Meni se zdi tak sistem, kot je na Madžarskem top in sem upal oziroma še vedno upam, da bo isto pri nas.
Na prodajnem mestu (recimo bencinska, eventualno bi lahko tudi preko spleta) poveš/vtipkaš registrsko, ki se zabeleži v sistem in to je to. Kot dokaz o nakupu imaš še vedno račun, če bi šlo kaj narobe, ampak načeloma ne rabiš nič. Ni treba fizično nalepk delat, uporabniki nimamo sranja z leplenjem in odstranjevanjem nalepk konec leta, ni problema, če menjaš steklo, ni problema s ponarejanjem vinjet pa tudi bistveno lažja je avtomatska kontrola.
Plus tega, lahko recimo dopustiš, če nek tujec zgreši prvo mesto, kjer lahko kupi vinjeto in jo nato kupi v istem dnevu, vrjetno res ni mislil goljufat, ker ni nič prišparal, in mu ne pošlješ kazni. V nasprotnem primeru pa enostavno vsakemu, ki se vozi brez, popolnoma avtomatsko na podlagi registrske.
Pa tudi ne vidim problem, da v tem primeru recimo letna vinjeta ne bi veljala od dneva nakupa 12 mesecev in ne koledarsko leto (ne vem kako točno je pri Madžarih, še nisem kupoval letne, ampak opcija recimo je).
Vglavnem, meni se tak sistem zdi super in zna bit dolgoročno tudi bolj ugoden.