"Ventilčki" s senzorjem tlaka ali izklop Renault

Alko_man

gps navigator
26. avg 2007
972
1
18
Na meganu 2017 je to šlo bp. Nima označenih kje je kaj - ko sem zmontiral gume, poiščeš v meniju reset in je to to. Če lučka ne sveti je pa itak ok.

Hvala Samojed in vsi ostali, ki ste omenili ponastavitev v meniju... sem mislil, da mi tam kaže samo tlak posamezne gume, pa vidim, da je spodaj možnost ponastavi... mea culpa :). Skoraj preveč enostavno... :)

lp

Splash

Fizikalc
1. sep 2007
442
49
28
43
...da obudim temo.

Če imam na letnem setu platišč senzorske ventilčke skalibrirane.
In kupim zimski set platišč tudi s senzorji. Ali avto sam zazna, da je vse ok, ali moram vsakič ob menjavi seta na servis da mi vnesejo senzorje?

Sprašujem če ima avto pamet za dva kompleta sezorjev?
Avto je reno Laguna 3.

I

Izbrisan uporabnik 3287

ce pustis kot je bilo prej (letne gume recimo: prva leva je zopet po premontazi prva leva,...) potem je enkrat zadosti. ce menjas sprednje nazaj in obratno: obisk servisa....

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.607
4.344
113
Pri Talisman u in Megane 4 je vseeno kje je kakšna kola ker jo sistem sam prepozna in ji določi pravo pozicijo na avtu

Splash

Fizikalc
1. sep 2007
442
49
28
43
ce pustis kot je bilo prej (letne gume recimo: prva leva je zopet po premontazi prva leva,...) potem je enkrat zadosti. ce menjas sprednje nazaj in obratno: obisk servisa....

To razumem, sprašujem pa, če ima Laguna 3 "pamet" za 2 kompleta senzorjev, se pravi 2x4.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.607
4.344
113
jap pred enim tednom montirano naprej nazaj in jih je prepoznalo na pravem mestu.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.180
3.640
113
Marlbor
jap pred enim tednom montirano naprej nazaj in jih je prepoznalo na pravem mestu.
Si hkrat zapomni tudi 2 različna kompleta koles?l
Načeloma si 2 kompleta zapomni skoraj vsak avto. Ne zmore pa več prepoznati še zamenjave pozicije spredaj-zadaj. In obratno - zapomni rotacijo, potem pa ne sprejme več novega kompleta. Kot bi za vsak senzor bile na voljo le 2 spominski mesti.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.607
4.344
113
E to pa ne vem.
Je pa res v multimediji ukaz da se naj na novo kalibrirajo in po kakšnih 10 km vožnje se začne tlak prikazovati na armaturni plošči.

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
E to pa ne vem.
Je pa res v multimediji ukaz da se naj na novo kalibrirajo in po kakšnih 10 km vožnje se začne tlak prikazovati na armaturni plošči.
Jaz sicer tudi ne vem, ampak glede na to da so ventili identični in da so sprejemniki razmeščeni po podvozju mislim, da se zadeva lepo po resetu na števcu "nauči" in je to to. Kalibrirat (kot je bilo napisano) nimaš kaj, lahko jih le seznaniš. Nisem pač sprobal, ampak kolikor sem menjaval platišča spredaj / zadaj - po montaži lepo reset, par km vožnje da se zadeve prečitajo in je vse špilalo.
V končni fazi pa - kupiš, zmontiraš in probaš. Če ne špila, iščeš naprej.

I

Izbrisan uporabnik 3287

evo odgovor za renault megane 4: originalni deli (alu in senzorji), zimski komplet (ki je zamenjal letni komplet) menjano tudi spredaj - zadaj: avto sam zazna, potrebno je le pritisniti namensko “tipko” na multimediji (zaslonu).

• Všeč mi je
Reactions: CLIO15