Vse to se pa akumulira v živalih, ki je s tem futrana. Tako da predvidevam da je v mesu tega še več.Kje v Sloveniji zelenjava vsebuje največ strupov? #video
Korenje, solata, špinača – to je za strupe v okolju najdovzetnejša zelenjava. Zato je na kritično onesnaženih območjih Slovenije sploh ne bi smeli jesti. Najvarnejši pa so čebula, bučke in paradižnik.siol.net
''Korenje, solata, špinača – to je za strupe v okolju najdovzetnejša zelenjava. Zato je na kritično onesnaženih območjih Slovenije sploh ne bi smeli jesti. Najvarnejši pa so čebula, bučke in paradižnik.''
Poglej priponko 77003
Povprečne vsebnosti kadmija v rastlinah so pod 0,1 mg/kg. Več kadmija (od 0,2 do 2 mg/kg) se nahaja v gobah, oljnih semenih in kakavovih zrnih, največje koncentracije so bile najdene v morskih algah, ribah in morskih sadežih ter v živilih za posebne prehranske namene. V mesu živali je vsebnost kadmija po navadi pod 0,01, medtem ko so koncentracije v ledvicah in jetrih višje (tudi nad 3 mg/kg), saj se kadmij nalaga v ledvicah in jetrih.Od kdaj se pa strupi kopiciju v telesu zivali, oz se posebej v mesu?
O korenju pa nič!Težke kovine, na primer (nasa-lekarna.si). Tunina je znana po živem srebru (velja pa seveda za vse večje predatorske ribe).
Vprašanje je bilo zelo specifično:O korenju pa nič!
Kako prideš do korenja, in kaj ima ta preskok opraviti z Agendo (ali obratno), vesta vidva.Od kdaj se pa strupi kopiciju v telesu zivali, oz se posebej v mesu?
Ona gospa (druga na posnetku, ki je prinesla rožice), se je od veganske hrane precej "okrepila".
od belega kruha in pomfrija...To je samo napihnjena od fižola in čičerike.