Ventili "ropotajo" ko je mrzel motor...

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.092
138
63
okolica mesta
Obvladaš ti ta olja, ni kaj
zmaga.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.350
5.652
113
Mah me je mal zanimal to pa sm kr neki cajta plezu po netu pa poberu strani s to tematiko......mot me samo to da so use ameriške.....nikjer nimaš kake europske strani na to temo!

http://www.carbibles.com/

bom k bom meu čas še kake strani sm pejstu!

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.350
5.652
113
Kar se Valvolina tiče.......tud jst sm slišu da to olje kao ni dobr pa krneki...zanč sm pa zasledu tale članek...sicer je iz leta 2004

www.olma.si .....mam doma en predpotopen valvoline turboV 15w-40...je API SH...ja piše se leto 1989 po standardu....in uzadi piše za valvoline proizvaja olma d.d.
To je sam ena flaška kje zalutala nekje u kleti...da nebo kdo tolk starga olja kdai daju v avto!!!! Zariba sigurno! Na carbibles piše motorna olja....uporabna doba do 4 leta!

fritzz

Pripravnik
31. avg 2007
32
0
6
Maribor
Imam Rover 214Si, l.1999. Hladilna tekočina se mi je mešala z oljem tako da sem imel vodo celo v karterju! Zato mi je mehanik zamenjal dihtungo na glavi in teflone -če je že mašina narazen je rekel
rolleyes-1.gif
. Do sedaj nisem vedel da tale zvok, ki je v naslovu teme povzročajo dročniki. Jaz čujem to "klopotanje" tudi med vožnjo in ne samo ko je mašina hladna. Predvsem takrat ko dodam gas.
1.-je možno da mi je začelo klopotat (dročniki) zaradi mešanja vode in olja?
2. -bo kaj bolje če zamenjam olje? Do sedaj (zadnjo leto) sem uporabljal sintetično olje 5W-40 Extralaub iz Leclerka
confused-1.gif
18€=5litrov.
Nekdo je omenil STP dodatek v olje, kako se imenuje točno ta dodatek?
Dročniki mi tudi po menjavi dihtunge enako ropotajo.
Mehanik pravi da naj čez 1000km pridem nazaj da zamenja hladilno tekočino in olje. Zato bi rad nasvet in odgovore. Hvala.

tony

Guru
23. jul 2007
9.739
1.526
113
Vsekakor je ob menjavi glave pametno menjatu tudi teflone
smile-1.gif
)...

Raznim aditivom bi se jaz na daleč izognil.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.217
7.038
113
Hm. Tudi sam imam roverja, sicer ne slišim takšnega zvoka se pa mi ob mrzlem vremenu pojavljajo neke čudne vibracije pri točno 2700-2900rpm, ne glede na prestavo v kateri vozim. Hladneje ko je, hujše s vibracije in potem se sliši že "brnenje" armaturke. Hudo nadležno, ker pri takšnih obratih in 5. prestavi sem glih pri 90kmh. Potem pa ali moram vozit 80kmh ali 100
smile-1.gif

Jasno komu kaj bi lahko bilo? Poleti recimo sploh ne pride do tega, ker je fajn temperatura.

Drugače pa..sem sam imel Valvoline olje sedaj not par let, in mi ga je fajn spilo na relacijah oz hitri vožnjo po AC. Sedaj imam not, po nasvetu Simona, Castron magnatec 10-40. A pravite, da niti tole ni fajn olje in bi moral Mobil-a nabavit?

Mathew

Pripravnik
6. sep 2007
401
0
16
MS
olje je vseeno katerega proizvajalca je sam dajem v 214 essota 10w-40 malo ga spije a ni panike. Original se spomnim, da so dajali noter celo 5w-30

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik fritzz pravi:
Imam Rover 214Si, l.1999. Hladilna tekočina se mi je mešala z oljem tako da sem imel vodo celo v karterju! Zato mi je mehanik zamenjal dihtungo na glavi in teflone -če je že mašina narazen je rekel
rolleyes-1.gif
. Do sedaj nisem vedel da tale zvok, ki je v naslovu teme povzročajo dročniki. Jaz čujem to "klopotanje" tudi med vožnjo in ne samo ko je mašina hladna. Predvsem takrat ko dodam gas.
1.-je možno da mi je začelo klopotat (dročniki) zaradi mešanja vode in olja?
2. -bo kaj bolje če zamenjam olje? Do sedaj (zadnjo leto) sem uporabljal sintetično olje 5W-40 Extralaub iz Leclerka
confused-1.gif
18€=5litrov.
Nekdo je omenil STP dodatek v olje, kako se imenuje točno ta dodatek?
Dročniki mi tudi po menjavi dihtunge enako ropotajo.
Mehanik pravi da naj čez 1000km pridem nazaj da zamenja hladilno tekočino in olje. Zato bi rad nasvet in odgovore. Hvala.

Če slišiš "šklopotanje" pri pospeševanju so to ventili, ki so že mal "zmatrani". Menjava olja lahko ta zvok malenkost omili. Za večje popravilo, mora glava motorja spet dol.

1. če si pravi čas ugotovil , da ti je šla dihtnga, potem je odgovor ne. Če si se pa vozil v takem stanju par 10,100 km, potem je odgovor da.

2.. Za Roverjeve bencinske motorje (K serija letnik 95-) se priporoča SAMO polsintetika 10-40. Sintetiko pozabi!

Dodatkov na trgu je dovolj, "najboljše" je tole.

deluje pa takole:
pred dodatkom

https://www.youtube.com/watch?v=PgBJj0awNOY

po dodatku, po par 100 kilometrov:

https://www.youtube.com/watch?v=hb4L5pyx-Hg

lp.
Simon
505606-wynns.jpg

Priponke

• 505606-wynns.jpg
    505606-wynns.jpg
    8,4 KB · Ogledi: 362
Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.217
7.038
113
Kater dodatek je tole, ker se iz slikice najboljše ne vidi? In kje se ga lahko kupi?

Sem pa sam opazil, da je po menjavi olja mašina tekla bolje, a po par 100km spet slabše. Čeprav me ti tresljali in zvok hudo motijo. Bom danes probal zadevo posnet.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Dodatek, ki ga je dodal, je Wynns Hydraulic Lifter Treatment. Imaš dodano sliko, pri mojem prejšnjem postu. In zadeva res deluje, preverjeno! Filmček je pa dal na you tube moj prijatelj in mgrover foruma.
p.s. pogoji pri prvem in drugem posnetku so bili identični!

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.217
7.038
113
Aha, mi je nekako razbralo prebrati, da piše Wynns.

Vprašanje, katero ostaja, kje se ga da kupiti?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.217
7.038
113
Aha, razumem. Boma malce "posurfal".

A obsaja kaj, da "izboljša" delovanje, oz je priporočljivo vseeno vlit, čeprav ni nekih težav? No...moram sedaj videt če mi slučajno tale Castrol tudi pije, prej, ko sem imel valvoline, mi je. Torej je kaj proti porabi olja?

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik Infernus pravi:
Za koliko km pa to koristi? Do menjave olja?

Zaenkrat je naredil že več kot 5k kilometrov. Mašina se zdi , da teče s kilometri še bolj umirjeno...:)