkrat: počakajmo na kakšno verodostojno študijo.

Resnica. Ko sem delal pri eni firmi ki je dostavljala vodne postle in jogije na dom, in je imela 5 kombijev,
je cestnina pomenla 2 povprečni plači. Računaj kombi do LJ in nazaj je potamalem 20€, x 21 delovnih dni,
je to 420€ x 5 kombijev? Ok recimo da res ni vseh 5 šlo v LJ, je pa šel en v lj, en v celje, en v koper, en na bled,
en pa je haral po mariboru.To je blo 2 jurja cestnine mimgrede, letno to pomeni 24 jurjev. Zgolj cestnine.
shocked-1.gif

Raznim dostavljalskim firmam se bodo vinjete absolutno splačale. Ampak kok poznam našo blesavo državo
bo za razne mini kombije in druga osebna dostavna vozila ki sodijo v razred osebnih vozil, uvedla dražje
vinjete. Sem 100% da si bodo nekaj zmislili...

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
Citat:
Tistim, ki se pa vinjeta pokrije v 5+ letih pa predlagam, da prodajo avto in si tistih 2x na mesec raje pokličejo taksi. Če se ne vozite po AC ne boste kupili (letne) vinjete, če imate pri bajti 2+ avtomobila od katerih enega baba rabi za šoping - tudi na tega verjetno ne boste limal letne vinjete.

Letno delam 15000km, od tega grem enkrat na leto do Čateža in 3x do obale pa zračunaj izplačljivost vinjet pri meni.
Pač bom sedaj prisiljen z družino hodit na dopust po starih cestah, ker za tistih 200€ kolikor je vinjeta si lahko kar nekaj privoščimo. In sigurno nisem edini, ki tako razmišlja.

Pa si kupiš 10 dnevno vinjeto, brihtnež!
bonk.gif

Nazadnje urejeno:

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
Letno delam 15000km, od tega grem enkrat na leto do Čateža in 3x do obale pa zračunaj izplačljivost vinjet pri meni.
Pač bom sedaj prisiljen z družino hodit na dopust po starih cestah, ker za tistih 200€ kolikor je vinjeta si lahko kar nekaj privoščimo. In sigurno nisem edini, ki tako razmišlja.
Torej zate 4x 10 dnevna vinjeta ni možnost? Za 4x po AC MORAŠ kupiti letno vinjeto za 200 EUR? A si pri sebi ali nisi?
confused-1.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
Torej zate 4x 10 dnevna vinjeta ni možnost? Za 4x po AC MORAŠ kupiti letno vinjeto za 200 EUR? A si pri sebi ali nisi?
confused-1.gif

je pri sebi, samo to so ljudje ki ne razmišljajo s svojo glavo ampak sledijo tistemu kaj jim piše na malem ekranu ko gledajo dnevnik.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
In koliko bo stala 4x 10 dnevna vinjeta. Grem stavit, da me bo prišlo najmanj 3x dražje ko sedaj.
No, pejd jokcat za tistih 20 EUR več kolikor boš letno plačal. A ti dam robček?

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Super, 211€ za cestnino 3 avtov pri hiši, to je 70€ po avtu, prec podpišem!
selimvinjeto.press
Ja ja samo sanjaj, ziher bo nekje v nekem xy zakonu napisano, da mora biti vinjeta pripopana na vetrobransko steklo, v nasprotnem primeru bo kazen xy€

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
dnevna bo okol 11 pravijo. Sicer pa si lahko z kakim kolegom deliš strošek teh 11€ če že tak šparaš.

mokravinjeta.press

Upam, da vsaj veš kako to deluje, al ti prodam foro za 50ALT?

Nazadnje urejeno:

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Kot sem rekel, govorim o dveh procentih tistih Slovencev (to je cca 4-5 % vseh voznikov), ki danes plačajo za cestnine toliko, da se jim letna vinjeta splača.
Torej, ti praviš, da le 40.000 Slovencev plača za cestnino po AC letno več kot 200 EUR? Kje si dobil ta podatek?

Sešteješ prometne podatke s cestnin - javno dostopni, potem pa uporabiš možgane. A je težko?
grims-1.gif

Aja, tistih 40.000 je verjetno kar precej optimistična cifra.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Kot kaže bodo vinjete 3x dražje kot v Avstriji, torej bo 10 dnevna cca 20€. 4x20€ = 80€
Vsaj 2x bo odsotnost daljša od 10 dneh torej po potrebno dokupi še dve to je 6 x 20€ =120€
Če grem pa še 2x smučat v Kranjsko sem pa potem že na ceni letne vinjete.

Saj vem,da se vam, ki se veliko vozite vinjete zelo izplačajo, toda pomisliti je treba tudi na nas "nedeljske" voznike.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.015
113
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
In koliko bo stala 4x 10 dnevna vinjeta. Grem stavit, da me bo prišlo najmanj 3x dražje ko sedaj.
No, pejd jokcat za tistih 20 EUR več kolikor boš letno plačal. A ti dam robček?
In zakaj bi tisti, ki gre štirikrat na leto po AC in zato kupi 4 "dnevne" vinjete s tem plačeval avtocesto tistim, ki jo rabijo, uničujejo in na njen račun služijo vsak dan? Ti bodo plačali glede na predpostavke samo nekajkrat več. In noben tukaj naj ne sanja, da je motiv vlade prijaznost do vsakodnevnega uporabnika, pač pa kako na najlažji način priti do enake količine denarja. Lepo je živeti od pavšala.
Ali je v 21-em stoletju kak res pošten razlog zato?

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Se mi zdi da bo kmalu tudi tvoj/moj (vsesplošni)...
Zakaj ima lahko Češka (ki naj bi bila nekako na enaki ravni kot Slovenija) letno vinjeto za 35 EUR? In ima garant več km avtocest.
Zakaj ima lahko Avstrija (z boljšim standardom) ceno letne vinjete 70EUR. Res da se plačajo predori posebej, a tudi pri nas se bodo Karavanke colale posebej... Pa naj se še Trojane in Črnokalski viadukt...
Če je cena vinjete nekje do 100 EUR (letna) je to še sprejemljivo...

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
Kot kaže bodo vinjete 3x dražje kot v Avstriji, torej bo 10 dnevna cca 20€. 4x20€ = 80€
Vsaj 2x bo odsotnost daljša od 10 dneh torej po potrebno dokupi še dve to je 6 x 20€ =120€
Če grem pa še 2x smučat v Kranjsko sem pa potem že na ceni letne vinjete.

Saj vem,da se vam, ki se veliko vozite vinjete zelo izplačajo, toda pomisliti je treba tudi na nas "nedeljske" voznike.

če 4x letno koristis AC, pa nočeš dat za vinjeto, pa ga maneš po stari cesti, prišparas na gorivu, zgubiš mogoče samo
kakšno urco + otroci bodo meli super razgled okolice, ko se boste furarili 90km/h skoz vasi.

Sam recimo, če grem v LJ, in imam čas, ga uskam po stari cesti, prišparam 20€ cestnine in ene 5€ v bencinu.
Za 25€ pa mama z punco super kosilo v ljubljani plačano. Je pa mogoče vožnja malo tečkasta, ampak če maš
dobro debato mine kot bi trenil.

Sma pa s kolegom 1x testirala, on je šel v LJ po AC, brez ABCja, strogo 130, jaz pa po stari cesti strogo 90.
V ljubljano sem prispel 20 minut za njim. (on je na cestnini mogo stat, jaz pa ne)

Nazadnje urejeno:

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Zakaj ima lahko Češka (ki naj bi bila nekako na enaki ravni kot Slovenija) letno vinjeto za 35 EUR? In ima garant več km avtocest.

Češka ima avtocesto med Plznom in Prago in Prago in Brnom. Po mojem niti približno toliko kot naš križ... Ampak cena ne odraža razmerja, to pa drži.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Ja kot si napisal nekje do 100 je še prava cena vsekar je več je nsprejemljivo za nas bolj oddaljene od ac.

böc

Majstr
1. avg 2007
2.385
443
83
KSZ
Uvajati vinjete ko imas ze vso infrastrukturo (mitnice) narejeno se mi zdi neumno.
Razumel bi ce bi imeli do sedaj brezplacne avtoceste, kot so jih imeli do nekoc recimo v A in bi se potem odlocili, da se jih zacne zaracunavati.
In tudi imeti vinjete za avte in ne za kamione je malo neprakticno - na kasnih lokalnih mitnicah s samo eno stezo bo potrebno ravno tako cakati za kasnim tovrnjakom.

Kam pa bo sel folk, ki je do sedaj delal na mitnicah ?

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Pa še to samo zato, ker EU direktiva ne dopušča višje cene dnevne vinjete od 11 EUR. Drugače bi bila ziher 20 EUR...