Vegani zopet v akciji

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.941
6.984
113
Kako le..eni že komplicirajo če bi jim spražil travo na masti oz maslu...in bi bilo treba posebej za njih pražit travo na oljčnem olju...ipd jajca
smile-1.gif

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.825
5.933
113
Potem moraš biti proti Albancem, ki svojim otrokom ne pustijo jesti svinjine.
In naši javni vrtci jih v tem lepo podpirajo
stupid-1.gif
.
Ker so pretežno na socialni pomoči jih ga za povrh plača država/občina.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
V skupini mojega otroka so bili trije islamske veroizpovedi, pa so isto jedli kot ostali.

pri nas pa eden obrezanec v celi soli in dobi prilagojeno hrano. jaz pa za tamalega ne morem ob petkih brezmesnega kosila dobiti.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
V skupini mojega otroka so bili trije islamske veroizpovedi, pa so isto jedli kot ostali.

pri nas pa eden obrezanec v celi soli in dobi prilagojeno hrano. jaz pa za tamalega ne morem ob petkih brezmesnega kosila dobiti.
Čudna šola. V strogem komunizmu smo mi imeli v času posta tudi brezmesna kosila.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik wildude pravi:
Kako se moraš prilagajati vegetarijancem in veganom?
točno tako, kot je @darjan napisal
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Kako le..eni že komplicirajo če bi jim spražil travo na masti oz maslu...in bi bilo treba posebej za njih pražit travo na oljčnem olju...ipd jajca
smile-1.gif

bilo kdaj je hrana na sporedu moreš na njih extra mislt in jim posebej pripravljat

pa tej njihovi "save the planet" so mi tut za kozlat

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
vidiš, tega tut ne razumem. Kot da riba pa raste na drevesu in za življenje potrebuje klorofil...

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
riba je verska reč. ker eni pravijo da nima mesa... pač še ena od pravljic ki jih v nedeljo poslušajo...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.941
6.984
113
vegiji so ene vrste hinavci, še najbolj pa lacto vegiji...v čem je finta da ne jedo mesa, jedo pa mlečne izdelke, ki isto pridejo iz živali...tako da teh ne razumem.

vegani so te edini "pravi" vegiji, ker se popolnoma izogibajo živalski hrani, ampak da bi se moral sistem prirejat njim, oz iz tega bi delali religijo pa je samo še ena cvetka "moderne" družbe...

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.522
10.743
113
čakaj malo, sej čepač ne ješ mesa ne ješ mesa..razlog niti ni pomemben v neki točki.

Dejstvo pa je, da se poje preveč mesa glede na zdrav vnost, še preveč se ga pa stran vrže, kot hrane na splošno. In če že iz tega izhajaš veš da je nekaj fakdap.

Recimo perutninske farme, in kako zgleda preibranje muško žensko kjer "delajo" piščančke. In potem mletje muško. itd. V glavnem bolano. Tako da kdo je hinavec bi bilo za diskutirat.

Jem meso (zelo reducirano), ampak si ne delam utvar in vem kako stvari potekajo. Šnicli pač ne rastejo na drevesu. Verjemi da 95% raji nima pojma kako zgleda ta industrija. In tudi noče vedet. Alter izvzet.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.941
6.984
113
Zato pa sem omenil lacto vegije. Vseeno jedo jajca in mlečne izdelke, in vseeno živali za to "trpijo"... ne raste jajce na drevesu.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Kura mora jajce izleči, ali pa crkne. Krava mora biti pomolžena, ali pa crkne. Kako potem trpijo živali?

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.522
10.743
113
Ja, spet odvisno katero mleko in katera jajca..če greš v hofer po njih imaš prav, če imaš zadevo doma, da delajo živali v prosti reji v neintezivni reji, je to spet malo drugače.