Seveda se lahko. Enako kot se lahko brez vinjete in brez računa voziš po AC.
Ko te dobi DARS kontrola boš pa dobil račun.
Ko te dobi DARS kontrola boš pa dobil račun.
Citat:
Uporabnik KAALman pravi:
KSZ, menjal sem steklo, vlogo za novo vinjeto poslal MARSovcem... a lahko z računom in kopijo vloge ter odrezkom vinjete vozim po AC?
Citat:
Uporabnik woowek pravi:
Kaj pa če imaš vinjeto prilepljeno na malo steklo in to steklo nato prilepiš na vetrobransko steklo? Ali je kje definirano da tega ne smeš narediti?
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
A ma kdo kakšno idejo s čim steklo namazat preden dam vinjeto gor, če jo bo slučajno treba prestavit na drug avto?
Citat:
Uporabnik hipnotik pravi:
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
A ma kdo kakšno idejo s čim steklo namazat preden dam vinjeto gor, če jo bo slučajno treba prestavit na drug avto?
Uporabiš lahko običajno kremo za roke, čeprav je krema bele barve se na steklu ne vidi.
Vinjeto premažeš z zelo tankim slojem kreme po celi površini, nalepiš in pobrišeš višek okoli vinjete.
Tudi po letu dni gre vinjeta dol nepoškodovana.
To počnem že vsa leta izključno zaradi enostavne odstranitve vinjete in še nikoli ni bilo problemov.
Citat:
Uporabnik Hondi pravi:
ja, ravno to sem prebral in ne vem, zakaj ne bi tole veljalo:
"odstranjeno vinjeto (v kolikor na odstranjeni vinjeti ni razvidna cela serijska številka, je potrebno priložiti tudi pripadajoči kupon). Pri odstranjeni polletni, mesečni ali tedenski vinjeti mora biti razviden rok njene veljavnosti, v nasprotnem primeru je treba priložiti še račun o njenem nakupu, "
vse to imam
ali sem jo dal dol iz čistega dolgčasa ali pa zaradi počenega stekla, jih nič ne briga, ali?
oziroma, zaradi drugega sestavka "v primeru zamenjave vetrobranskega stekla / dela motornega..." me zanima, kdaj potem se prvi način (zgornji) sploh uporablja?
Citat:
Uporabnik Hondi pravi:
torej, v katerem primeru velja prvi odstavek?
ne razumem, za kak primer se ga lahko uporabi...
Zakon dovoljuje DARS-ovcem segati skozi okno v avto?. Vem da naši cariniki tega niso počeli.Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Citat:
Uporabnik hipnotik pravi:
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
Uporabiš lahko običajno kremo za roke, čeprav je krema bele barve se na steklu ne vidi.
Vinjeto premažeš z zelo tankim slojem kreme po celi površini, nalepiš in pobrišeš višek okoli vinjete.
Tudi po letu dni gre vinjeta dol nepoškodovana.
To počnem že vsa leta izključno zaradi enostavne odstranitve vinjete in še nikoli ni bilo problemov.
Darsovec se ti bo enkrat stegnil v avto in počekiral, kako je nalepljena vinjeta in ti bo pribil kazen. Se je znancu to zgodilo, pa mu ni pomagalo čisto nič. Kupit je moral novo in fasal je kazen, tko da ne vem v čem je fora mazat vinjeto s kremo za roke. Saj porabim vsako leto za dve vinjeti natanko 5 minut in nekaj sekund, pa sta zamenjani brez teh ultra trikov.