Veliki servis Audi A4

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.480
10.717
113
pol je bolj na mestu, če lahko kdo napiše izkušjo, kjer so mu na pooblaščencu nekaj zajebali in potem sprve korektno zamenjali/rešili in podobno.

Jaz trenutno ne poznam primera. Vedno so bile komplicakije al se je potem nekdo upognil po kakšnem letu groženj in z dopisi v tujino, ali pa se je enostavno obupalo in reševelo drugje kot je pisal Andrej.

AndrejEnej

Guru
13. okt 2016
3.832
-1.068
113
145 km SZ od Opatije
Denis
Ne morem komentirat računa, sem pa že v prvem prispevku napisal, da se mi zdi uradni servis predrag.
Pa ne mi s takimi, da si ne morem privoščit servisa, raje preberite do konca, pa pol lahko kakšno rečemo

Material (z DDV, z računi, brez šmuglanja):

olje 4,8 lit Castrol Edge 5W-30 synthetic (no tolk ga bo šlo notri, kupil sem ga seveda 5 litrov)
oljni filter
komplet vodna črpalka + jermen Continental
zračni filter Kengst
kabinski filter (se ne spomnim firme)
jermenica Ina
napenjalci Gates
mikrojermen Continental
ALL TOTAL: 355€

Ravno danes mi bo nekdo iz uradnega servisa (torej dopoldan to dela uradno, popoldan pa "na zelo temno") naredil servis. Zdaj, koliko mi bo računal, še ne vem, ampak ziher pa ne 835€. To pišem zato, ker je bil uraden predračun z 10% popusta za moj A4 2016 skupaj 1190€.
Zdaj, če bi oni vgrajevali kak nadpovprečni material, ne rečem, pa ga ne (mogoče so samo filtri MAHLE, ostalo vem, da ni slabše, kot zgoraj)

Pa recimo, da mi bo za delo vzel 335€ (za lažji izračun), še vedno mi ostane 500€.
In kaj bi bil uradni servis boljši od tega? Razen vpisa v elektronsko knjigo? Delal (servis) bi ga morda celo isti človek. Avto ima 206000 km, ko ga bom čez 4 in pol leta prodal (tak je cilj - kupljen je bil star 3 leta in pol, v moji lasti je že 2 leti), bo star 10 let in bo redno vzdrževan (kot vsa moja dosedanja vozila - redna menjava olja, opravljeni glavni servisi, menjava ploščic, gum ipd).

In takrat, ko bo imel recimo 266000 km (4 x 15000 na leto, poleti namreč veliko km opravim z motorjem, avta niti ne rabim veliko), nihče več ne bo vprašal, če ima potrjeno servisno knjigo. Pa pustmo situacijo na Alterju, ker takrat bo moj avto po alter kriterijiih samo še za na odpad :evil:
Evo, delo je bilo 150€, torej me je servis prišel cca. 500€.

Torej, uradni servis z enakovrednimi deli cca. 1190€, dotični servis cca. 500€

Kot je pisal že luka51 je seveda možno, da gre kaj narobe, čeprav so možnosti za to verjetno majhne. Tip delo opravlja že skoraj 20 let in ko ga (včasih, dela mi tudi servis na motorju - olje, filtri, ploščice) gledam pri delu, mi gre včasih skor "na živce", ker vsako operacijo preveri 5x in pol zna trajat.
Vsekakor mu jaz po 10 letih "sodelovanja" zaupam.

Je pa še en vidik, ki ga luka51 ni upoštaval: če jermen na uradnem sercisu odleti po 1 letu, stroške nosiš sam, ni tako? Torej, po enem letu bom jaz na istem, s tem, da sem prišparal (ali "prišparal", če gre kaj narobe- upam, da ne) slabih 700€

Pod črto: menim, da sem naredil dober biznis.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.398
5.682
113
Ma če bo eno leto držal bo držal do konca intervala. Če je tovarniški feler odleti prej. Možnosti so itak hudo male. Samo pri meni je vedno tisti kaj pa če pti tej zadevi. Nevem zobatega se že od vsega začetka bojim :D

vincent če bi meli granulacijo pri olju nebi mašine dolgo delale :D

• Haha
Reactions: sajkek
I

Izbrisan uporabnik 474

Mogoče za primerjavo - večji servis B7 na MB C-class, 2018 - menjava olja in vseh filtrov, kompleten pregled vozila (recimo), menjava vseh zavornih oblog, menjava olja v menjalniku (pri MB moraš menjati celotni oil pan, ker so magneti vliti v ohišje), menjava olja v gonilu (4x4), čiščenje avtomobila in nadomestno vozilo. Servis narejen na pooblaščenem servisu Autocommerce, ves material dobavljen s strani servisa, torej original MB nadomestni deli (vključno z oljem) - 1300€

• Všeč mi je
Reactions: RoMeX

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.015
113
Če bi bili še jermeni z vodno črpalko, bi prišel verjetno na cca 2500 €?
Meni ne deluje poceni.

• Všeč mi je
Reactions: sajkek

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.404
487
83
::1/128
Evo dobil predračun za Golfa 7 2,0 tdi za veliki servis in vse zavorne ploščice za 1899 eurov.
Kot kaže so ratali uradni servisi pravi zlatarji.
Na Audoc je material cca 580 eur pa še tu sem odlljukal ta boljšo robo.
Pa še to, če si gledal sedaj autodoc, je manjši popust kot ga lahko sicer dobiš. Se ti splača naročit v ponedeljek popoldne iz mobilnega appa, ko je 37/38% off, trenutno je 27% (oziroma 24 na spletni strani).

• Všeč mi je
Reactions: RoMeX in bertoncl
I

Izbrisan uporabnik 474

Če bi bili še jermeni z vodno črpalko, bi prišel verjetno na cca 2500 €?
Meni ne deluje poceni.

Nisem rekel, da je poceni, dal sem pač za primerjavo. Ne vem koliko so cene na servisu za jermen in vodno črpalko, ampak če gledam Autodoc in vzamem top shit material, ne pridem do 300€... Tako da dvomim, da bi bil servis 2500€... Kolikor sem zasledil po forumih, je servis B7 najdražji servis od vseh.

I

Izbrisan uporabnik 474

Moram pogledat... Nimam računa pri sebi. Je možno, da je to "menjava olja v gonilu"?

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
Ne, olje v gonilu je posebej.

Če je tvoj avto in ti ga niso zamenjali, je dobro da menjaš tudi v direfencialih..cca 7 deci gre noter (ko je menjal meni na moje avtu, mi je shranil olje in mi ga pokazal.. 'sealed for life' my ass).

I

Izbrisan uporabnik 474

Ne, olje v gonilu je posebej.

Če je tvoj avto in ti ga niso zamenjali, je dobro da menjaš tudi v direfencialih..cca 7 deci gre noter (ko je menjal meni na moje avtu, mi je shranil olje in mi ga pokazal.. 'sealed for life' my ass).

OK, bom sicer pogledal na račun, ampak če ni, jim bom naročil pri naslednjem servisu...

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
OK, bom sicer pogledal na račun, ampak če ni, jim bom naročil pri naslednjem servisu...
Bodi pripravljen na odgovor, da se ga ne menja, ker menjava ni predvidena (da jih vprašaš, če so ga vseeno v stanju zamenjat, drugače boš moral poiskat nekoga, ki bo to naredil)